طرح توجیهی کشت زعفران گلخانه ای (هیدروپونیک)🌟(اخذ مجوز+وام)

طرح توجیهی کشت زعفران گلخانه ای (هیدروپونیک) 99

آنچه می خوانید...

یکی از گران‌ترین ادویه‌ها و گیاهان دارویی در جهان، زعفران است. طبیعتاً اگر علاقه‌مند به کاشت زعفران باشید، این طلای سرخ می‌تواند درآمدی باورنکردنی برایتان ایجاد کند. طرح توجیهی کشت زعفران گلخانه ای به روش هیدروپونیک به کارآفرینان و سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا در این زمینه در مسیر درستی قدم بردارند.

تماس با کارشناسان سایت استارت وی

خواص و کاربردهای زعفران

  1. در نظر طب سنی این گیاه دارای طبیعتی گرم و خشک است. از این رو برای افرادی که طبع سردی دارند، مفید است.
  2. زعفران مقوی قلب، محرک قوای مغزی، شادی بخش، آرامبخش و خنده‌آور است.
  3. یکی از ادویه‌های رایج مصرفی در بین ایرانیان است، که قدمت بالایی دارد.

طرح توجیهی کاشت زعفران

در طرح توجیهی کاشت زعفران باید از صفر تا صد جزئیات کار را به دقت مورد تحلیل و بررسی قرار دهید. هر چقدر طرح توجیهی شما از کیفیت خوبی برخوردار باشد، می‌توانید به راحتی از آن دفاع کرده و کار خود را آغاز کنید.

مهم‌ترین مزیت‌های کاشت زعفران

  • برای کاشت این گیاه به آب زیادی نیاز ندارید و این مهم می‌تواند در هزینه آب مصرفی شما صرفه جویی کند.
  • زعفران محصولی است که همیشه در بازار تقاضاهای زیادی برای آن وجود دارد. از این رو از ارزش اقتصادی خوبی برخوردار است.
  • کشورهای همسایه همیشه خواستار زعفران ایرانی هستند، به همین دلیل می‌توانید با تمرکز بر امر صادرات، به سوددهی خوبی برسید.
  • بر خلاف سایر محصولات کشاورزی مانند گندم و یا جو، از زمان کاشت تا برداشت، به دستگاه‌های زیادی نیازی ندارید.
  • کشت زعفران در استان‌های فقیر کشور، زمینه‌های رشد و رونق اقتصادی را فراهم می‌کند و باعث کاهش بیکاری جوانان آن مناطق می‌شود.

سرمایه اولیه برای کاشت زعفران

اولین موضوع مهمی که باید به آن توجه کنید، سرمایه اولیه است. سرمایه اولیه و لازم برای کاشت زعفران حداقل 40 تا 50 میلیون و حداکثر 100 تا 500 میلیون متغیر است. البته اگر می‌خواهید در زمینه صادرات و تأسیس شرکت اقدام کنید، باید سرمایه اولیه خود را افزایش دهید.

درآمد حاصل از کاشت زعفران

در طرح توجیهی کشت زعفران باید به درآمد آن توجه کنید. این مهم به پروژه شما توجیه پذیری لازم را می‌دهد. اگر در زمین و یا در گلخانه کار پرورش زعفران را آغاز کرده‌اید، در صورتی که کلیه نکات لازم را رعایت کنید، می‌توانید از فروش هر کیلو زعفران 7 تا 13 میلیون تومان درآمد کسب کنید.

میزان سود حاصل از کاشت زعفران

هر فعالیت اقتصادی باید علاوه بر درآمد اصلی، سود قابل توجهی نیز داشته باشد. کاشت زعفران می‌تواند سود خوبی را برایتان فراهم کند. اما باید توجه داشته باشید که در سال اول، ممکن است این میزان سود پایین باشد. هر سال که از کاشت پیازهای اولیه می‌گذرد، برداشت آن بیشتر شده و سود بیشتری هم به دست می‌آورید. اگر همه چیز خوب پیش برود در طی مدت هشت سال، 200 میلیون تومان سود خالص به دست خواهید آورید.

روش‌های افزایش سود از کاشت زعفران

به عنوان یک کارآفرین باید با روش‌های نوین تجارت آشنا باشید. به زیر کشت بردن زعفران، فقط فروش محصول خالص آن نیست، بلکه می‌توانید در کنار آن محصولات دیگری نیز تولید کنید. به عنوان مثال اگر از نظر مالی هیچ محدودیتی ندارید، می‌توانید کارخانه تولید چاشنی از زعفران را تأسیس کنید. همچنین می‌توانید از این طلای زرد، با کیفیت‌ترین شربت‌ها را تهیه کرده و بخش مهمی از بازار را به دست بگیرید.

نکته:

«البته به عنوان یک کارآفرین باید در زمینه بازاریابی نیز مهارت لازم را داشته باشید. هر ایده‌ای در تجارت تنها زمانی شما را به موفقیت می‌رساند که بتوانید بهترین بازار هدف را برای آن پیدا کنید».

بهترین شرایط آب و هوایی برای کشت زعفران

این گیاه در اقلیمی که دارای زمستان‌های گرم و خشک باشد، می‌تواند به خوبی رشد کند. مناطقی که آفتاب آن‌ها مستقیم و تیز نباشد و همچنین در معرض بادهای بسیار سرد قرار نگیرد، برای این گیاه مناسب است. آب و هوای بسیار سرد و خشک و یا بسیار گرم و شرجی، برای گیاه مناسب نبوده و نمی‌تواند محصول خوبی برای شما ایجاد کند.

[box type=”info” fontsize=”17″ radius=”8″]نکته: «البته اگر در منطقه شما شرایط آب و هوایی برای کشت زعفران مناسب نیست، باید از روش تأسیس گلخانه استفاده کنید. به این ترتیب با کنترل دما، رطوبت و رعایت کردن زمان دقیق آبیاری، زعفران‌های شما به عمل خواهند آمد».[/box]

البته محیط مورد نظر شما باید دمای مناسبی داشته باشد. این گیاه باید در حداکثر دمای 35 تا 40 درجه قرار بگیرد.

سعی کنید که دمای محیط شما بالاتر از این مقدار نرود. این مهم می‌تواند به زعفران‌ها آسیب وارد کند.

تهیه زمین مناسب برای کشت زعفران

همانطور که کشت زعفران به آب و هوای مساعدی نیاز دارد، زمین پرورشی نیز باید ویژگی‌های لازم را داشته باشد. خاک زمین شما باید کاملاً حاصلخیز باشد. بستر خاک نیز باید دارای شن و رس باشد. در این صورت می‌توانید کاشت گیاه خود را بدون دردسر آغاز کنید. البته فراهم کردن زمین نیازمند پرداخت هزینه‌هایی است. از این رو اگر زمین متعلق به خودتان است و ویژگی‌های پرورش زعفران را دارد، می‌توانید پرورش آن را بدون پرداخت هزینه زمین آغاز کنید. در غیر این صورت با استفاده از روش‌های خرید و یا اجاره طولانی مدت، زمین مورد نظر را خریداری کنید.

آماده کردن زمین برای کشت زعفران

به عنوان یک کارآفرین باید زمین مورد نظر خودتان را از قبل آماده کنید. زمین باید به خوبی شخم زده شود و کلیه کلوخه‌ها و اضافات را خرد کرده و آن‌ را صاف و هموار کنید. لازم است که در زمین کود حیوانی بریزید و بعد آن را شخم بزنید که با هم مخلوط شوند. برای مراحل کود ریزی و شخم زنی نیز باید برنامه مشخصی داشته باشید و هزینه خرید کود و عملیات شخم زنی را فراهم کنید.

 نکته:

«برای هر هکتار زمین، چیزی در حدود 40 تا 80 تن کود حیوانی نیاز دارید»

زمان مورد نیاز برای کشت زعفران

از جمله مسائل مهمی که در طرح توجیهی کشت زعفران باید به آن دقت کنید، زمان مورد نیاز برای کشت است. ماه‌های مرداد تا مهر، بهترین زمان برای کاشت زعفران است. از این رو اگر در ماه‌های ذکر شده زعفران خود را بکارید، می‌تواند از 4 تا 10 سال زعفران بدهد و نیازی ندارید که دوباره مراحل کاشت آن را انجام دهید. یادتان باشد که برای هر هکتار زمین مناسب، 6 تا 10 تن پیاز نیاز دارید. که این مهم هزینه‌های خاص خود را دارد و باید در طرح توجیهی به آن بپردازید.

  • فراموش نکنید که پیازها باید از ظاهر فیزیکی خاصی برخوردار باشند.
  • بزرگ، درشت و سالم باشند.
  • هر گونه فرورفتگی و زخم نشانه‌های خراب بودن پیاز است.

نکته:

«در تهیه پیاز زعفران دقت کنید. اگر پیاز زعفران شما از کیفیت خوبی برخوردار نبوده و یا آلوده باشد، زمین را نیز آلوده می‌کند. این احتمال نیز وجود دارد که زعفران‌های به عمل آمده از کیفیت خوبی برخوردار نباشد و به فروش نروند»

آبیاری زمین زیر کشت

یکی از موارد مهمی که کارآفرین در طرح توجیهی کشت زعفران باید به آن توجه داشته باشد، آبیاری زمین است. در اولین مرحله، باید به صورت یکنواخت همه پیازهای کاشته شده را آبیاری کنید. هدف از آبیاری اولیه، رشد یکدست محصول است. دومین آبیاری را نیز باید بعد از برداشت گل‌ها انجام داد، تا زعفران‌های تازه شروع به رشد کنند. زعفران یک گیاه مختص نواحی خشک است. از این رو به آب زیادی نیاز ندارد. در صورتی که در منطقه مورد نظر شما سالی یک تا دو بار باران ببارد، نیازی نیست که خودتان این کار را انجام دهید. در غیر این صورت با استفاده از آبیاری قطره‌ای می‌توانید 3 تا 4 بار زمین را از ابتدای کاشت تا زمان برداشت، آبیاری کنید.

نکته:

«زمین زیر کشت زعفران باید توسط آب‌های شیرین آبیاری شود»

زمان برداشت زعفران

در طرح توجیهی کشت زعفران باید برای زمان برداشت آن هزینه‌هایی را در نظر بگیرید. معمولاً برای برداشت زعفران به 15 تا 20 روز زمان نیاز است. باید قبل از طلوع آفتاب کار برداشت را شروع کنید و حداکثر تا ساعت 9 صبح آن را به اتمام برسانید.

بیماری‌ها و آفات گیاه زعفران

این گیاه نیز می‌تواند به انواع مختلفی از آلودگی‌ها دچار شود. زمانی که از کودهای تازه و نپوسیده استفاده کنید، باعث به وجود آمدن کرم‌ها و نما تدها می‌شود. قارچ‌ها نیز بخش مهمی از آلودگی زعفران‌ها را به خود اختصاص می‌دهند. اگر خودتان کارشناس کشاورزی هستید، برای مقابله با آفت‌ها نیازی به استفاده از نظر کارشناس و پرداخت هزینه ندارید، در غیر این صورت باید برای این مهم بودجه‌هایی را در نظر بگیرید. همچنین سمپاشی کردن گیاهان نیز نیازمند بودجه است که باید به آن نیز توجه ویژه داشته باشید.

راه‌های مبارزه با آفت‌ها و قارچ‌ها

  1. برای مقابله با آفت نما تد، باید طبق نظر کارشناس از سموم ضد آفت استفاده کنید.
  2. قبل از اینکه پیازها را بکارید، باید آن‌ها را با استفاده از سموم قارچ کش ضدعفونی کنید.
  3. همچنین اگر روی برگ‌ها آفت و یا قارچ مشاهده کردید، طبق نظر کارشناس از حشره‌کش‌های مخصوص استفاده کنید.

[box type=”note” fontsize=”17″ radius=”8″]نکته:
«هرگز بدون استفاده از نظرات کارشناس کشاورزی و یا گیاهان دارویی، اقدام به سمپاشی نکنید. ممکن است تشخیص شما اشتباه از کار درآید و به گیاهان پرورشی خود آسیب بزنید»[/box]

بسته بندی زعفران‌های برداشت شده

زعفران‌هایی که برداشت می‌شوند را نباید بلافاصله در ظرف مخصوص بگذارید. باید به مدت 2 تا 3 ساعت در دمای 60 تا 70 درجه نگهداری شوند. این کار باعث می‌شود رطوبت آن از بین رفته و خشک شود. بعد از این مرحله باید آن‌ها در بسته بندی‌های خاصی نگهداری کنید. بهترین ظروف برای نگهداری زعفران‌ها، شیشه‌ای و یا چوبی هستند. فراموش نکنید که باید آن‌ها را دور از نور خورشید و رطوبت نگهداری کنید. اگر در حین بسته بندی درب ظرف را باز بگذارید، عطر زعفران از بین می‌رود.

نکته:

«تهیه ظروف مناسب و بسته بندی آن نیازمند پرداخت هزینه است. از این رو باید برای آن بودجه‌هایی را در نظر بگیرید و به کیفیت ظروف انتخابی نیز دقت کنید»

بهترین استان‌ها برای کاشت زعفران

طبق بررسی‌ها انجام شده بهترین استان‌ها برای کاشت زعفران، خراسان، شیراز، اصفهان و سمنان است. زیرا از نظر شرایط دمایی و رطوبت در موقعیت خوبی قرار دارد. البته در استان‌های شمالی نیز برخی به این کار روی آوردند. اما مناطقی را انتخاب کرده‌اند که میزان استانداردی از دما، بارندگی و رطوبت را دارا است.

استخدام نیروهای انسانی

طرح توجیهی کشت زعفران شما زمانی از توجیه اقتصادی خوبی برخوردار خواهد بود که نقش مؤثری در افزایش اشتغال داشته باشید. از این رو برای کلیه مراحل کاشت، داشت و برداشت باید نیروهای انسانی استخدام کنید. این مهم بسته به وسعت زیر کشت شما می‌تواند متفاوت باشد. البته برخی به دلیل محدود بودن زعفران‌های کاشته شده، خانوادگی کار کشت و برداشت آن را انجام می‌دهند که این مهم می‌تواند در امر هزینه‌های پرداختی، باعث صرفه‌جویی شود.

مجوزهای مورد نیاز برای کشت زعفران

در طرح توجیهی کشت زعفران باید دقت کنید که چه مجوزهایی برای شروع کار مورد نیاز است. برای اینکه به کشت زعفران بپردازید و نیاز تولید داخل را برطرف کنید، به مجوز خاصی نیازی ندارید. جز اینکه زمین مورد نظر شما یا متعلق به خودتان باشد و یا اجاره نامه آن را داشته باشید. اما اگر بخواهید زعفران تولیدی خود را صادر کنید به مجوز وزرات جهاد کشاورزی نیاز دارید. برای این مهم باید شرکت کاشت و پرورش زعفران را تأسیس کنید. برای اینکه مجوز جهاد کشاورزی به شما داده شود، کلیه تجهیزات و امکانات شما از خاک تا محل شرکت را به دقت مورد بررسی قرار می‌دهند.

بسته بندی زعفران برای صادرات

به این نکته نیز توجه کنید که برای صادرات زعفران باید به بسته بندی آن نیز دقت کنید. این مهم نیز توسط کارشناس مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین برای اینکه نام زعفران خود را روی محصول بزنید، باید برند خود را نیز ثبت کنید.

[box type=”info” fontsize=”17″ radius=”8″]نکته:

«اگر فکر جدی برای صادرات زعفران خود دارید، یادتان باشد که این مهم و تمام مراحل آن نیز مشمول پرداخت هزینه‌ها و در نظر گرفتن بودجه‌های قابل توجه است»[/box]

سخن پایانی…

طرح توجیهی کشت زعفران گلخانه ای به روش ایروپونیک یا هواکشت می‌تواند به کارآفرینانی که می‌خواهند در حوزه کاشت این گیاه دارویی – غذایی فعالیت کنند، اطلاعات ارزشمندی را در اختیارشان قرار دهد. از این رو به این مهم توجه کنید که کاشت زعفران تنها در صورتی برایتان درآمدزایی می‌کند که شما با دانش و اطلاعات لازم وارد این عرصه شوید و طبق اصول استاندارد کار را پیش ببرید.

استفاده از روش‌های نوین کشت، پیشگیری از آلودگی خاک و نظارت دقیق بر زعفران‌های کاشته شده، زمینه‌های دستیابی به سودهای کلان در آینده را برای شما فراهم می‌کند.

اطلاعات بیشتر درباره طرح توجیهی کشت زعفران گلخانه ای کلیک کنید.

امتیاز شما

تماس با کارشناسان سایت استارت وی

اگر زمان مناسبی برای برقراری تماس نیست، فرم زیر را پر کنید. در فرصت مناسب با شما تماس می گیریم.

طرح های توجیهی آماده و قابل دانلود

شروع گفتگو
Scan the code
سلام
جهت مشکلات دانلود و یا سفارش طرح توجیهی اختصاصی در واتساپ با ما در ارتباط باشید.