طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر (سال 99) +آموزش زراعت چوب

طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر یکی از مهمترین طرحهایی است که میتواند زمینههای محافظت از محیط زیست و منابع طبیعی کشور را فراهم کند. صنوبر به دلیل رشد سریعی که دارد، به کاهش مصرف چوب درختان جنگلی و منابع طبیعی در شمال کشور منجر میشود.
آنچه در ادامه می خوانید...
- جزئیات طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر 99
- مزایای کاشت درخت صنوبر
- هزینه اولیه برای شروع کاشت صنوبر
- قیمت هر کیلو چوب درخت صنوبر
- فراهم کردن زمین برای کاشت صنوبرها
- انتخاب گونههای صنوبر برای کاشت
- خرید نهال برای کاشت صنوبر
- هزینه حمل و نقل نهالهای خریداری شده
- اهمیت به زمان کاشت نهالهای صنوبر
- آماده کردن زمین
- مراقبت از نهالهای کاشته شده
- آلودگیهای نهال صنوبر
- تأمین آب مورد نیاز نهالها
- در چه استانهایی به کاشت صنوبر بپردازیم؟
- استخدام نیروهای انسانی
- بازار فروش صنوبرها
- صادرات محصولات صنوبر
- دانلود طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر سال 99
جزئیات طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر 99
مبلغ سرمایه گذاری کل: | 209 میلیون تومان |
مبلغ سرمایه ثابت: | 176 میلیون تومان |
برگشت سرمایه: | اولین دوره برداشت در سال 1405 |
مبلغ سود در سال مرجع(سال 1405): | 805 میلیون تومان |
تعداد دوره های برداشت: | 3 دوره در مدت زمان 20 سال |
زمان برداشت چوب: | سال ششم |
نرخ بازده سرمایه گذاری(IRR) | 21.68% |
خرید و دانلود فوری طرح توجیهی صنوبر 99 اطلاعات بیشتری میخوام
مزایای کاشت درخت صنوبر
در طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر باید به مزایای این درخت توجه ویژه داشته باشید. چون درختانی که زمان بسیار طولانی را برای رشد نیاز دارند، نمیتوانند به عنوان یک شغل ثابت برای کارآفرینانی که هنوز در اول راه هستند، مناسب باشد.
- مواد اولیه برای کاشت درخت صنوبر ارزان قیمت و در دسترس است. تنها به زمین، خاک مناسب، بذر یا نهال و آب نیاز دارید.
- از جمله مهمترین مزایای کاشت صنوبر رشد سریع آن است. این درخت نسبت به سایر درختها از رشد سریعی برخوردار است. در واقع در 15 سال میتواند تا ارتفاع 25 متری نیز برسد. هر چقدر ارتفاع آن بیشتر باشد، چوب تولیدی از آن بیشتر خواهد بود.
- از برگ و چوب درخت صنوبر استفادههای دارویی نیز میشود. به خصوص برای درمان گلودرد و ناراحتیهای کلیوی مناسب است.
- درخت صنوبر میوه هم میدهد. این میوه مصارف متعددی دارد. یکی از معروفترین این محصولات روغن صنوبر است که برای رفع ناراحتیهای پوستی و کاهش درد مورد استفاده قرار میگیرد.
- از آنجایی که درخت صنوبر را با فاصلههای معینی در خاک قرار میدهند، میتوانید در کنار پرورش آن محصولات دیگری چون گندم، جو و بادام زمینی را در بین فاصلههای خالی به زیر کشت ببرید و درآمدزایی کنید.
- در طی سالهای اخیر رشد بیابانها در کشور افزایش پیدا کرده است. از این رو کاشت درخت صنوبر برای هر منظوری میتواند به کاهش گسترش بیابانها و خشکسالی کمک کند. از طرفی دیگر این درخت میتواند با پدیدههایی چون ریزگردها مقابله کند.
- بیشترین کاربرد درخت صنوبر چوب آن است. کارآفرینان و کشاورزان نهالها را میکارند تا چوب آن را در صنایع مختلف مورد استفاده قرار دهند.
هزینه اولیه برای شروع کاشت صنوبر
کارآفرینان و کشاورزانی که میخواهند در زمینه کاشت و پرورش درخت صنوبر فعالیت کنند، همیشه در مورد هزینههای اولیه برای شروع کار نگرانی دارند. هزینه اولیه مربوط به خرید نهال و یا بذر است. البته این رقم با توجه به عدم ثبات ارزی در کشور و لحظهای بودن قیمتها میتواند متغیر باشد.
به این ترتیب حداقل سرمایه اولیه برای شروع کار 40 میلیون تومان و حداکثر آن 100 میلیون تومان است. البته مقدار سرمایه اولیه به زمین و وسعت کاری که میخواهید انجام دهید، بستگی دارد. اگر در مقدار متوسط قصد فعالیت در این زمینه را دارید، حداقل هزینه کافی است، در غیر این صورت باید رقمهای بالای صد میلیون تومان را در نظر بگیرید.
قیمت هر کیلو چوب درخت صنوبر
ما در طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر ، کلیه ها هزینه ها و قیمت ها را به نرخ روز محاسبه کرده ایم. قیمت تقریبی هر کیلو چوب صنوبر هم اکنون کیلویی 95 هزار تومان و قیمت هر تن آن 950 هزار تومان است.
فراهم کردن زمین برای کاشت صنوبرها
در طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر باید به فراهم کردن زمین هم بپردازید. این موضوع خیلی مهم است. اگر زمین شما در نزدیکی پایتخت باشد، هزینه خرید و اجاره آن بسیار بالا خواهد بود. اما اگر در شهرستانهای کوچک بخواهید کار خود را آغاز کنید، این مهم میتواند هزینههای اولیه شما را کاهش دهد.
حداقل میزان زمینی که میتوانید کار خود را آغاز کنید، 100 متر است و مقدار مشخصی برای حداکثر زمین وجود ندارد. هر چقدر شما تواناییهای مالی داشته باشید میتوانید وسعت بیشتری را برای کاشت صنوبرها در نظر بگیرید. مسلماً هر چقدر وسعت زیر کشت شما زیاد باشد، به سود و درآمد بیشتری هم خواهید رسید.
البته اگر زمین شما متعلق به خودتان باشد، در هر منطقهای که صنوبرهای خود را بکارید، برایتان سودمند خواهد بود.
انتخاب گونههای صنوبر برای کاشت
در طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر باید به گونهای که میخواهید کار خود را با آن شروع کنید، توجه داشته باشید. در ایران چهار نوع از گونههای درخت صنوبر کاشت میشود. تبریزی، کبوده یا سپیدار، سپید پلت و پده از جمله گونههایی هستند که در ایران جواب داده و توانسته به رشد قابل توجهی برسد.
البته قیمت نهال هر کدام از این گونهها متفاوت است. به همین دلیل در نظر گرفتن نوع صنوبری که میخواهید بکارید، هزینههای اولیه برای خرید نهال را پیش بینی میکند.
خرید نهال برای کاشت صنوبر
از جمله مهمترین هزینههایی که باید در طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر به آن توجه داشته باشید، خرید نهال است. مراکز مختلفی در جهت تولید نهال صنوبرها فعالیت میکنند که به آنها خزانهداری میگویند. با توجه به منطقهای که در آن قرار دارید، نزدیکترین خزانهداری را پیدا کنید و نهالهای صنوبر خود را خریداری کنید.
با توجه به اینکه چه گونهای از صنوبرها را میخواهید بکارید، هزینه خرید نهالهای شما متفاوت خواهد بود. اما در حالت معمولی و ثبات ارزی برای یک نهال باید 26 هزار تومان پرداخت کنید. این رقم اصلاً ثابت نیست و باید بالاترین میزان آن را همیشه در نظر داشته باشید.
نکته:
«قیمت نهالها ثابت نیستند، از این رو برای کاهش ضررهای وارده، همیشه بالاترین میزان قیمت را در نظر بگیرید»
هزینه حمل و نقل نهالهای خریداری شده
از جمله موضوعات مهمی که در طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر باید به آن توجه کنید، بحث حمل و نقل است. اول اینکه سعی کنید نهالهای خود را از نزدیکترین مرکز بخرید، این مهم به شدت روی هزینههای حمل و نقل شما تأثیر میگذارد.
بحث دوم در خصوص ماشینهای حمل و نقل است. اگر خودتان وسیله دارید، میزان هزینههای شما کاهش پیدا میکند. اما اگر اینطور نیست، باید ماشین و کارگرهایی را به صورتی ساعتی و یا روزانه استخدام کنید. این مهم برای شما هزینههایی را در بر میگیرد و باید برای آن بودجههایی را پیش بینی کنید.
دقت کنید که باید نهالها با برشهای بیست سانتی قطعه قطعه شود. بعد باید خزانهدار آنها را در گونیهای فاقد آلودگی بگذارند. وقتی نهالها را به چند قطعه تقسیم میکنند، در حمل و نقل کمترین میزان آسیب به آنها وارد میشود.
اهمیت به زمان کاشت نهالهای صنوبر
کارآفرینان و کشاورزان باید در زمینه کاشت نهالها اطلاعات اولیه مناسبی را به دست آورند. از این رو آموزشگاهها و مراکز معتبر فنی و حرفهای اصول اولیه کاشت نهالها را به شما آموزش میدهند. عمل کاشت نهالهای باید سریع صورت بگیرد، این مهم از خشک شدن ناگهانی نهالها جلوگیری میکند.
البته بسته به اینکه از کدام نوع گونه صنوبر استفاده میکنید، زمان کاشت هم متفاوت خواهد بود. به صورت کلی بهترین فصل برای آغاز کاشت صنوبرها اول فروردین است. البته روش کاشت گلخانهای با کاشت روی زمین متفاوت است. در روش گلخانهای برای کاشت نهالها نیازی نیست که در فصل خاصی این کار را انجام دهید، اما در کاشت روی زمین باید به این موضوع توجه داشته باشید.
آماده کردن زمین
در کاشت نهال صنوبرها باید زمین را شخم بزنید، سنگ و کلوخ آن را از بین ببرید. برای کاشت نهالها باید از قبل چالههایی را به اندازههای مشخص حفر کنید و بعد از رسیدن نهالها باید بلافاصله آنها را حفر کنید. همچنین در اطراف آن کود حیوانی نیز بریزید.
مراقبت از نهالهای کاشته شده
وقتی نهالها را میکارید باید تا مدت شش ماه به صورت ویژه مراقب آنها باشید. نهالهای صنوبر نیز مانند سایر درختان دچار انواع مختلفی از آلودگیها میشوند. از این رو بهتر است همیشه همراه یک کارشناس در محل حاضر شوید و آنها را از نظر آفتها، حشرهها و یا علفهای هرز مورد بررسی قرار دهید.
آلودگیهای نهال صنوبر
از جمله آلودگیهای رایج صنوبرها علفهای هرز هستند. قبل از کاشت نهالها باید آنها را از بین ببرید و بعد از کاشت هم مرتب به نهالها سر بزنید و در صورت مشاهده علفهای هرز سریع اقدام کنید. یکی از گیاهانی که به نهال و درخت بالغ صنوبر میچسبد و آن را مریض و آلوده میکند، گیاه انگل است. این گیاه با چسبیدن به صنوبرها از آن تغذیه میکند و به مرور زمان باعث خشک شدن آن میشود. به این مهم نیز باید دقت کنید و در صورت مشاهده سریع آن را از بین ببرید. نکته مهم دیگر آلودگیهای آب است. اگر از آبهای آلوده به مواد شیمیایی برای آبیاری صنوبرها استفاده کنید، در مدت کوتاهی کل درخت شما از ریشه خشک خواهد شد و سرمایههایتان به هدر خواهد رفت.
در صورت مشاهده سوسکهای چوب خوار و سایر حشرات موذی، طبق دستور کارشناس کشاورزی از آفت کشها و سمومی که برای این مهم ساخته شده استفاده کنید.
تأمین آب مورد نیاز نهالها
صنوبرها به آب نیاز دارند، اما نه بسیار زیاد. از این رو در طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر باید به روشهای آبیاری و مقدار استفاده از آب مورد نیاز آن اشاره شده است. همانطوری که میدانید فعالیت در مناطق پر بارش میزان استفاده از آب را کاهش میدهد. اما اگر در منطقه مورد نظر شما میزان بارشها اندازه کافی نیست، باید از سیستم آبیاری قطرهای استفاده کنید. برای پرداخت هزینههای آب، بودجههایی را از قبل پیش بینی کنید.
در چه استانهایی به کاشت صنوبر بپردازیم؟
نکته مهمی که قبلتر هم به آن اشاره کردیم، در مورد سازگار بودن درخت صنوبر است. خوشبختانه بیشتر نقاط کشور ما شرایط کاشت این درخت را دارد و نباید از بابت منطقهای که در آن قرار دارید، نگران باشید. در حال حاضر استان گیلان رتبه اول کاشت صنوبر را به خود اختصاص داده است و با کمی تفاوت زنجان در این بین دوم است.
بارشهایی که در شمال کشور وجود دارد، میتواند نیاز شما در مورد آبیاری درختان را کمتر کند. البته در فصلهایی مثل تابستان که از میزان این بارشها کاسته میشود، میتوانید از طریق سیسم آبیاری قطرهای آب مورد نیاز درختها را تأمین کنید. این مهم باعث کاهش هزینههای آب مصرفی شما میشود. همچنین اگر زمین شما در کنار رودخانه قرار داشته باشد، میتوانید از طریق ایجاد انشعاب درختان خود را آبیاری کنید.
استخدام نیروهای انسانی
برای همه مراحل از خرید نهالها، کاشت، مراقبت و فروش آن به نیروهای انسانی نیازمند هستید. البته اگر میخواهید کار خود را با مقدار کم شروع کنید، میتوانید به صورت خانوادگی این کار را انجام دهید. در غیر این صورت باید به استخدام نیروهای انسانی توجه کنید و طبق قوانین اداره کار به آنها حقوق و مزایا بدهید.
بازار فروش صنوبرها
محصولات متنوعی از صنوبرها به دست میآید که مهمترین آن چوب است. البته برای اینکه بتوانید از فروش چوب صنوبر درآمد خوبی کسب کنید، باید چهار تا هشت سال زمان بگذارید تا درختها به صورت قابل توجهی رشد کنند. در این صورت میتوانید چوب درختان را برش زده و به کارخانههای چوب بری به فروش برسانید.
یکی دیگر از کارهایی که میتوانید انجام دهید، پرورش نهال است. به این ترتیب در مدت بسیار کوتاهی به سود خوبی خواهید رسید. کافی است نهالها به اندازه استانداردی برسند، به این صورت آنها را به سایر پرورش دهندگان میفروشید و سود خوبی به دست میآورید.
برگ و میوه این درخت نیز میتواند برایتان سودآور باشد، البته از بازار زیاد خوبی برخوردار نیست. به همین دلیل برای اینکه به درآمد نجومی برسید بهتر است روی پرورش چوب آن کار کنید. البته اگر از نظر مالی مشکلی ندارید، خودتان کارخانه چوب بری احداث کنید و چوبهای زمین خود را به تولیدکنندگان محصولات چوبی و صنایع وابسته به آن به فروش برسانید.
صادرات محصولات صنوبر
همانطور که میدانید قوانین مهمی برای کاهش استفاده از منابع طبیعی برای تأمین چوب کارخانهها و صنایع وابسته به آن مطرح شده است. از این رو طرح توجیهی کاشت صنوبر به شما این امکان را میدهد که در جهت حفظ میراث طبیعی ایران گامهای بزرگی را بردارید.
صادرات چوب صنوبر میتواند در چارچوب شرایط قانونی انجام شود. اگر مشخص شود که شما مزرعه کاشت صنوبر را برای تأمین چوب آن ایجاد کردهاید و باید هر چند سال یک بار درختان را قطع کنید، این امکان برایتان وجود دارد که به صادرات توجه ویژهای داشته باشید.
اما اگر برای حفظ محیط زیست اقدام به کاشت نهالها کردهاید و بعد از چند سال تصمیم بگیرید که آنها را قطع کنید، اجازه صادرات به شما داده نمیشود. چون در این صورت به منابع طبیعی کشور آسیب وارد کردهاید.
چوب صنوبر کیفیت بالایی دارد و در صنعت مبلمان، لوازم خانگی مانند میزها و … استفاده میشود. حتی خاک ارههایی که از برش چوبها به دست میآید هم میتواند برای مصارف نئوپان و ام دی اف به فروش برسانید و صادر کنید.
کشورهای همسایه ما مانند عراق، افغانستان، ترکیه، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و پاکستان از جمله کشورهایی هستند که صادرات به آنها میتواند از توجیه اقتصادی خوبی برخوردار باشد.
سخن پایانی…
فعالیت در زمینه تولید چوب و کاشت درختان میتواند ضمن ایجاد درآمد، سود خوبی را برای شما ایجاد کند. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که کاشت درختان همیشه نیازمند گذر زمان است، از این رو بهتر است که آن را به عنوان شغل دوم خود در نظر بگیرید تا متحمل ضررهای ناشی از مشاغل با بازده بلند مدت نشوید. البته در صورتی که بخواهید فقط در زمینه تولید و فروش نهالهای صنوبر فعالیت داشته باشید، میتوانید آن را به عنوان یک شغل اول و مناسب در نظر بگیرید و به کسب درآمد بپردازید.
طرح های زراعت:
برای مشاهده جزئیات طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر کلیک کنید.
سلام آیا امکانش هست با شهرداری قرار داد بست
به این صورت که به شما مثلا ۱۰۰ هکتار زمین بده که با اینکار برای آلودگی شهری هم گردشگری سودآوری کنه و ب ما این امتیاز رو بده که درخت هارو چندسال یه بار بفروشیم؟!
سلام باید با شهرداری صحبت کنید حتماً استقبال خواهد شد. اما اگه با جهاد کشاورزی صحبت کنید بهتره
سلام خیلی ممنون بابت مطالب خوبی که ارائه کردید
برای ۵۰۰متر زمین چه تعداد نهال لازمه؟
نهال دوساله بعد از ۳ سال کاشت به چه قیمتی فروش میرسه؟
سلام تعداد بستگی به فاصله کاشت داره. مثلاً در فاصله 3*3 میشه حدود 50 تا 54 درخت کاشت.
چقدر عالی، یعنی واقعا توی صد متر هم میشه این کار رو شروع کرد. اتفاقا ما چیزی حدود 650 متر زمین خوب داریم و فکر کنم بهترین ایده همین کاشت درخت صنوبر هست.
سلام 100 متر چیز دیگه ای بکارین. دیگه کمتر از 1 هکتار جالب نیست.
سلام. من می خواستم این طرح رو دانلود کنم. توی سایت یه کد تخفیف گذاشته اید و نوشته اید که تا پایان شهریور قابل استفاده می باشد. ممکنه دوباره یه کد تخفیف بزارید تا با تخفیف تهیه اش کنیم.
سلام این کد هنوز هم فعاله میتونید استفاده کنید
سلام. آقای حاجی پور عزیز خواستم بابت تمام مشاوره و راهنمایی هاتون توی واتساپ تشکر کنم. ایشالا که همه دوستان از طرح و کارشون نتیجه بگیرن. کم ترین کاری که می تونستم در برابر اینهمه محبت شما انجام بدم همین نوشتن کامنت هست.
چرا فقط ی سری از طرح ها تخفیف خورده؟
سلام طرح های تازه نگارش شده تا یک ماه پس از انتشار تخفیف ندارند و پس از آن تخفیف میخورند.