طرح کاشت درخت پولساز صنوبر
صنوبرها درختانی آب دوست، کم توقع و سازگار با انواع شرایط آب و هوایی هستند که تا 70متر امکان رشد دارند. بهترین گونه صنوبر برای تولید چوب در ایران صنوبر دلتوئیدس و صنوبر تبریزی می باشد.
فرصتی استثنایی برای یکبار کاشت و چندین سال برداشت برای پرتقاضا ترین نوع چوب در ایران.
تیم آموزشی #استارت_وی هم با طرح توجیهی صنوبر تبریزی و برآورد هزینه ها، درآمدها و سود حاصل از زراعت صنوبر به شما کمک می کند تا بتوانید با خیال آسوده این کسب و کار پرسود را استارت بزنید.
آنچه در این مقاله میخوانید؛ ما در ابتدا به چرایی و چگونگی کاشت درخت صنوبر تبریزی پرداخته و بعد از آن به معرفی طرح توجیهی صنوبر تبریزی می پردازیم. تا انتها با ما همراه باشید؛ این مبحث با زبان ساده و قابل فهم بیان شده و مطالعه آن برای هر سرمایه گذار و کارآفرین الزامی می باشد.
چرا باید صنوبر بکاریم؟
اجازه دهید قبل از پرداختن به مبحث چگونگی کاشت و کسب درآمد در زراعت صنوبر به این بپردازیم که به چه دلیل باید درخت صنوبر بکاریم؟
چوب یکی از مواد مورد استفاده انسان از دوران باستان تاکنون بوده است و روند استفاده از آن طی گذشت زمان نتنها کمتر نشده بلکه نیاز و اهمیت آن بشدت افزایش یافته است. تا سالیان پیش استحصال چوب اکثراً از درختان وحشی و جنگلی بوده و همین امر باعث کاهش روزافزون حجم و مساحت جنگلهای دنیا شده است. این موضوع بهعنوان یک موضوع جهانی مطرح بوده و در ایران نیز مشکلات اینچنینی در نتیجه برداشت غیراصولی چوب از جنگلها، خسارات فراوانی به محیط زیست وارد کرده است.
اما طی سالیان اخیر در کنار انواع محصولات کشاورزی و باغی، کشت و زرع چوب صنوبر برای برداشت و استفاده صنعتی در بسیاری از نقاط کشور رواج پیدا کرده که همین امر نویدبخش حفظ پوشش جنگلی و کاهش فشار بر طبیعت است.
همانطور که در بالا اشاره شد، نیاز به چوب طی سالیان گذشته حفظ و حتی افزایش یافته است. صنایع تولیدات مبلمان، کاغذ، صنایعدستی و ساخت زغال از جمله بزرگترین مصرفکنندگان چوب هستند.
برطرفکردن نیاز این بخش صنعتی نیازمند برداشت بیرویه از جنگلها بوده و همین امر فشار مضاعفی بر محیط زیست وارد کرده و در مواردی امکان جایگزینی آن نیست.
همچنین باتوجه به قوانین بازدارنده موجود در خصوص برداشت از جنگلها از یک طرف و نیاز بازار به چوب از طرف دیگر، قیمت این محصول طی سالیان گذشته افزایش چشمگیری داشته است؛ بنابراین یکی از منطقیترین راهها کشت تجاری این درختان جهت استحصال چوب است.
درخت صنوبر سازگاری بسیاری با آبوهوای ایران دارد. این درخت برای رشد و نمو بیش از هر چیز به آب احتایج دارد و سریعالرشد است. صنوبر را میتوان در فواصل کمی از هم کاشت و از آنجایی که تنه یکدست و بلندی دارد برای صنایع مختلف چوبی مناسب است.
خریداران چوب صنوبر چه کسانی هستند؟
همانطور که در بالا گفته شد؛ صنایع تولیدات مبلمان، کاغذ، کشتی سازی، پالت سازی، ساختمان سازی، صنایعدستی و ساخت زغال از جمله بزرگترین خریدارات و مصرفکنندگان چوب هستند.
ضرورت توسعه زراعت چوب به ۱۵۰ هزار هکتار در ۵ سال آینده
پور مقدم رئیس طرح توسعه زراعت نیاز چوبی کشور را حدود ۶ میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: بنابر بررسی و مطالعات صورت گرفته حداقل ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار عملیات توسعه زراعت چوب در ۵ سال آینده باید صورت گیرد تا نیاز کشور تامین شود.
رئیس طرح توسعه زراعت چوب سازمان جنگلها ادامه داد: با توجه به مطالعات و پتانسیل یابی لازم، اعتبارات مورد نیاز دولتی برای توزیع نهال یارانه دار باید صورت گیرد و در بحث استفاده از تسهیلات بانکی در ۲ سال اخیر، تخصیص اعتبار مناسب بوده است.
پور مقدم با اشاره به تخصیص ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای زراعت چوب تا پایان سال خبر داد.
آیا کاشت درخت صنوبر توجیه اقتصادی دارد؟
جواب: بله
با توجه به اینکه درخت صنوبر درختی مقاوم است نیاز آنچنانی به صرف هزینه برای رشد و نمو نداشته و علاوه بر آن قیمت، تقاضا و بازار فروش بسیاری خوبی نیز دارد.
در طرح توجیهی درخت صنوبر کاشت این درخت در سال 1400 انجام شده و در سال 1407 برداشت انجام می شود.
با توجه به برآوردهای انجام شده در این طرح، زراعت چوب صنوبر تبریزی توجیه اقتصادی داشته و بازگشت سرمایه شما در سال 1407-1408 محقق می شود.
چرا قبل از سرمایه گذاری به طرح توجیهی صنوبر نیاز داریم؟
برای بررسی اقتصادی بودن زراعت درخت صنوبر تبریزی لازم است کلیه هزینه های ثابت و متغیر، سرمایه در گردش، میزان درآمد، سود حاصله و تعداد سالهای برگشت سرمایه و دیگر مولفه ها مشخص شوند.
همه موارد فوق+مولفه های دیگر توسط نرم افزار کامفار و در گزارشی تحت عنوان طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر منتشر می شود و به شما در امر تصمیم گیری جهت ورود به این کسب و کار پرسود کمک می کند.
در حقیقت شما با استفاده از طرح توجیهی صنوبر تبریزی و مطالعه کلیه اطلاعات مالی آن می توانید انتخاب مناسبی برای سرمایه گذاری داشته باشید.
زراعت چوب صنوبر تبریزی را از کجا شروع کنیم؟
محدودیتی برای کاشت درخت صنوبر نیست و در هر زمینی که دسترسی به آب داشته باشد قابل کاشت است. چون همانطور که در بالا گفتیم صنوبر درخت سرسختی بوده و در بدترین شرایط هم دوام می آورد، اما اگر از آینده زراعت چوب صنوبر نامطمئن هستید قبل از هر چیز باید با هزینه ها، میزان سرمایه لازم، میزان سودآوری و تعداد سالهای برگشت سرمایه با مطالعه طرح توجیهی درخت صنوبر تبریزی آگاهی یابید.
5 اقدام اساسی در کاشت صنوبر
- مطالعه طرح توجیهی اقتصادی صنوبر
- تهیه نهال
- آماده سازی زمین و چاله کنی
- آبیاری و مراقبت
- برداشت چوب زمانی که درخت به قطر مناسب برسد.
هزینه کاشت درخت صنوبر
هزینه کشت صنوبر با توجه به سطح زیر کشت و تعداد نهال براساس میزان فاصله متفاوت است. هزینه هایی همچون؛ خرید نهال، حمل نهال، هزینه چاله کنی، هزینه کاشت نهال، هزینه آبیاری و … . کلیه این موارد و هزینه های دیگر در طرح توجیهی اقتصادی صنوبر تبریزی بررسی و برآورد شده اند.
آیا احتمال شکست در زراعت صنوبر وجود دارد؟
بله احتمال شکست وجود دارد.
در شهرستان چلگرد(استان چهارمحال بختیاری) آقای مصطفی خ…… 2 هکتار زمین به ارث برده بود و با دیدن اطرافیان که صنوبر کاشته بودند، مصطفی هم با اینکه سرمایه مناسبی در دست نداشت با تهیه نهال اقدام به زراعت نمود. اما چالشی که او با آن روبرو شد این بود که چشمه و جوی آب نزدیک زمین کم آب و رو به خشکی رفت و باید کاری میکرد وگرنه تمام زحمت ها و هزینه ها بر باد می رفت.
زمین مصطفی تا آب رودخانه حدود 1 کیلومتر فاصله داشت و او میبایست با اقدامات لازم آب را با پمپ به زمین می رساند.
اما او بودجه کافی برای این کار نداشت. چند وقتی با تانکر اقدام به آبیاری نمود اما وقتی دید که هزینه ها همینطور بالا و بالاتر میروند دست از کار کشید و نهال های تشنه را رها کرد.
آیا مصطفی برآورد هزینه کرده بود؟
آیا او دید مناسبی از آینده زراعت چوب داشت؟
طرح توجیهی صنوبر چه کمکی به شما می کند؟
بطور خلاصه؛ طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر تبریزی با اطلاعاتی که در اختیار شما قرار می دهد، به شما کمک می کند تا دید روشنی نسبت به زراعت چوب صنوبر پیدا کنید و بتوانید آگاهانه تصمیم به ورود و استارت کار بگیرید.
طرح توجیهی صنوبر علاوه بر آموزش نحوه سرمایه گذاری، با بررسی ها و برآوردهای مالی میزان بازده و سود حاصل از زراعت چوب و همچنین تعداد سالهای برگشت سرمایه و مولفه های دیگر را برای تصمیم گیری نهایی شما مهیا می سازد.
تیم #استارت_وی چه کمکی به شما می کند؟
تیم آموزشی #استارت_وی با ارائه طرح توجیهی زراعت درخت صنوبر تبریزی به شما کمک می کند تا بتوانید نسبت به آینده این کسب و کار آگاهی بهتری پیدا کنید و به سرنوشت کسانی که بدون داشتن دید از آینده وارد این حرفه شدند دچار نشوید و سرمایه خود را طی چند سال چندین برابر کنید.
چالشها و مشکلات در کاشت و نگهداری درخت صنوبر
اگرچه درخت صنوبر یک گزینه عالی برای زراعت چوب است، اما مشکلات خاصی نیز در کاشت و نگهداری این درخت وجود دارد. یکی از بزرگترین چالشها، نیاز این درخت به منابع آبی کافی است. صنوبر به آب زیادی برای رشد نیاز دارد، بنابراین در مناطقی که کمبود آب وجود دارد، آبیاری مداوم و تامین منابع آبی برای این درخت میتواند مشکلساز شود. بهویژه در مناطقی که چاهها و منابع آب به سرعت خشک میشوند، برای نگهداری درختان صنوبر باید تدابیر خاصی اتخاذ شود تا از خشکی و آسیب به درختان جلوگیری گردد.
علاوه بر نیاز به آب، صنوبرها در برابر بیماریها و آفات نیز آسیبپذیر هستند. کنترل آفات و بیماریها نیازمند مراقبتهای منظم و استفاده از سموم و آفتکشهاست که خود هزینههایی را به همراه دارد. علاوه بر این، برخی از شرایط محیطی مانند سرمای شدید یا طوفانهای شدید میتواند به درختان صنوبر آسیب بزند و بر روند رشد و برداشت تأثیر منفی بگذارد. لذا مدیریت صحیح و توجه به این مشکلات میتواند موفقیت در کاشت و برداشت چوب صنوبر را تضمین کند.
اطلاعاتی که در طرح توجیهی صنوبر می خوانید؛
بخش اول: شناسنامه طرح
بخش دوم: خلاصه گزارش طرح توجیهی صنوبر
بخش سوم: مدیریتی / اجرایی
- معرفی درخت صنوبر
- زمین مناسب برای کاشت
- کود دهی
- نحوه آبیاری
- مناطق مناسب برای کاشت صنوبر در کشور
بخش چهارم: توصیف کسب و کار
- چشم انداز
- ماموریت
- مشخصات کلی کسب و کار
بخش پنجم: برنامه مالی و اقتصادی(بررسی فنی طرح)
- عنوان فعالیت
- محل اجرای طرح
- مشخصات متقاضیان
- نوع فعالیت
- زمین
- بهبود زمین و ساختمان
- تجهیزات
- تاسیسات آبرسانی و آبیاری
- الزامات و مواد اولیه
- مصرف سالیانه انرژی
- هزینه و تعمیرات و نگهداری
- برآورد حقوق و دستمزد
- هزینه های ثابت سرمایه گذاری
- هزینه های قبل از بهره برداری
- برآورد سرمایه در گردش
- نحوه سرمایه گذاری کل
- جدول خلاصه عملکرد پروژه
- جدول جریانات نقدی به منظور برنامه ریزی مالی(20 سال)
- نمودار فروش و هزینه های تولید
- خالص ارزش فعلی سرمایه
- نرخ بازده سرمایه گذاری(IRR)
- نرخ بازده داخلی حقوق صاحبان سرمایه(IRRE)
- دوره بازگشت سرمایه
- نمودار و جدول محاسبه NPV
- نمودار حساسیت IRR
- نمودار تعداد سالهای بازگشت سرمایه
- صورتحساب سود و زیان برای 20 سال آینده
- تحلیل نقطه سربسر
- جدول ترازنامه
- و…
مشخصات طرح توجیهی صنوبر تبریزی سال 1400
مبلغ کل سرمایه گذاری | 237 میلیون تومان |
سرمایه در گردش | 15 میلیون تومان |
نرخ بازده سرمایه گذاری(IRR) | 28 درصد |
بازگشت سرمایه | سال اول برداشت |
فقط 1 دقیقه تا آگاهی کامل از زراعت چوب صنوبر
دریافت طرح توجیهی صنوبر 2 هکتار 1403
طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر 10 هکتار 1403
📌اگر به دنبال گسترش دانش خود در این زمینه یا کشف فرصتهای جدید هستید، حتماً از موارد زیر دیدن کنید:
⭐️ طرح توجیهی کاشت زعفران
⭐️ طرح توجیهی کاشت درخت اکالیپتوس
⭐️ طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا
برای سفارش طرح توجیهی اختصاصی (بررسی مالی، مطالعات بازار و گرید) با پشتیبانی و اصلاح رایگان در صورت نیاز، تماس بگیرید.
مهندس مهدی خلیلیان: 09120030152
ایده های مرتبط:
- طرح توجیهی کشت زعفران گلخانه ای (هیدروپونیک)🌟(اخذ مجوز+وام)
- طرح احداث کارخانه و کارگاه تولید قند خانگی🌟(کله و شکسته)
- تسهیلات کاشت درخت پالونیا واقعیت دارد؟
- آیا درخت پالونیا مهاجم و کاشت آن غیرقانونی است؟
- آیا کاشت درخت پالونیا در خوزستان امکان پذیر است؟
- طرح توجیهی کاشت درخت اکالیپتوس سال1403🌟PDF+WORD