طرح توجیهی تولید خمیرمایه از ملاس 🌟(خشک و فوری)

طرح توجیهی تولید خمیرمایه - استارت وی

خمیر مایه نانوایی یکی از انواع مخمرهای شناسایی شده است که با نام saccharomyces cerevisiae شناخته می شود. خمیر مایه موجودی ذره بینی می باشد که در نتیجه رشد آن در خمیر نانوایی، با آزادسازی گاز کربنیک، موجب افزایش حجم خمیر، پوکی و تخلخل آن می شود، به طور که برای پختن آماده گردد. علاوه بر این اضافه کردن مایه خمیر موجب افزایش طعم نان و خوشمزگی آن می شود. در گذشته معمولاً از شیوه های سنتی برای تهیه مایه خمیر استفاده می شد. برای نخستین بار خمیر مایه صنعتی در کشور هلند و در قرن 18 میلادی تولید شد. در این نوشتار ضمن بررسی طرح توجیهی تولید خمیرمایه برخی از مهمترین موضوعات مهم در راه اندازی خط تولید خمیر مایه  را مورد بررسی قرار می دهیم.

 

چرا باید کارخانه خمیر مایه را راه اندازی کنیم؟

امروزه با توجه به تغییرات لحظه ای که دنیا به خود می بیند، ارزش مواد غذایی بنیادین مثل نان، گوشت و شیر بیش از پیش به چشم می آید. به دلایلی مانند وقوع جنگ میان دو کشور بزرگ تولید کننده غلات و نان، تامین مواد غذایی اولیه در سطح بین المللی با مشکلات متعددی مواجه گردیده است. سال 2022 کمبود گندم، برنج و سایر غلات از جمله معضلات مربوط به بحران های غذایی در سطح جهانی بود. به تدریج بسیاری از کشورها به فکر افزایش تولید محصولات غذایی اساسی مثل نان، روغن و … افتادند. به طور کلی تاسیس کارخانه خمیر مایه امروزه با اهداف اقتصادی و حمایت از تولید محصولات غذایی بنیادین صورت می گیرد.

 

 

وضعیت تولید، صادرات و واردات

دو کشور روسیه و اوکراین تا پیش از این به عنوان بزرگترین تولید کنندگان مواد اولیه نان و غلات شناخته می شدند. با وقوع جنگ میان دو کشور مذکور، صادرات محصولات اساسی مثل گندم و برنج با مشکلاتی رو به رو شده است. در نتیجه نیاز به افزایش تولید محصولات غذایی مثل گندم و نان، بیش از پیش احساس می شود. بدون تردید در صورت راه اندازی خط تولید خمیر مایه و مدیریت صحیح این کسب و کار، می توان محصولات تولید شده را به بسیاری از کشورهای خارجی، خصوصاً کشورهای همسایه مثل عراق، ترکیه و پاکستان صادر کرد.

 

تاسیس کارخانه خمیر مایه با چه میزان سرمایه امکان پذیر است؟

حداقل سرمایه مورد نیاز برای تاسیس کارخانه خمیر مایه با توجه به مولفه هایی مانند هزینه های تولید، قیمت مواد اولیه، تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز، مجوزهای قانونی و … متفاوت است. برای تاسیس کارخانه خمیر مایه با ظرفیت تولید ده تن در روز می بایست حداقل سی تا پنجاه میلیارد تومان سرمایه اولیه در دسترس داشت. امروزه بانک های دولتی و خصوصی در زمینه تاسیس کارخانه خمیر مایه و سایر کارخانجات تولید محصولات غذایی، وام ها و تسهیلات مالی و اعتباری ارائه می نمایند.

 

هزینه های تاسیس کارخانه خمیر مایه

مطابق با طرح توجیهی تولید خمیرمایه برخی از مهمترین هزینه های مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید مایه خمیر عبارت از موارد زیر است:

  • هزینه های مورد نیاز برای دریافت مجوزهای قانونی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت صنعت معدن و تجارت و … .
  • هزینه های مورد نیاز برای فراهم آوردن مکانی با کاربری صنعتی و مساحت کافی جهت نصب و راه اندازی تاسیسات تولید خمیر مایه
  • هزینه مواد اولیه مورد نیاز و حقوق و مزایای نیروی انسانی در حال اشتغال
  • هزینه های مربوط به چاپ، بسته بندی و توزین محصولات تولید شده
  • هزینه های مربوط به بازاریابی و فروش

طرح توجیهی تولید خمیرمایه - استارت وی

بازار فروش محصولات تولید شده

همانطور که اشاره شد به طور کلی برای محصولات اساسی خوراکی مثل خمیر مایه، بازارهای همیشگی و متنوعی وجود دارد. با توجه به موضوعاتی که در بالا اشاره شد، بازارهای بین المللی نیز برای این محصول و محصولات مشابه به میزان قابل توجهی وجود دارد. بدون تردید در صورت تاسیس کارخانه تولید خمیر مایه و سایر محصولات غذایی و مدیریت صحیح منابع تولید، می توان در میان مدت و بلند مدت با تاسیس کارخانه خمیر مایه به سود سرشار رسید.

 

 

مراحل اخذ مجوز و پروانه بهره برداری

از جمله مهمترین مراحل تاسیس و راه اندازی طرح توجیهی تولید خمیرمایه دریافت مجوزهای تاسیس و پروانه بهره برداری می باشد. مجوز تایسس و پروانه بهره برداری در مورد کارخانه تولید خمیر مایه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می شود. برای دریافت مجوز تاسیس و پروانه بهره برداری در حال حاضر به دو شیوه حضوری و غیر حضوری می توان اقدام نمود. برای دریافت جواز تاسیس به شیوه غیر حضوری می بایست به سامانه اینترنتی اداره مالکیت صنعتی مراجعه نمود. این سامانه زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک فعالیت می کند. با توجه به این که خمیر مایه از جمله محصولات غذایی به شمار می رود، برای تاسیس کارخانه تولید خمیر مایه می بایست نشان سیب سلامت را نیز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت نمود.

 

وام و تسهیلات مالی

امروزه برای تاسیس کارخانه تولید خمیرمایه و سایر محصولات غذایی می توان از وام ها و تسهیلات مالی متنوعی که توسط بانک ها و موسسات مالی ارائه می شود استفاده نمود. اصولاً برای دریافت وام و سایر تسهیلات مالی می بایست طرح توجیهی تولید خمیرمایه را به بانک یا موسسه مزبور ارائه داد. بانک کشاورزی و بانک تجارت به عنوان دو بانک پیشرو در زمینه ارائه وام و تسهیلات مالی در این زمینه شناخته می شوند.  

 

ارزیابی سودآوری تاسیس کارخانه خمیر مایه

همانطور که اشاره شد تولید خمیر مایه از جمله صنایع بنیادین مربوط به محصولات غذایی به شمار می رود. امروزه بازارهای دائمی و متنوعی در داخل و خارج کشور برای محصولات غذایی از قبیل خمیر مایه وجود دارد. بنابراین به نظر می رسد در صورت مدیریت صحیح واحد تولید، تاسیس کارخانه خمیر مایه مالک کسب و کار را از سودآوری قابل توجهی بهره مند سازد.

 

مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس کارخانه خمیر مایه

مطابق با طرح توجیهی تولید خمیر مایه برخی از مهمترین تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید خمیر مایه از قرار زیر است:

  • دستگاه سپراتور سانتریفیوژی
  • فرمانتورهای اصلی
  • تجهیزات مورد استفاده در بخش جداسازی
  • پمپ فیلتراسیون
  • خردکن و آسیاب
  • دستگاه های خشک کن

 

آیا تاسیس کارخانه خمیر مایه از نظر اقتصادی توجیه پذیر است؟

با بررسی طرح توجیهی تولید خمیرمایه به این نتیجه میرسیم که تاسیس خط تولید خمیر مایه نه تنها از نظر اقتصادی سودآور است، بلکه به دلایل دیگری از جمله کارآفرینی و اشتغال نیروی کار، از جمله فعالیت های سودمند اقتصادی برای فرد و جامعه به شمار می رود. علاوه بر این با توجه به بنیادی بودن صنعت تولید خمیر مایه نسبت به صنایع غذایی دیگری مثل نانوایی ها، قنادی ها و … تاسیس کارخانه تولید خمیر مایه می تواند به رشد و توسعه فعالیت های سایر مشاغل مربوط به صنایع غذایی منتهی گردد.

 

طرح توجیهی تولید خمیرمایه

طرح توجیهی تولید خمیر مایه به عنوان یک طرح هدایتگر، مالک کسب و کار را از نخستین مراحل تاسیس و راه اندازی کارخانه تولید خمیر مایه راهنمایی می کند. از همین رو همانطور که گذشت موضوعاتی از قبیل هزینه های تولید، سرمایه اولیه، تجهیزات مورد استفاده، نیروی کار مورد نیاز، مجوزهای قانونی و … در طرح توجیهی تولید خمیر مورد بررسی قرار می گیرند. طرح توجیهی مانند یک برنامه هدف گذاری شده، مالک کسب و کار را برای تاسیس و مدیریت صحیح کارخانه همراهی می نماید.

 

سفارش طرح توجیهی اختصاصی

در حال حاضر برای دریافت انواع وام و سایر تسهیلات مالی می بایست طرح توجیهی تولید خمیرمایه را به بانک یا موسسه مالی و اعتباری تحویل نمایید. موسسه استارت وی با عضویت بهترین کارشناسان و متخصصین انواع کسب و کار، آماده ارائه انواع طرح توجیهی اختصاصی برای دریافت وام و مجوزهای قانونی می باشد. برای سفارش طرح توجیهی اختصاصی می توانید با کارشناسان استارت وی یک جلسه مشاوره رایگان داشته باشید. همچنین پس از سفارش طرح توجیهی شما می توانید برای مدت پنج ماه از خدمات پشتیبانی برخوردار شده و تغییراتی را در طرح توجیهی اعمال نمایید.

5/5 - (2 امتیاز)

2 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر
    میخواستم بدونم چطور میشه یه خط تولید در یک کارخانه برای تولید یک نوع خمیر مایه اجاره کرد و برای این کار چقدر سرمایه مورد نیاز هست..من کارگاه تولید نان فانتزی دارم..و میخوام یک نوع خمیر مایه رو تولید کنم

    1. سلام
      باید با شرکت های تولیدکننده مذاکره کنید. امکانش وجود دارد. مدیران خیلی از برندها صاحب کارخانه نیستند و تولیدات خود را در خط تولید اجاره ای انجام می دهند. البته شما باید صاحب برند باشید. بنظرم بهتره ابتدا بصورت آزمایشی و در آزمایشگاه این کار انجام شود و در صورت نتیجه مطلوب اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + 11 =