دی متیل استامید، یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم 31374 به شمار می رود. این ترکیب شیمیایی به صورت مایع بی رنگ و شفاف دردسترس است و می تواند با آب، الکل، اتر و حلال های دیگر واکنش بدهد. از دی متیل استامید به منظور غیر فعال کردن واکنش های شیمیایی استفاده می شود. علاقمندان به سرمایه گذاری در تولید این ترکیب شیمیایی حتماً باید طرح توجیهی تولید دی متیل استامید را تهیه کنند.
چرا باید واحد تولید دی متیل استامید را راه اندازی کنیم؟
دی متیل استامید به دلیل ویژگی های منحصر به فرد که دارد، در زمینه های مختلف بکار می رود. از ویژگی های این ترکیب شیمیایی می توان به بی رنگ بودن، حالت فیزیکی مایع، قابلیت حل در آب و پایداری بالا اشاره کرد. دی متیل استامید به عنوان حلال در صنایع زیر بکار می رود:
- صنایع دارویی و آلی
- تولید پلاستیک برای رزین
- صنایع فیبر شیمیایی
- تولید آدامس پلی آمید
- حلال الکترولیتی
- تولید کاتالیزورهای شیمیایی
از دی متیل استامید معمولاً به عنوان عامل حذف کننده رنگ، کاتالیزور و سنتز آلی نیز استفاده می شود.
وضعیت تولید، صادرات و واردات
دی متیل استامید از واکنش دی متیل آمین با انیدرید استیک یا همان اسید استیک به دست می آید. اگرچه، این ترکیب شیمیایی را می توان از واکنش دی متیل آمین با متیل استات نیز به دست آورد.
با مراجعه به اطلاعات گمرکی متوجه می شوید که هیچ تعرفه گمرکی به طور اختصاصی برای دی متیل استامید وجود ندارد. به همین دلیل، میزان واردات و صادرات این ترکیب شیمیایی پرکاربرد نامشخص است. با این وجود، تقاضا برای دی متیل استامید در کشورهای خارجی بسیار بالا در نظر گرفته می شود. در نتیجه، سرمایه گذاران تولید دی متیل استامید می توانند بازار هدف را هم داخلی و هم خارجی قرار دهند.
تاسیس واحد تولید دی متیل استامید با چه میزان سرمایه امکان پذیر است؟
در طرح توجیهی تولید دی متیل استامید حتماً باید به میزان سرمایه اولیه برای تاسیس و راه اندازی واحد صنعتی اشاره شود. تعیین سرمایه اولیه مورد نیاز برای احداث واحد تولید دی متیل استامید باید با در نظر گرفتن هزینه خرید یا احداث زمین محاسبه شود. به این نکته توجه داشته باشید که سرمایه اولیه برای احداث واحد تولید بر اساس قیمت های روز در نظر گرفته می شود.
هزینه های تاسیس واحد تولید دی متیل استامید
همانطور که گفته شد، هزینه بخش مهمی از یک طرح توجیهی تولید دی متیل استامید را تشکیل می دهد. محاسبه دقیق هزینه ها تاثیر قابل توجهی در محاسبه نرخ سودآوری و بازگشت سرمایه دارد. به همین دلیل است که باید به طور دقیق در طرح توجیهی تاسیس واحد تولید دی متیل استامید در نظر گرفته شود.
هزینه های تولید دی متیل استامید شامل موارد مختلفی می شوند. از مهم ترین آن ها می توان به اجاره یا خرید زمین، نیروی انسانی، تجهیزات و مواد اولیه بکار رفته برای تولید دی متیل استامید اشاره کرد. البته، هزینه ها باید با نرخ روز و با توجه به قیمت دلار محاسبه شوند. در غیر اینصورت، محاسبه نرخ سودآوری و بازگشت سرمایه دقیق نخواهد بود و امکان خسارت های مالی وجود خواهد داشت.
بازار فروش محصولات تولید شده
در طرح توجیهی تولید دی متیل استامید به بازار فروش محصول نیز اشاره دارد. در واقع، مشخص کردن بازار فروش می تواند محاسبه نرخ سودآوری یک محصول را آسان تر کند. ترکیب شیمیایی دی متیل استامید دارای بازار خرید و فروش پررونقی در ایران و سراسر جهان است. دلیل اصلی رونق بازار فروش دی متیل استامید، کاربردهای گسترده آن در صنایع مختلف محسوب می شود.
از این محصول معمولاً به عنوان حلال در صنایع مختلف ازجمله داروسازی، فیبر شیمیایی، پلاستیک سازی و تولید رنگ استفاده می شود. با توجه به رونق بازار فروش ترکیب شیمیایی دی متیل استامید می توان انتظار بازگشت سرمایه در کوتاه ترین زمان ممکن را داشت.
مراحل اخذ مجوز و پروانه بهره برداری
در طرح توجیهی تولید دی متیل استامید به مراحل اخذ مجوز و پروانه بهره برداری نیز پرداخته می شود. مجوزهای لازم جهت تولید دی متیل استامید باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و وزارت بهداشت اخذ شوند. در سال های اخیر، امکان ارائه درخواست اخذ مجوز و پروانه بهره برداری به صورت غیرحضوری و اینترنتی نیز فراهم شده است.
وام و تسهیلات بانکی
افزایش تقاضا برای استفاده از دی متیل استامید در صنایع مختلف موجب رونق بازار خرید و فروش این ترکیب شیمیایی شده است. در طرح توجیهی تولید دی متیل استامید به وام ها و تسهیلات بانکی در نظر گرفته شده برای تولید این محصول اشاره می شود. به عبارت دیگر، وام و تسهیلات بانکی تنها با ارائه طرح توجیهی به سرمایه گذار اعطا می شود. در غیر اینصورت، درخواست سرمایه گذار بررسی نخواهد شد.
ارزیابی سودآوری تاسیس واحد تولید دی متیل استامید
نرخ سودآوری در طرح توجیهی تولید دی متیل استامید یکی از مهم ترین قسمت های این طرح به شمار می رود. برای محاسبه نرخ سودآوری باید سرمایه اولیه و همچنین هزینه ها به دقت مشخص شوند. به طور کلی نرخ سودآوری تاسیس یک واحد تولید دی متیل استامید حدود 30 درصد در نظر گرفته می شود. به نکته توجه داشته باشید که دوره بازگشت سرمایه نیز کمتر از 10 سال در نظر گرفته می شود.
مهم ترین تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس واحد تولید دی متیل استامید
تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس واحد تولید حتماً باید در طرح توجیهی تولید دی متیل استامید درج شوند. این موضوع در برآورد هزینه ها و در نتیجه، نرخ سودآوری اهمیت بسیار زیادی دارد. از مهم ترین تجهیزات بکار رفته برای تولید دی متیل استامید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تانک ها و مخازن مختلف
- راکتور
- دستگاه مبدل حرارتی
- برج خلا
- پمپ های مختلف
- دستگاه کمپرسور
سرمایه گذاران می توانند برای تهیه این تجهیزات با شرکت های چینی یا اروپایی تماس بگیرند.
آیا تاسیس واحد تولید دی متیل استامید از نظر اقتصادی توجیه پذیر است؟
توجیه پذیری اقتصادی این سرمایه گذاری در طرح توجیهی تولید دی متیل استامید بررسی می شود. همانطور که در بخش های زیر نیز بدان اشاره شد، دی متیل استامید دارای کاربردهای مختلفی است. در نتیجه، بازار خرید و فروش پررونقی در داخل کشور برای این ترکیب شیمیایی وجود دارد. از سوی دیگر، امکان بهره مندی از طرح های صادراتی با فراهم سازی بسترهای لازم نیز وجود دارد.
با توجه به محاسبه هزینه ها و نرخ سودآوری این سرمایه گذاری، می توان گفت که تولید دی متیل استامید از نظر اقتصادی توجیه پذیر است.
طرح توجیهی تولید دی متیل استامید
تهیه طرح توجیهی تولید دی متیل استامید، اولین گام در راه اندازی و احداث یک واحد تولید به شمار می رود. این طرح موارد مختلفی ازجمله، تعیین بازار فروش، محاسبه هزینه ها، سرمایه اولیه، نرخ سودآوری، تجهیزات مورد نیاز و غیره را شامل می شود. دقت در تهیه و تنظیم طرح های توجیهی می تواند از خسارت های مالی جبران ناپذیر آینده جلوگیری کند.
بزرگترین واحد تولید دی متیل استامید
با توجه به رونق بازار خرید و فروش دی متیل استامید، شرکت های بسیار زیادی در زمینه تولید این ترکیب شیمیایی فعال هستند. یکی از بزرگترین شرکت های شیمیایی دارویی فعال در زمینه تولید دی متیل استامید، نوترون نام دارد. این شرکت که در تهران واقع شده است، از جدیدترین تجهیزات و مدرن ترین دستگاه های آنالیز جهت تولید دی متیل استامید استفاده می کند.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی
موسسه استارت وی می تواند به شما در زمینه تهیه و تنظیم طرح توجیهی تولید دی متیل استامید کمک کند. این مجموعه با بهره گیری از تخصص و تجربه کارشناسان مختلف در زمینه نگارش طرح های توجیهی فعالیت می کند. خدمات پشتیبانی 5 ماهه و برگزاری یک جلسه مشاوره تخصصی رایگان از ویژگی های منحصر به فرد موسسه استارت وی به شمار می روند. علاوه بر این، کارشناسان به شما در زمینه اعمال تغییرات در طرح توجیهی نیز کمک می کنند.