چرا باید خط بازیافت قطعات الکترونیکی را راه اندازی کنیم؟
با توسعه فناوری های الکترونیکی از دهه 1980 تجهیزات الکترونیکی زیادی در دسترس افراد قرار گرفت. از آنجا که عمر تجهیزات الکترونیکی نیز نسبتاً کوتاه است، به زودی مقدار زیادی زباله الکترونیکی تولید شد. برخی از زباله های الکترونیکی عبارتند از: یخچال فریزر و سایر تجهیزات خنک کننده، تجهیزات مخابراتی و رایانه، لامپ های LED و … . بدون تردید بازگشت زباله های الکترونیکی به طبیعت موجب آسیب به محیط زیست و آلودگی آب و هوا می شود. از سوی دیگر زباله های الکترونیکی اغلب از قطعات و مواد باارزشی تشکیل می شوند که طرح توجیهی بازیافت قطعات الکترونیکی را سودمند می نماید.
راه اندازی خط بازیافت قطعات الکترونیکی با چه میزان سرمایه امکان پذیر است؟
ساختار زباله های الکترونیکی از ترکیبات پیچیده و اجناس مختلفی متشکل است. این مواد معمولاً از 30 درصد پلاستیک، 30 درصد اکسیدهای دیرگداز و 40 درصد فلزاتی مانند طلا، نقره، تیتانیوم، مس و … تشکیل می شوند. بر حسب این که حجم خط بازیافت چقدر باشد، میزان سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی خط بازیافت قطعات الکترونیکی متفاوت است. تجهیزات و ماشین آلات بازیافت فلزات گرانبها، کوره ذوب فلزات و … بخشی از تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی خط بازیافت قطعات الکترونیکی به شمار می رود. برآورد میزان سرمایه اولیه خط بازیافت قطعات الکترونیکی از 2 میلیارد تومان تا 10 میلیارد تومان است.
هزینه های تاسیس خط بازیافت قطعات الکترونیکی چقدر است؟
فرایند تاسیس و راه اندازی خط بازیافت قطعات الکترونیکی عبارت از مراحل زیر است:
- جمع آوری و حمل و نقل؛ در این مرحله زباله ها و ضایعات الکترونیکی از سطل های جمع آوری، غرفه های ضایعات و … جمع آوری شده و به کارخانه بازیافت حمل می شود. هزینه خرید و حمل نقل زباله های الکترونیکی حدود 100 میلیون تا 1 500 میلیون تومان برآورد می شود.
- خرد کردن، مرتب سازی و تفکیک؛ در این مرحله ضایعات الکترونیکی از یکدیگر تفکیک شده و تمیز می شوند تا برای جداسازی و بازیافت آماده شوند. بخشی از این کار توسط نیروی کار انسانی و بخشی از آن توسط تجهیزات مکانیکی و الکترونیکی انجام می پذیرد. هزینه ای حدود 1 میلیارد تومان برای این کار پیش بینی می شود.
- آماده سازی مواد تفکیک شده برای فروش به عنوان مواد بازیافتی؛ پس از انجام مراحل فوق مواد بازیافتی به عنوان مواد اولیه تولید تجهیزات الکترونیکی به فروش می رسند. همچنین ممکن است برای جدا سازی فلزات با ارزش ذوب شوند. هزینه این کار نیز بین 1 میلیارد تومان تا 3 میلیارد تومان برآورد می شود.
سود حاصل از تاسیس خط بازیافت قطعات الکترونیکی
طرح توجیهی بازیافت قطعات الکترونیکی بیانگر این موضوع است که با بازیافت قطعات الکترونیکی 1 میلیون تلفن همراه حدود 75 پوند طلا، 772 پوند نقره، 33 پوند پالادیوم و 35000 پوند مس تولید می شود. بازیافت قطعات الکترونیکی باعث می شود بتوانیم به مقدار قابل توجهی از فلزات گرانبها در انواع مختلف را بدست آوریم. همچنین راه اندازی خط بازیافت قطعات الکترونیکی موجب صرفه جویی در منابع انرژی، ایجاد مشاغل، کاهش فضای دفع زباله و کاهش آلودگی هوا گردد.
تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی خط بازیافت قطعات الکترونیکی
از نظر طرح توجیهی بازیافت قطعات الکترونیکی، بر حسب این که حجم پروژه تاسیس خط بازیافت چقدر باشد، تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی خط بازیافت متفاوت است. برخی از تولیدکنندگان، از تجهیزات کوره و تبدیل شیمیایی فلزات گرانبها استفاده می کنند. برای بازیافت پلاستیک موجود در قطعات الکترونیکی می بایست از تجهیزاتی مثل آسیاب، تفکیک کننده های مغناطیسی و … استفاده کرد.
آیا راه اندازی خط بازیافت قطعات الکترونیکی از نظر اقتصادی توجیه پذیر است؟
راه اندازی خط بازیافت قطعات الکترونیکی موجب ایجاد دامنه متنوعی از منافع اقتصادی برای دارندگان خط بازیافت است. همانطور که اشاره شد از یک سو جداسازی فلزات گرانبهای موجود در زباله های الکترونیکی و از سوی دیگر تفکیک مواد خامی مثل پلاستیک و اکسیدهای دیرگداز راه اندازی خط بازیافت قطعات الکترونیکی را از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر می سازد.
بازیافت طلا از قطعات الکترونیکی و ضایعات دیجیتال(فیلم)
طرح توجیهی برای شروع
صاحبان ایده های نوین برای راه اندازی کسب و کارهای بزرگ و کوچک، اغلب به سرمایه و حمایت مالی نیاز دارند. در همین راستا بانک ها، موسسات اعتباری، شرکت های سرمایه گذاری و … در ازای طرح توجیهی یک کسب و کار، حاضرند وام و تسهیلات مالی پرداخت کنند. طرح توجیهی به طور کلی بیانگر مولفه های موثر در راه اندازی یک کسب و کار به شمار می رود. میزان سرمایه اولیه، پیش بینی سود آینده، تجهیزات مورد نیاز و … برخی از مولفه های مورد بررسی در طرح توجیهی می باشند.
سفارش طراحی طرح توجیهی اختصاصی
طراحی و تنظیم طرح توجیهی بازیافت قطعات الکترونیکی برای ارائه به بانک ها و سایر موسسات مستلزم رعایت مقررات خاصی از قبیل اصول نگارش نامه های اداری است. شما می توانید در زمینه های تخصصی گوناگون، طرح توجیهی داشته باشید. برای سفارش طرح توجیهی اختصاصی کافی است با موسسه استارت وی تماس حاصل فرمایید. متخصصین گروه استارت وی آماده ارائه طرح های توجیهی تخصصی در زمینه های اقتصادی گوناگون می باشند.
پروژه های مرتبط
برخی از پروژه های مرتبط با طرح توجیهی بازیافت قطعات الکترونیکی عبارتند از:
- طرح توجیهی راه اندازی کارخانه تولید اسباب بازی
- طرح توجیهی راه اندازی کارخانه بستنی سازی
- طرح توجیهی تاسیس خط بازیافت پلاستیک
- طرح توجیهی بازیافت زباله
- طرح توجیهی تاسیس کارخانه تولید اکسیژن
- طرح توجیهی کارخانه تولید اسکلت فلزی
- طرح توجیهی کارخانه تولید ایزوگام