اگر تصمیم به انتخاب یک طرح جهت سرمایه گذاری داشته باشید؛ کدام طرح را بر می گزینید؟ اگر پاسخ این سوال را نمی دانید، ما راهنمایی تان کرده و بهترین طرح را برای سرمایه گذاری معرفی خواهیم کرد. طرح توجیهی کارخانه تولید چای قطعاً از ارزش سرمایه گذاری بالایی برخوردار می باشد. با توجه به اینکه چای دومین نوشیدنی محبوب در دنیاست؛ تولید آن در بسیاری از کشورها از جمله ایران مورد توجه قرار گرفته است. به ویژه اینکه کشور ما از خود کارنامه درخشانی در حوزه تولید چای به جا نهاده است. طرح توجیهی کارخانه چای همان طرحی است که توقعات شما را در خصوص سود و درآمد کلان برآورده خواهد کرد.
چرا باید کارخانه تولید چای را راه اندازی کنیم؟
ایران رتبه بسیار خوبی را در حوزه تولید چای سیاه کسب کرده است. آمارها گواه این موضوع است که کشور ما در سال 2019، 90 هزار تن چای را از 16 هزار هکتار باغ چای برداشت کرده است. گیلان و مازندران به ترتیب از بزرگترین تولید کنندگان چای در کشور به شمار می آیند. متاسفانه در سال 1399 چیزی بالغ بر 6 هزار هکتار باغ چای در کشور رها شده و به حالت غیر فعال در آمده است. اگر از همین ظرفیت استفاده شده و در کنار آن، ظرفیت های بیشتری به کار گرفته شوند؛ قطعا تولیدات بیشتری رخ داده و نیاز ایران به چای وارداتی قطع خواهد شد.
آمارهای دیگر نشان می دهند سرانه داخلی مصرف چای، 100 هزار تن می باشد؛ اما تولیدات چای فقط 35 هزار تن از آن را پاسخگوست. لذا نیاز به تولیدات بیشتری خواهد بود. تولیداتی که اگر توسعه یابند، به تنهایی نیاز داخلی را پاسخگو بوده و واردات بی رویه چای را قطع خواهند کرد.
وضعیت تولید، صادرات و واردات چای
در رابطه با وضعیت تولید چای در بخش گذشته صحبت کردیم. در خصوص صادرات این محصول باید بگوییم ایران در سال 2019 میلادی ، 5.25 میلیون دلار از راه صادرات چای کسب کرده است. از سوی دیگر واردات چای در همین مدت 134 میلیون دلار بوده است. این آمار و ارقام می گوید وضعیت واردات چای، داغ تر از وضعیت صادرات آن است. اما در طی دو سال گذشته یعنی سال 1399، میزان صادرات چای ایران به رقم 14،458،123 میلیون دلار رسیده و میزان واردات نیز رقمی معادل 328،741،502 میلیون دلار را شامل می گردد.
سرمایه لازم برای تولید چای چقدر است؟
چای یکی از قدیمی ترین تولیدات کشور ماست. مردم ایران علاقه فراوانی به مصرف چای داشته و روزی چند نوبت آن را می نوشند. این نوشیدنی محبوب به دلیل برخورداری از کافئین در رفع خستگی موثر بوده و با طعم و عطر بی نظیرش در دل خیلی از مصرف کنندگان جا باز کرده است. مصرف بالای چای باعث شده تا سرمایه گذاران زیادی با تصور کسب درآمد بالا از تولید این محصول، به فکر راه اندازی کارخانه تولید چای بیفتند؛ اما گاهی ترس های مختلف، مانع از اجرایی کردن تصمیمشان می شود.
مثلا یکی از ترس هایی که ممکن است به سراغشان آید، این است که مبادا تولید چای به سرمایه خیلی زیادی نیاز داشته باشد و آنها از عهده تامین این سرمایه بر نیایند. اگر آنها طرح توجیهی بسته بندی چای یا تولید چای را مطالعه کرده و به عدد سرمایه نگاهی بیندازند؛ هم ترسشان ریخته و هم نوعی اطمینان خاطر کسب خواهند کرد. در طرح توجیهی کارخانه چای، هم میزان دقیق سرمایه و هم شاخص های مالی دیگر تعیین شده و یک سرمایه گذاری مطمئن شکل خواهد گرفت.
هزینه راه اندازی واحد تولید چای
هزینه راه اندازی واحد تولید چای با توجه به نوع محصول و بسیاری از پارامترهای دیگر تعیین می گردد. مثلا اگر تصمیم به تولید چای کیسه ای داشته باشید؛ می توانید با مراجعه به طرح توجیهی چای کیسه ای از تمام هزینه ها اطلاع یابید. اگر تولید چای سیاه مد نظرتان باشد؛ با مطالعه طرح توجیهی تولید چای اطلاعات هزینه ای دقیق را دریافت خواهید کرد. یکی از مهمترین اهداف مربوط به تهیه و تدوین طرح توجیهی، هزینه یابی است. به همین دلیل با مطالعه آن از هزینه های مهم از جمله این موارد باخبر خواهید گشت:
- هزینه اجاره زمین
- هزینه تاسیسات اولیه
- هزینه فرآوری و بسته بندی چای
- هزینه خرید تجهیزات و دستگاه ها
- هزینه های تعمیر و نگهداری
- هزینه حقوق و دستمزد
- هزینه های غیر قابل پیش بینی
- هزینه مجوز
بازار فروش چای
در حال حاضر چالش هایی در بازار فروش چای وجود دارند که با مدیریت صحیح و بهینه می توان از پس این چالش ها برآمد. یکی از این چالش ها، تغییر کاربری باغات چای است که سبب شده وضعیت تولید و صادرات چای با تغییر منفی روبرو گردد. شاید اگر سیستم های مدیریتی صحیح اعمال شوند، دیگر چنین اتفاقاتی هم رخ ندهند. البته در یک نگاه کلی می توان گفت مصرف جهانی چای، بازار فروش این محصول را تحت تاثیر قرار داده و حتی با وجود چالش ها، فروش قابل توجهی از این محصول در سطوح داخلی و خارجی صورت گرفته است.
مراحل اخذ مجوز تولید چای و پروانه بهره برداری
مراحل اخذ مجوز تولید چای و پروانه بهره بردای را نمی توان مراحل ساده ای فرض کرد. اما اگر حضور طرح توجیهی تولید و بسته بندی چای باشد؛ این مراحل تبدیل به آسان ترین مرحله کار شده و روند سریع تری را طی خواهند کرد. سازمان های مجوز دهنده تاکید بر دریافت طرح توجیهی دارند. لذا اگر طرح توجیهی کارخانه چای را به این سازمان ها ارائه دهید؛ به پیشبرد کار کمک کرده اید.
وام و تسهیلات بانکی
دریافت وام و تسهیلات بانکی با وجود طرح توجیهی کارخانه چای ممکن می گردد. نهادهای بانکی مانند سازمان های مجوز دهنده، اصرار بر دریافت طرح توجیهی داشته و اگر طرح قابل قبولی را به آنها تقدیم کنید، گویی یک سند معتبر به آنها تحویل داده اید، سندی که با نشان دادن اعتبار کار شما، وام دهندگان را مجاب به ارائه تسهیلات مالی کلان خواهد کرد.
برآورد سود تولید چای
سود تولید چای از جمله شاخص های مالی مهمی است که تابع عوامل مختلف می باشد. یکی از عوامل تاثیرگذار بر میزان سود، تصمیمات شما و اقداماتی است که در طی مراحل تولید انجام می دهید. بی شک با انجام اقدامات مدیریتی و دوراندیشی های لازم می توانید مسیرتان را تغییر داده و به سود بالای این کار دست یابید. توجه داشته باشید سود از شاخص های مالی حساس است که باید در محاسبات آن تخصص و دانش کافی را داشت. کارشناسانی که طرح توجیهی تولید چای را گردآوری می کنند، از این تخصص برخوردار بوده و سود را طی برآوردهای دقیق اعلام نموده اند.
آیا تولید چای از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر است؟
ایرانیان عادت شدیدی به مصرف چای، آن هم به صورت هر روزه دارند. اگر تنها این موضوع را مد نظر قرار دهیم؛ متوجه خواهیم شد که تولید چای از لحاظ اقتصادی، امری کاملا توجیه پذیر به شمار می آید. ضمنا وضعیت مساعد ایران در زمینه تولید چای و وجود اراضی سبز در سرزمین های شمالی کشور، گواه دیگری بر این موضوع می باشد. اگر از تمام ظرفیت های موجود استفاده شده و تولید چای رونق یابد، قطعا رویدادهای اقتصادی مثبتی به وقوع خواهند پیوست.
تجهیزات تولید چای
تجهیزات و دستگاه هایی که در طی تولید چای مورد استفاده قرار گرفته و سرعت تولید را چند برابر می سازند؛ عبارتند از:
- دستگاه خشک چای
- دستگاه تراف چای
- دستگاه مالش چای
- دستگاه غربال
- تجهیزات خشک کن
- تجهیزات الک
- جت پرینتر
- میکسر
- تجهیزات بسته بندی
طرح توجیهی تولید چای
برآوردهای مالی و هزینه های مطرح شده در طرح توجیهی تولید چای راه را بر طغیان ها سد کرده و از وقوع اتفاقات تلخ همچون نابودی سرمایه جلوگیری خواهند کرد. اطلاعات و داده های مالی، نقش سرنوشت سازی داشته و اگر این اطلاعات را مد نظر قرار دهید؛ قطعا با وضعیت بهتری از تولید روبرو خواهید شد.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی
آیا تمایل به سفارش طرح توجیهی اختصاصی دارید؟ می توانید در این زمینه با کارشناسان ما ارتباط بگیرید. آنها راهنمایی های لازم را ارائه می دهند. با سفارش طرح توجیهی کارخانه چای از پشتیبانی 5 ماهه و رایگان، توانایی تغییر در طرح زیر نظر کارشناسان، شرکت در جلسات آنلاین و رایگان با حضور سایر سرمایه گذاران، رفع ابهامات موجود در زمینه اخذ مجوز، وثایق و ضمانت نامه های بانکی برخوردار گشته و حس اعتمادتان به مجموعه بیشتر خواهد شد.
2 پاسخ
سلام
هزینه نوشتن طرح توجیهی در مورد بستهبندی چای چطوری هستش.
ارسال پاسخ به آدرس ایمیل : hasandelghandi@gmail.com
Or hasandelghandi@iran.com
سلام وقت بخیر
هزینه نگارش طرح توجیهی بستگی به این دارد که طرح شما چه ظرفیتی دارد و اینکه نیاز به مطالعات بازار دارد یا اینکه نیاز به گرید دارد یا نه، متفاوت خواهد بود.
برای اطلاعات بیشتر و گفتگو با کارشناس سرمایه گذاری تماس بگیرید
09303217722
02191306924