طرح توجیهی تولید سیم و کابل 🌟(امکان سنجی اقتصادی)

طرح توجیهی تولید سیم و کابل - استارت وی

طرح توجیهی تولید سیم و کابل، سرمایه گذاران را از ابتدا تا مرحله سوددهی هدایت می کند. بازار تولید سیم و کابل در داخل کشور بسیار داغ است چراکه ایران معادن مس بسیار زیادی دارد. داشتن یک طرح توجیهی به منظور موفقیت در این تجارت پرسود ضروری خواهد بود. به علاوه، چنین طرحی مانع از خسارت های مالی ناشی از محاسبات نادرست می شود.

 

چرا باید کارخانه سیم و کابل را راه اندازی کنیم؟

با توجه به ذخایر معدنی مس موجود در کشور، تولید سیم و کابل می تواند صرفه اقتصادی زیادی داشته باشد. سیم ها و کابل های مسی در صنایع مختلف ازجمله الکتریکی، الکترونیکی و خوردوسازی بسیار کاربرد دارند. علاوه بر این، روز به روز بر میزان تقاضا آن ها اضافه می شود. یک طرح توجیهی کارخانه تولید سیم و کابل می تواند تمام هزینه ها و میزان سودآوری راه اندازی چنین کارخانه هایی را محاسبه کند.

طرح توجیهی تولید سیم و کابل - استارت وی

وضعیت تولید، صادرات و واردات

بسیاری از کارخانه های تولید سیم و کابل ایران وارد بازار صادرات جهانی نیز شده اند. بر اساس آمارها، ظرفیت بازار صادرات ایران در زمینه سیم و کابل حدود 2 میلیارد دلار در سال تخمین زده می شود. برخی از برترین کارخانه های تولید سیم و کابل توانسته اند به درآمد 146 میلیارد تومانی در سال جاری دست یابد.

محصولات تولید شده در کارخانه سیم و کابل داخلی از نظر کیفیت برابر با محصولات خارجی هستند. با این وجود، تحریم های شدید علیه ایران و محدودیت های اعمال شده توسط دولت مانع از صادرات عمده این محصول به کشورهای دیگر می شود. با بررسی میزان تولید سیم و کابل در کارخانه های داخل کشور متوجه می شوید که تولید بیشتر از تقاضا در بازار داخلی است. در نتیجه، صادرات می تواند فرصت طلایی کسب درآمد برای سرمایه گذاران باشد. 

 

تاسیس کارخانه سیم و کابل با چه میزان سرمایه امکان پذیر است؟

در طرح توجیهی تولید سیم و کابل حتماً باید به سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی کارخانه و نصب تجهیزات اشاره شود. به طور کلی، سرمایه مورد نیاز برای احداث کارخانه های سیم و کابل در سال جاری حدود 458 میلیارد ریال برآورد شده است. نرخ بازدهی چنین کارخانه هایی حدود 30 درصد در نظر گرفته می شود. سرمایه گذار می تواند انتظار بازگشت سرمایه بعد از گذشت چهار سال از تولید و عرضه محصول را داشته باشد.

هزینه های تاسیس کارخانه سیم و کابل

یکی از مهم ترین قسمت های طرح توجیهی کارخانه تولید سیم و کابل، برآورد هزینه های تاسیس کارخانه است. هزینه های تاسیس کارخانه تولید سیم و کابل شامل هزینه خرید یا اجاره زمین، هزینه نیروی انسانی، هزینه های سربار تولید، مواد اولیه و غیره می شوند. محاسبه نادرست هزینه ها می تواند خسارت های مالی بسیار زیادی را به همراه داشته باشد. توجه کنید که هزینه های محاسبه شده در طرح توجیهی باید به روز باشند.

 

بازار فروش محصولات تولید شده

بر اساس آمارها، میزان تقاضا برای سیم ها و کابل های مسی در سه ماه سوم سال 2020 به 21 درصد رسید. افزایش تقاضا موجب شده است تا قیمت هر تن از این فلز به بیش از 6000 دلار برسد. سرانه تولید مس در جهان، 3/2 کیلوگرم به ازای هر نفر تخمین زده می شود در حالی که انتظار می رود این رقم در 20 سال آینده به 5 کیلوگرم برسد.

با توجه به معادن مس موجود در کشور که 5/32 میلیون تن مس خالص دارند، میزان تولید داخلی به 250 هزار تن رسیده است. انتظار می رود که در سال 1403 میزان تولید به 400 هزار تن برسد. به این نکته توجه کنید که ذخایر معدنی مس در داخل کشور حدود هشت میلیارد تن در نظر گرفته می شوند.

 

مراحل اخذ مجوز و پروانه بهره برداری

مراحل اخذ مجوز و پروانه بهره برداری از دیگر مواردی به حساب می آیند که باید در طرح توجیهی کارخانه سیم و کابل مدنظر قرار گیرند. سرمایه گذاران برای راه اندازی کارخانه تولید سیم و کابل باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) مجوز بگیرند. مجوزهای مربوطه بعد از بررسی استانداردهای محصول توسط کارشناسان وزارتخانه اعطا می شوند. این مجوزها را می توان به صورت اینترنتی و غیرحضوری نیز دریافت کرد. 

طرح توجیهی تولید سیم و کابل - استارت وی

وام و تسهیلات بانکی

تولید سیم و کابل با توجه به میزان تقاضا داخلی و جهانی از سودآورترین فعالیت های اقتصادی در حوزه صنعت محسوب می شود. در همین راستا، وام ها و تسهیلات بانکی مختلفی توسط بانک ها و موسسات اعتباری به سرمایه گذاران اعطا می شوند. لازم به ذکر است که دریافت وام و تسهیلات بانکی تنها با ارائه طرح توجیهی کارخانه تولید سیم و کابل امکان پذیر خواهد بود. 

ارزیابی سودآوری تاسیس کارخانه سیم و کابل

تاسیس کارخانه تولید سیم و کابل، یک تجارت پرسود به شمار می رود چراکه معادن مس بسیار زیادی در ایران وجود دارند. در نتیجه، هزینه تهیه مواد اولیه کاهش می یابد. با این وجود، نرخ سودآوری به کیفیت، قیمت رقابتی و بازاریابی صحیح بستگی دارد. به طور کلی، نرخ سودآوری تاسیس کارخانه تولید سیم و کابل حدود 30 درصد برآورد می شود.

 

مهم ترین تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس کارخانه سیم و کابل

در ارائه طرح توجیهی تولید سیم و کابل، مشخص کردن تجهیزات مورد نیاز به منظور راه اندازی کارخانه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برخی از مهم ترین تجهیزاتی که برای تاسیس کارخانه های سیم و کابل بکار می روند، به شرح زیر هستند:

  • دستگاه کشش اولیه مفتول
  • کشش متوسط
  • دستگاه کشش فاین آنیل پیوسته
  • کشش فاین نهایی
  • دستگاه تک سیمه
  • اکسترودر روکش سیم
  • دستگاه اکسترودر غلاف
  • بانچر یا تاباننده سیم به همراه 22 رشته داخلی
  • استرندر 7 رشته ای
  • دستگاه کوپلینگ و کلاف ساز
  • استرندر برای کابل های کنترل
  • دستگاه بسته بندی ساز
  • نازک کن و دستگاه جوش برای انجام جوش مفتول
  • ریوایندینگ پیچ قرقره ها
  • دستگاه جوش سرد برای انجام جوش مفتول سیم
  • پودرپاش
  • جت پرینتر و مارکر
  • سیستم مانیتورینگ و کنترل خط تولید

علاوه بر موارد بالا، راه اندازی کارخانه تولید سیم و کابل به تجهیزات بکار رفته برای تست و کنترل کیفیت نیز نیاز دارد. 

 

آیا تاسیس کارخانه سیم و کابل از نظر اقتصادی توجیه پذیر است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت، بله. با توجه به افزایش روزافزون تقاضا برای سیم ها و کابل های مسی، تاسیس کارخانه های تولید سیم و کابل قطعاً صرفه اقتصادی خواهد داشت. بر اساس برآوردهای امور اقتصادی در طرح توجیهی که با نرم افزار Comfar III Expert انجام شده اند، تاسیس کارخانه تولید سیم و کابل وضعیت قابل قبولی دارد.

طرح توجیهی کارخانه تولید سیم و کابل

طرح توجیهی تولید سیم و کابل هر آنچه برای دستیابی به سود حداکثری لازم است را ارائه می دهد. در این طرح، میزان سرمایه اولیه، هزینه ها و بازگشت سرمایه محاسبه می شود. همانطور که گفته شد، ارائه طرح توجیهی به منظور گرفتن وام، تسهیلات بانکی و حتی مجوزهای مربوطه ضروری خواهد بود. این طرح به سرمایه گذار کمک می کند تا برآورد دقیقی از هزینه ها و میزان سودآوری داشته باشد.

بزرگترین کارخانه سیم و کابل

برندهای داخلی بسیار زیادی در زمینه تولید سیم و کابل باکیفیت با هم رقابت دارند. از بزرگترین برندهای تولیدکننده سیم و کابل داخلی می توان به موارد زیر اشاره کرد: کابل سازی ابهر، صنعتی الکتریک خراسان، صنایع سیم و کابل همدان، رسانا کابل، سیم و کابل البرز، سیم و کابل مغان، سیم و کابل یزد، سیمکو و کابل باختر.

سفارش طرح توجیهی اختصاصی

موسسه استارت وی با بهره مندی از تخصص برجسته ترین کارشناسان می تواند به شما در زمینه نگارش طرح توجیهی کارخانه سیم و کابل کمک کند. افرادی که سفارش طرح توجیهی اختصاصی به این موسسه می دهند، از خدمات پشتیبانی 5 ماهه آن نیز بهره مند می شوند. پیش از ثبت سفارش طرح توجیهی نیز یک جلسه مشاوره تخصصی رایگان برای متقاضی برگزار می شود.

4.7/5 - (16 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × سه =