طرح توجیهی تولید بتن آماده 🌟(pdf/doc)
مطالعه امکاسنجی و طرح توجیهی اقتصادی تولید بتن آماده
برای آغاز هر طرح و پروژهای لازم است مطالعه امکانپذیری به عنوان اولین و مهمترین فعالیت در دستور کار قرار گیرد. زیرا آگاهی داشتن از نقطه ضعف و یا قوت یک طرح و فرصتهای نهفته در بستر آن لازمه کسب موفقیت در آن پروژه است.
در این مقاله به بررسی توجیه پذیری طرح تولید بتن آماده پرداخته خواهد شد. به این منظور ابعادی نظیر ابعاد فنی، بازار و مالی مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت طرح توجیهی تولید بتن آماده برای استفاده علاقهمندان تدوین و ارائه میگردد. با مطالعه طرح توجیهی ارائه شده مشخص میشود که میزان ارزش پروژه تولید بتن آماده به چه اندازه است و صرف وقت و منابع مالی برای اجرای آن تا چه اندازه صحیح بوده و توجیه اقتصادی دارد.
آنچه می خوانید...
بتن آماده چیست؟
به مخلوط روانی که به صورت سخت نشده به مشتری عرضه میشود، بتن آماده اطلاق میگردد.
تعریف دقیق بتن آماده عبارت است از مخلوطی تازه و روان که به صورت سخت نشده به مشتری عرضه میشود. بتن آماده از قابلیت سفارشی سازی بر اساس درخواست مشتری برخوردار است و برای این ماده کاربری چند منظوره در صنعت ساخت و ساز در نظر گرفته شده است. بتن آماده را میتوان با ایجاد تغییر در میزان ترکیبات آن، با مقاومت و میزان دوام متفاوت برای استفاده در شرایط محیطی ناهمگون به کار گرفت.
کاربرد بتن آماده
کاربردها و موارد مصرف بتن متنوع و گوناگون است اما مهمترین کاربردی که در مورد بتن آماده به آن پرداخته میشود در صنعت ساختمان سازی است. تفاوتی ندارد که ساختمان کاربرد تجاری اداری دارد و یا مسکونی، بتن جزء جدایی ناپذیر ساخت بنا به شمار میرود. با پیشرفت در این صنعت، بتن ریزی دستی در کارگاههای ساختمانی متوقف شده و استفاده از بتن آماده جایگزین آن شده است. بتن به عنوان یک کالای واسطهای محسوب میشود و با توجه به اهمیت صنعت ساختمان سازی در رشد و توسعه کشور، طرح توجیهی تولید بتن آماده نیز مورد توجه جدی قرار گرفته است.
ضرورت اجرای طرح تولید بتن آماده
پیشرفت و گسترش صنعت ساختمان سازی یکی از شاخصهای توسعه کشور محسوب میگردد. به همین دلیل دولتها جهت رفع موانع پیشرفت در این صنعت اهتمام ورزیده و زمینه رشد و ارتقا جایگاه علمی و تحقیقاتی فنی در این شاخه را فراهم مینمایند. با بهبود و ارتقا صنعت ساخت و ساز، صنایع وابسته به این صنعت نیز رشد خواهند کرد.
همچنین افزایش قابل ملاحظه میزان ساخت و ساز در بخشهای مختلف کشور و لزوم رعایت اصول استاندارد برای برخورداری از سازههای مقاوم که به درستی عایق بندی شدهاند، زمینه ورود قطعههای بتنی پیش ساخته به این صنعت را فراهم نمودهاند. استفاده از قطعات پیش ساخته باعث صرفه جویی در زمان، هزینه ساخت و انرژیهای مصرفی خواهد شد.
بازار هدف در طرح بتن آماده
با مطالعه و بررسی بازار در طرح توجیهی تولید بتن آماده، بازار هدف این پروژه صرفا محدود به بازار داخلی بوده و میزان تولید در آن بسته به میزان ساخت ساختمان در کشور دارد. از آنجا که بتن آماده مادهای روان است که باید پیش از سخت شدن مصرف گردد، انتقال آن به کشورهای دیگر بسیار پرهزینه خواهد بود و در نتیجه توجیه اقتصادی نخواهد داشت. همچنین تولید بتن آماده نیازمند بهره گیری از فناوریهای ویژه و تکنولوژی انحصاری ندارد و این محصول در تمام کشورها به میزان مصرف داخلی تولید میشود.
بررسی فنی طرح تولید بتن آماده
بهترین مکان برای اجرای طرح توجیهی تولید بتن آماده زمینهای نزدیک اطراف شهر است.
برای تولید بتن آماده در ایران از سیستم اختلاط تر استفاده میشود. ابتدا سیمان و سنگ دانه انبار شده و در زمان تولید از طریق دریچههای لرزشی، تسمه و یا پمپهای حلزونی وارد چرخه میگردد. میزان مواد و ترکیبات به کار گرفته شده در ساخت بتن آماده بسیار مهم است، به همین دلیل باید وزن دقیق آن ها مشخص باشد. همچنین میزان آب مصرفی و کیفیت آن نیز در تولید بتن آماده کنترل میشود. دستگاه بچینگ مواد را در اسرع وقت مخلوط نموده و بتن آماده از طریق میکسر به محل مورد نظر ارسال میگردد.
بهترین مکان برای اجرای طرح توجیهی تولید بتن آماده، زمینهای نزدیک اطراف کلان شهرها میباشد. البته مکان در نظر گرفته شده نباید فاصله زیادی با شهر داشته باشد تا بتن آماده را بتوان در طی زمان استاندارد به مکان اجرا انتقال داد.
اولین دیدگاه را ثبت کنید