طرح توجیهی گاوداری گوشتی، نقشه راه تأمین نیاز کشور به گوشت قرمز
پرورش گاو گوشتی یکی از مهمترین بخش های صنعت دامداری است. گاو گوشتی از اصلی ترین فرآورده های دامی است که بیشترین سهم تأمین پروتئین در صنایع غذایی را بر عهده دارد. امروزه تنها نیمی از تقاضای گوشتی کشور از طریق تولید داخل مرتفع می شود. این موضوع نشان می دهد که در این زمینه ظرفیت زیادی برای فعالیت وجود دارد. طرح توجیهی گاوداری گوشتی به سرمایه گذار و دامدار کمک می کند که با شناخت دقیق این صنعت و آگاهی از نیازهای دام، گوشتی با کیفیت تر ارائه داده و سودی دو چندان برداشت کنند.
سرمایه مورد نیاز برای تأسیس گاوداری گوشتی
تخمین سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی یک گاوداری گوشتی کاری تخصصی است که در طرح توجیهی گاوداری گوشتی به بهترین شکل ممکن بررسی می شود. میزان سرمایه اولیه، ضرر و زیان های احتمالی، میزان بازگشت سرمایه و… همگی نکاتی هستند که در طرح های توجیهی محاسبه می گردند. این اعداد و ارقام همگی به روز و بر اساس نرخ ارز محاسبه می شوند. برای احداث گاوداری گوشتی باید سرمایه اولیه قابل ملاحظه ای برای احداث و تجهیز مکان مناسب و خرید ماشین آلات حمل و نقل در نظر گرفته شود.
پیشنهاد به مطالعه: طرح توجیهی گاوداری شیری
برآورد هزینه های لازم برای گاوداری
طرح توجیهی گاوداری گوشتی ملزوماتی را که برای راه اندازی این طرح ضروری هستند را معرفی می کند. همچنین علاوه بر مکان مناسب برای کارگاه، سرمایه ای را که برای تجهیزات و موارد دیگر لازم است را بر اساس قیمت روز محاسبه می کند. این موارد عبارتند از:
- هزینه های تجهیز مکان مناسب، محوطه سازی و ساخت انبار
- هزینه خرید دام
- هزینه های بهداشتی و واکسیناسیون
- هزینه خرید خوراک و مکمل های دارویی
- هزینه خرید و نگهداری ماشین آلات تخصصی و تجهیزات لازم گاوداری
- هزینه خرید و نگهداری وسایل حمل و نقل
- هزینه های آب، برق و سوخت مصرفی
- برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی
پیش بینی میزان سود گاوداری گوشتی
طرح توجیهی گاوداری گوشتی بر اساس روش های صنعتی تدوین می شود. بر اساس این طرح های نوین، دامداران نیازهای دام را شناخته و با رفع آن به کمیت و کیفیت بیشتری دست می یابند. میزان سودی که برای گاوداری گوشتی در نظر گرفته می شود به تعداد گاوها بستگی دارد. بهترین سن برای پرواربندی دام گوشتی 4 و 5 ماه است. در این سن دام سیر صعودی رشد را طی می کند. ظرف 7 الی 9 ماه آماده کشتار شده و فرایند بازگشت سرمایه و سود آن انجام می گیرد.
پیشنهاد به مطالعه: طرح توجیهی پرواربندی بره
تجهیزات مورد نیازگاوداری
یکی از مزیت هایی که گاوداری گوشتی نسبت به گاوداری گاو شیرده دارد، عدم نیاز به تجهیزات پیچیده است. مکان لازم برای نگهداری از گاوهای گوشتی سرپناهی ساده است که دام ها بتوانند در آن علوفه بخورند. اما نباید موضوع را ساده انگاشت؛ برای راه اندازی گاوداری گوشتی وجود امکانات زیر ضروری است:
- سالنهای اصطبل
- محوطه باز یا بهاربند
- آخور و آبشخور
- سیلوهای علوفه
- سکوهای بارگیری
- انبار نگهداری علوفه
- ساختمان اداری و مسکونی
- دستگاه خردکن علوفه، آسیاب و بالابر
- دستگاههای سرمایش و گرمایش و تهویه هوا
آیا طرح های گاوداری گوشتی توجیه اقتصادی دارند؟
افزایش تولید گاوهای گوشتی منجر به کمتر شدن واردات گوشت قرمز شده و باعث ایجاد اشتغال در شهرها و روستاها می گردد. طرح توجیهی گاوداری گوشتی دامداران را به پرورش دام گوشتی و کاهش کشتار دام های شیری تشویق می کند. همچنین با ارائه روش های علمی و جدید، دوره های پرواربندی کوتاه تر شده و در نتیجه هزینه های تولید گوشت قرمز نیز کاهش می یابد. بازار هدف گاوداری گوشتی بازارهای محلی، فروشگاه های عرضه گوشت و کارخانه های تولید سوسیس و کالباس هستند. همچنین با افزایش تولید گوشت قرمز در داخل کشور، میزان واردات آن کاهش یافته و صرفه جویی ارزی صورت می گیرد.
تهدیدها و مشکلات بر سر راه طرح های گاوداری گوشتی
مشاغل حوزه دام و طیور به دلیل سر و کار داشتن با موجودات زنده بسیار حساس هستند. در صورتی که تخصص کافی وجود نداشته باشد ممکن است در زمان کوتاهی منجر به شکست و از بین رفتن سرمایه شود. تهدیدهای زیادی سر راه صنعت گاوداری گوشتی قرار دارند که باید جدی گرفته شوند. برخی از این مشکلات عبارتند از:
- مشکلات مربوط به کیفیت خوراک دام
- نوسانات قیمت گوشت
- عدم تطابق در عرضه و تقاضای گوشت قرمز
- انتخاب و خرید دام نامناسب
- بیماری های مسری که ممکن است باعث تلف شدن دام شوند
- بی توجهی به نوسانات ارزی و عدم تطابق قیمت خرید علوفه و فروش گوشت
- پرواربندی بی کیفیت دام که گوشت بی کیفیت را تولید می کند
- مشکلات سلامت دام
- و…
طرح توجیهی گاوداری گوشتی
طرح توجیهی گاوداری گوشتی با بررسی تمام بایدها و نبایدها و فرصت ها و تهدیدهای این صنعت، راهکارهای اصولی به سرمایه گذار ارائه می کند. طرح توجیهی با توجه به آورده اولیه، تعداد دامی را که باید خریداری شود را اعلام و سود و زیان را بر اساس آن محاسبه می کند. لازم به ذکر است که پروژه هایی که بر اساس طرح توجیهی انجام می شوند مجوزهای لازم را دریافت کرده و مشمول دریافت وام خواهند شد.
سفارش تهیه طرح توجیهی گاوداری گوشتی
پیش از ثبت سفارش طرح توجیهی گاوداری گوشتی می توانید راجع به کسب و کارتان با کارشناسان ما مشاوره کنید. بعد از تهیه طرح توجیهی سفارشی نیز ما شماره را تنها نگذاشته و به مدت 4 ماه پشتیبانی خواهیم کرد.