طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان 🌟(جهت وام+مجوز)

طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان ماهی - استارت وی

آنچه می خوانید...

امروزه پرورش آبزیان به عنوان یکی از فعالیت های تولیدی سودآور و محبوب در نقاط مختلف کشور شناخته می شود. در نتیجه رشد و پیشرفت دانش بشری شیوه های نوینی برای پرورش ماهی، میگو و دیگر آبزیان برای استفاده غذایی، دارویی، تولیدی و … ظهور یافته اند. صنعت تهیه خوراک آبزیان نیز از جمله صنایع بنیادین در زمینه پرورش ماهی به شمار می رود. در حال حاضر برای تولید خوراک آبزیان معمولاً از مواد اولیه آرد غله، پودر ماهی، نشاسته، پودر سویا، فیلک جو، ملاس و چربی استفاده می شود. در طرح توجیهی کارخانه تولید خوراک آبزیان برخی از مولفه های مهم در امکان سنجی مقدماتی تاسیس کارخانه خوراک آبزیان از قبیل مجوزهای قانونی مورد نیاز، هزینه های اولیه، تجهیزات مورد نیاز و … مورد بررسی قرار می گیرد.

تماس با کارشناسان سایت استارت وی

طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان ماهی - استارت وی

چرا باید کارخانه خوراک آبزیان را راه اندازی کنیم؟

تاسیس کارخانه خوراک آبزیان معمولاً با هدف تولید و پرورش ماهی و موفقیت در این صنعت انجام می گیرد. البته باید توجه داشت صنعت تغذیه علمی ترکیبی از دانش های گوناگونی مثل بیوشیمی و کشاورزی است. تامین خوراک آبزیان یکی از نوپاترین گرایش های علم تغذیه است. این علم دارای تنوع و زیرشاخه های زیادی می باشد. از جمله مهمترین زیرشاخه های تغذیه آبزیان می توان به این موارد اشاره کرد: تغذیه سردآبی و گرم آبی، تغذیه زنده، تغذیه سخت پوستان و نرم تنان و …

 

وضعیت تولید، صادرات و واردات

تاسیس کارخانه خوراک آبزیان شامل مراحل آماده سازی، فرایند مواد اولیه و محصول، فرمولاسیون غذا و تامین نیازمندی ها و … . در گذشته پرورش و تولید خوراک آبزیان در اروپا و جزایر اقیانوس آرام رایج بوده است. با رشد و پیشرفت دانش بشری، امروزه در برخی از کشورهای در حال توسعه نیز تولید خوراک آبزیان گسترش یافته و از شیوه های نوینی برای این کار استفاده می شود. استاندارد غذای آبزیان در سال 1381 در ایران به همت اداره کل تغذیه آبزیان شیلات تصویب و اجرا شد. در حال حاضر ایران از جمله کشورهای صادرکننده خوراک آبزیان به شمار می رود و روز به روز بر تعداد کارخانه های تولید خوراک آبزیان افزوده می شود.

 

تاسیس کارخانه خوراک آبزیان با چه میزان سرمایه امکان پذیر است؟

حداقل سرمایه برای تاسیس کارخانه خوراک آبزیان با توجه به مولفه های گوناگون مثل هزینه های تولید، ظرفیت خط تولید، قیمت مواد اولیه، مجوزهای قانونی مورد نیاز و … متفاوت است. به طور کلی با توجه به تجهیزات مورد استفاده در کارخانه تولید خوراک دام می توان گفت حداقل سرمایه مورد نیاز برای تاسیس یک کارخانه تولید خوراک آبزیان بین سی تا پنجاه میلیارد تومان می باشد. در ادامه برخی از مهمترین هزینه های تاسیس کارخانه خوراک آبزیان مورد بررسی قرار می گیرد.

طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان ماهی - استارت وی

هزینه های تاسیس کارخانه خوراک آبزیان

مطابق با طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان برخی از مهمترین هزینه های ضروری برای راه اندازی خط تولید خوراک آبزی از قرار زیر است:

  • هزینه های مورد نیاز برای دریافت مجوزهای مورد نیاز؛ در اینجا شایان توجه است که نظار بر شرکت های تولید خوراک آبزی با سازمان دامپزشکی کشور می باشد. بنابراین علاوه بر دریافت مجوزهای کسب و کار، می بایست مجوزهای لازم برای تاسیس کارخانه تولید خوراک آبزیان از سازمان دامپزشکی نیز دریافت شود.
  • هزینه های مربوط به فراهم آوردن مکانی با کاربری صنعتی و مساحت کافی جهت نصب و راه اندازی تجهیزات مورد استفاده برای تولید خوراک آبزیان.
  • هزینه های مربوط به تهیه مواد اولیه؛ همانطور که اشاره شد معمولاً از دانه های روغنی و غلات برای تولید خوراک آبزیان استفاده می شود. با توجه به عوامل گوناگونی مثل وقوع جنگ میان روسیه و اوکراین به عنوان دو تولید کننده بزرگ غلات، قیمت غلات در سال اخیر با افزایش چشمگیری رو به رو بوده است.
  • هزینه های مربوط به درآمد و حقوق نیروی انسانی مورد استفاده
  • هزینه های چاپ، بسته بندی و فروش محصولات

 

[irp posts=”58560″ ]

 

بازار فروش محصولات تولید شده

صنایع مربوط به مواد غذایی شیلات، از جمله صنایع مهم در افزایش تولید و بهره وری کشاورزی و دامپروری به شمار می رود. برای خوراک آبزیان و ماهی ها، بازارهای متنوع داخلی و بین المللی وجود دارد. چرا که صنعت تولید خوراک آبزیان از جمله صنایع مادر برای دامپروری و کشاورزی می باشد. بنابراین در صورت مدیریت صحیح کارخانه خوراک آبزیان و بازاریابی داخلی و بین المللی بازارهای همیشگی و متنوع برای محصولات تولید شده در کارخانه خوراک آبزیان در دسترس تولید کنندگان می باشد.

 

مراحل اخذ مجوز و پروانه بهره برداری

در حال حاضر برای دریافت برخی از مجوزهای لازم کسب و کار می بایست به شیوه غیر حضوری و مراجعه به سامانه اینترنتی دولت من اقدام نمود. برخی دیگر از مجوزهای لازم برای تاسیس کارخانه خوراک آبزیان نیز می بایست به صورت حضوری و از سازمان دامپزشکی دریافت شود. برای تاسیس و راه اندازی کارخانه خوراک آبزیان نخست می بایست شرکت تولید کننده را در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسانده و کد اقتصادی دریافت نمود.

طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان ماهی - استارت وی

وام و تسهیلات بانکی

بانک کشاورزی و بانک تجارت به عنوان دو بانک پیشرو در زمینه اعطای وام و تسهیلات مالی برای تاسیس کارخانجات صنعتی شناخته می شوند. علاوه بر این برخی دیگر از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری وام ها و تسهیلات مالی متنوعی را به تولیدکنندگان خوراک آبزیان ارائه می نمایند. برای دریافت وام می بایست مدارک مورد نیاز و طرح توجیهی کارخانه خوراک آبزیان را به بانک ارائه نمود.

 

ارزیابی سودآوری تاسیس کارخانه خوراک آبزیان

همانطور که اشاره شد امروزه با توجه به محدودیت هایی که در زمینه تولید خوراک دام و آبزی ایجاد شده است، تاسیس کارخانه خوراک آبزیان به عنوان یکی از فعالیت های سودمند اقتصادی به شمار می رود. به طور کلی پیش بینی می شود با تاسیس کارخانه خوراک آبزیان در کوتاه مدت و میان مدت به سود سرشار رسید و سرمایه اولیه را جبران نمود.

 

[irp posts=”59787″ ]

 

مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس کارخانه خوراک آبزیان

مطابق با طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان برخی از مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید خوراک آبزی عبارت از موارد زیر است:

  • دستگاه اکسترودر
  • سیلوی مواد خام
  • مارپیچ جلوبر خوراک
  • میکسر آماده ساز
  • خشک کن
  • خنک کن
  • دستگاه بسته بندی و چاپ

 

آیا تاسیس کارخانه خوراک آبزیان از نظر اقتصادی توجیه پذیر است؟

با تاسیس کارخانه از یک سو در توسعه و رشد صنعت دامپروری و کشاورزی گام برداشته می شود و از سوی دیگر با به کار گیری نیروی کار، اشتغال زایی افزایش می یابد. همچنین با توجه به این که تاسیس کارخانه خوراک آبزیان از جمله صنایع مادر به شمار می رود، تاسیس این کارخانه تاثیر بسزایی در افزایش و رشد تولید آبزیان و ماهی ها بر جای می گذارد.

 

طرح توجیهی خوراک آبزیان

طرح توجیهی کارخانه خوراک آبزیان دربردارنده موضوعات مهمی مثل هزینه های تولید، سرمایه اولیه، تجهیزات و تاسیسات مورد استفاده، مجوزهای قانونی مورد نیاز و … می باشند. بنابراین طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان به عنوان یک طرح هدایتگر، مالک کسب و کار را از نخستین گام های راه اندازی کارخانه تولید خوراک آبزیان راهنمایی می کند. مالک کسب و کار در پرتوی طرح توجیهی می تواند برای تاسیس کارخانه خوراک آبزیان برنامه ریزی نماید.

 

سفارش طرح توجیهی اختصاصی

همانطور که اشاره شد طرح توجیهی کارخانه خوراک آبزیان برای دریافت وام، تسهیلات مالی و سایر مجوزهای قانونی کاربرد دارد. برای سفارش طرح توجیهی اختصاصی می توانید با متخصصین کسب و کار در تماس باشید.

در صورت سفارش طرح توجیهی کارخانه خوراک آبزیان و سایر طرح های توجیهی اختصاصی از موسسه استارت وی از خدمات مشاوره و پشتیبانی به مدت پنج ماه برخوردار می شوید. در واقع چنانچه در طول مدت پنج ماه بخواهید تغییراتی در طرح توجیهی اعمال نمایید، متخصصین استارت وی این کار را برای شما انجام خواهند داد. همچنین پیش از سفارش طرح توجیهی می توانید یک جلسه مشاوره تخصصی در خصوص تنظیم طرح توجیهی داشته باشید. برای سفارش طرح توجیهی از هشت صبح تا ده شب می توانید با شماره تلفن 02191306924 و یا با شماره موبایل 09303217722 تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (2 امتیاز)

تماس با کارشناسان سایت استارت وی

اگر زمان مناسبی برای برقراری تماس نیست، فرم زیر را پر کنید. در فرصت مناسب با شما تماس می گیریم.

طرح های توجیهی آماده و قابل دانلود