طرح توجیهی تولید خوراک دام و طیور 🌟(+مطالعات بازار)

طرح توجیهی تولید خوراک دام و طیور - استارت وی

آنچه می خوانید...

طرح توجیهی کارخانه خوراک دام و طیور (غذای دام و طیور) دربردارنده بررسی و ارزیابی موضوعات مرتبط با تاسیس و راه اندازی خط تولید خوراک دام و طیور می باشد. در این طرح مولفه هایی از قبیل هزینه های راه اندازی خط تولید خوراک دام و طیور، مجوزهای مورد نیاز برای تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور، مواد اولیه و تجهیزات مورد استفاده برای راه اندازی خط تولید خوراک دام و طیور و … مورد بررسی قرار می گیرد. بدون تردید طرح توجیهی تولید خوراک دام و طیور برای کسانی که قصد تاسیس این کارخانه را دارند به عنوان یک راهنما، ابعاد گوناگون این فرایند را روشن می سازد.

تماس با کارشناسان سایت استارت وی

 

چرا باید کارخانه خوراک دام و طیور را راه اندازی کنیم؟

امروزه با رشد و توسعه دانش بشری، روش های دامپروری نیز پیشرفت های بسیاری یافته است. در حال حاضر در مورد همه جنبه های دامپروری از جمله تولید مثل و تشکیل نطفه، زایمان، شیردهی و … شیوه های صنعتی وجود دارد. این در حالی است در همین چند سال گذشته بسیاری از اقدامات مربوط به شغل دامپروری می بایست به صورت سنتی و دستی انجام گیرد. در مورد خوراک دام و طیور نیز امروزه روش های نوینی برای تولید این محصولات و غنی سازی آنها رواج یافته است. تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور از یک سو موجب افزایش تولید محصولات دامی مثل شیر، گوشت و … می شود. از سوی دیگر با فروش خوراک غنی و استاندارد، مالک این کسب و کار موقعیت های مناسبی برای صادرات و ارزآوری به دست خواهد آورد.

 

وضعیت تولید، صادرات و واردات

ایران در حال حاضر جز کشورهای وارد کننده خوراک دام و طیور به شمار می رود. خصوصاً با وقوع جنگ میان روسیه و اوکراین در سال 2022 و متوقث شدن صادرات دو تولید کننده بزرگ خوراک دام، قیمت این محصول رو به افزایش نهاد. بدون تردید استفاده از شیوه های مدرن در زمینه تولید خوراک دام در داخل کشور مورد حمایت دولت و وزارت جهاد کشاورزی قرار می گیرد. در واقع برخی از بخشنامه های دولتی در زمینه حمایت از تولید خوراک دام و طیور تصویب گردیده است که برای تولید کننده آن خرید تضمینی را پیشبینی می سازد.

 

تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور با چه میزان سرمایه امکان پذیر است؟

حداقل سرمایه مورد نیاز برای تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور با توجه به مولفه هایی مانند ظرفیت خط تولید، قیمت مواد اولیه، نیروی انسانی مورد نیاز و … متفاوت است. با ملاحظه برخی از تجربیات تولید کنندگان، به طور تقریبی می توان گفت: برای تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور با ظرفیت تولید یکصد تن در روز، می بایست حداقل سرمایه ای معادل چهل تا هفتاد میلیارد تومان در دسترس داشت.

 

هزینه های تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور

برخی از مهمترین هزینه های ضروری برای تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور عبارت از موارد زیر است:

  • هزینه مجوزهای قانونی مورد نیاز از قبیل پروانه بهره برداری، نشان سیب سلامت، مجوز کسب و کار، بیمه تجارت و … .
  • هزینه های مربوط به فراهم آوردن مکانی با کاربری صنعتی و مساحت کافی جهت تاسیس و راه اندازی تجهیزات مورد استفاده در خط تولید خوراک دام و طیور
  • هزینه های مربوط به خرید مواد اولیه؛ برای تولید خوراک دام و طیور معمولاً از جو، ذرت، سویا، سبوس برنج و گندم استفاده می شود.
  • هزینه های مربوط به حقوق و درآمد نیروی انسانی مورد استفاده برای کنترل و مدیریت خط تولید
  • هزینه های مربوط به چاپ و بسته بندی
  • هزینه های مربوط به بازاریابی و فروش

طرح توجیهی کارخانه تولید خوراک دام و طیور - استارت وی

 

بازار فروش محصولات تولید شده

همانطور که اشاره شد در سال های اخیر مسئله تولید محصولات غذایی و توسعه دامپروری، از جمله موضوعات مهم جهانی به شمار می رود. در داخل کشور بازارهای متنوع و پرشماری برای محصولات خوراک دام و طیور وجود دارد. علاوه بر این با توجه به مسئله جهانی کمبود غلات، تولید خوراک دام و طیور نقش موثری در خودکفایی صنعت دامپروری و پرورش پرندگان ایفاء می کند. بنابراین برای محصولات خوراک دام و طیور هم در سطح داخلی و هم در سطح بین المللی بازارهای فروش وجود دارد.

 

مراحل اخذ مجوز و پروانه بهره برداری

بر اساس قانون تجارت، به طور کلی انجام هر فعالیت تجاری مستلزم دریافت مجوزها و دفاتر تجاری از مراجع صلاحیت دارد است. مرجع اصلی برای صدور مجوزهای کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت است. علاوه بر این برای تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور می بایست مجوزهای بهداشتی از سازمان غذا و دارو دریافت شود.

در صورتی که کارخانه خوراک دام و طیور از نظر حقوقی به عنوان یک شرکت تجاری تاسیس شود، می بایست مطابق با قانون تجارت در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد. برای این کار می بایست اظهارنامه ثبت شرکت تکمیل شده و در روزنامه رسمی آگهی ثبت شرکت منتشر گردد.

 

وام و تسهیلات بانکی

برای تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری گوناگون می توان وام و سایر تسهیلات مالی را دریافت کرد. بانک کشاورزی و بانک تجارت به عنوان دو بانک دولتی در زمینه اعطای وام و تسهیلات مالی برای تاسیس کارخانه های مربوط به صنایع کشاورزی و دامپروری به عنوان دو بانک پیشرو شناخته می شوند. برای دریافت وام و تسهیلات مالی از بانک ها و موسسات اعتباری می بایست طرح توجیهی تولید خوراک دام و طیور را تهیه و به مرجع مربوطه ارائه نمود.

طرح توجیهی تولید خوراک دام و طیور - استارت وی

ارزیابی سودآوری تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور

همانطور که اشاره شد تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور از جمله فعالیت های سودمند اقتصادی به شمار می رود. خصوصاً در این روزها که سایه جنگ و مسائل اجتماعی و سیاسی بین المللی، تولید غلات و واردات آن را با مشکل مواجه ساخته است. قیمت خوراک دام و طیور در این روزها روند رو به افزایشی را پیموده است. بنابراین برای این محصول تقاضای همیشگی وجود دارد و تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور فعالیت سودآوری به شمار می رود.

 

20مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور

برخی از مهمترین تجهیزات ضروری برای تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور عبارت از موارد زیر است:

  • تجهیزات مربوط به آسیاب و خردکن
  • تجهیزات مورد استفاده برای ترکیب و مخلوط کردن مواد اولیه گوناگون
  • تجهیزات مورد استفاده برای بسته بندی و چاپ
  • تجهیزات مورد استفاده برای حمل و نقل محصولات از کارخانه

 

آیا تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور از نظر اقتصادی توجیه پذیر است؟

تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور از یک سو موجب افزایش تولید و محصولات خوراکی و از سوی دیگر موجب اشتغال زایی و به کار گیری نیروی کار می شود. بنابراین تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور از نظر اقتصادی نه تنها توجیه پذیر است، بلکه در شرایط کنونی انجام این کار برای بخش خصوصی ضروری به نظر می رسد. بدون تردید در صورت مدیریت صحیح این کسب و کار در مدت زمان کوتاهی می توان به سود قابل توجهی رسید.

 

طرح توجیهی خوراک دام و طیور

طرح توجیهی تولید خوراک دام و طیور به عنوان یک طرح هدایت بخش مالک این کسب و کار را از نخستین لحظات تاسیس و راه اندازی کارخانه خوراک دام و طیور راهنمایی می کند تا با هدف گذاری و برنامه ریزی معینی عمل نماید. برخی از مهمترین مولفه هایی که در طرح توجیهی کارخانه خوراک دام و طیور مورد بررسی قرار می گیرد عبارتند از: هزینه های تولید، مجوزهای قانونی مورد نیاز، تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز، مواد اولیه، سود قابل پیش بینی و … .

 

سفارش طرح توجیهی اختصاصی

همانطور که اشاره شد برای دریافت وام و سایر تسهیلات مالی می بایست طرح توجیهی تولید خوراک دام و طیور را به مرجع مربوط ارائه نمایید. جهت نگارش طرح توجیهی کارخانه خوراک دام و طیور و سایر طرح های توجیهی اختصاصی برای دریافت وام، مجوز، جذب سرمایه گذار و … می توانید با کارشناسان استارت وی در تماس باشید. شما می توانید نخست یک جلسه مشاوره رایگان با کارشناسان استارت وی برای تنظیم طرح توجیهی داشته باشید. همچنین در صورتی نگارش طرح توجیهی را به کارشناسان استارت وی بسپارید، به مدت پنج ماه از خدمات پشتیبانی برخوردار خواهید شد.

امتیاز شما

تماس با کارشناسان سایت استارت وی

اگر زمان مناسبی برای برقراری تماس نیست، فرم زیر را پر کنید. در فرصت مناسب با شما تماس می گیریم.

طرح های توجیهی آماده و قابل دانلود