طرح توجیهی تولید میوه خشک 🌟pdf+word

طرح توجیهی میوه خشک

آنچه می خوانید...

طرح توجیهی میوه خشک حاوی اطلاعات مفصل و مفیدی در بخش تولید میوه خشک است. میوه خشک از محصولات غذایی است که اخیرا با استقبال بالایی روبرو شده است. طی فرایند خشک کردن میوه ها تمامی ویتامین های میوه تازه حفظ شده و فقط اب آنها کشیده می شود. از این رو مصرف میوه های خشک برای سلامت عمومی بدن انسان بسیار مفید است. ضمن این که امروزه میوه های خشک با تنوع رنگ و طعم زینت بخش میزهای پذیرایی ایرانیان شده اند.

تماس با کارشناسان سایت استارت وی

طرح توجیهی میوه خشک راهنمای افرادی است که تصمیم به سرمایه گذاری در این بخش دارند. در این مقاله به نقش طرح توجیهی در جلوگیری از ضررهای مالی و کسب سود خواهیم پرداخت.

تولید میوه خشک

تولید میوه خشک روشی برای نگهداری میوه است که با حذف آب آن انجام می شود. این روش باعث می شود میوه ها به مدت طولانی تری سالم بمانند و حمل و نقل آنها آسان تر شود. میوه خشک همچنین یک میان وعده سالم و خوشمزه است که می توان از آن در انواع غذاها و دسرها استفاده کرد.

روش های مختلفی برای خشک کردن میوه وجود دارد، از جمله:

  • خشک کردن در آفتاب: این قدیمی ترین روش خشک کردن میوه است و شامل قرار دادن میوه در معرض نور مستقیم خورشید برای چند روز است.
  • خشک کردن با هوا: این روش از فن برای گردش هوا در اطراف میوه استفاده می کند تا رطوبت آن را از بین ببرد.
  • خشک کردن با دستگاه: این روش از دستگاه های مخصوصی برای خشک کردن میوه در دمای و رطوبت کنترل شده استفاده می کند.

بهترین روش برای خشک کردن میوه به نوع میوه، آب و هوای منطقه و تجهیزات موجود بستگی دارد.

مراحل کلی تولید میوه خشک به شرح زیر است:

  1. انتخاب میوه: میوه هایی را انتخاب کنید که رسیده، سفت و بدون لکه باشند.
  2. شستشو و ضدعفونی کردن میوه: میوه ها را به طور کامل بشویید و ضدعفونی کنید تا هر گونه آلودگی از بین برود.
  3. برش دادن میوه: میوه ها را به برش های نازک و یکنواخت برش دهید.
  4. پیش تیمار میوه (اختیاری): برخی از میوه ها قبل از خشک شدن باید پیش تیمار شوند. پیش تیمار می تواند شامل خیساندن میوه در محلول شکر یا آبلیمو، یا بلانچ کردن میوه در آب جوش باشد.
  5. خشک کردن میوه: میوه ها را با استفاده از یکی از روش های ذکر شده در بالا خشک کنید.
  6. بسته بندی و نگهداری میوه خشک: میوه خشک را در ظروف دربسته و در جای خنک و خشک نگهداری کنید.

نکاتی برای تولید میوه خشک با کیفیت:

  • از میوه های باکیفیت استفاده کنید.
  • میوه ها را به طور کامل بشویید و ضدعفونی کنید.
  • میوه ها را به برش های نازک و یکنواخت برش دهید.
  • میوه ها را به طور یکنواخت خشک کنید.
  • میوه خشک را در ظروف دربسته و در جای خنک و خشک نگهداری کنید.

میوه های خشک فواید زیادی برای سلامتی دارند، از جمله:

  • منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند.
  • آنتی اکسیدان هستند که می توانند به محافظت از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک کنند.
  • می توانند به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن، مانند بیماری های قلبی، سکته مغزی و برخی انواع سرطان کمک کنند.

چرا باید در تولید میوه خشک سرمایه گذاری کنیم؟

کشور ما ایران به دلیل چهار فصل بودن و شرایط جغرافیایی مناسب، تولید کننده انواع میوه ها و محصولات کشاورزی است. متاسفانه درصد بالایی از این محصولات به دلیل نبود امکانات و برنامه ریزی مناسب دور ریخته می شوند. به طوری که طبق آمار، هدر رفت میوه ها در ایران 25 برابر بیشتر از کشور های پیشرفته است. تولید و بسته بندی میوه خشک می تواند، به صورت قابل ملاحظه ای ضایعات میوه ها را کاهش دهد.

به طور کلی تمامی محصولاتی که به صورت مستقیم با مصرف خانواده ها در ارتباط هستند، سودآوری بالایی دارند. با توجه به بالا رفتن قیمت آجیل و مغزها بسیاری از مردم به استفاده از میوه های خشک به عنوان میان وعده و برای پذیرایی از مهمانان تمایل پیدا کرده اند. بالا رفتن تقاضا منجر به گرایش سرمایه گذاران به این کسب و کار و سود دهی بالای این حرفه شده است.

طرح توجیهی میوه خشک - استارت وی

 آیا تولید میوه خشک دارای توجیه اقتصادی است؟

طرح توجیهی میوه خشک توجیه پذیری اقتصادی پروژه را با بازارسنجی و روش های علمی بررسی می کند. تولید و بسته بندی میوه خشک باعث افزایش ماندگاری، بالا رفتن بهداشت محصول و ایجاد ارزش افزوده بالاتر می شود. از این رو سرمایه گذاری در زمینه تولید میوه خشک از نظر اقتصادی کاملا رضایت بخش است.

از طرفی با توجه به کیفیت بالای محصولات کشاورزی بخصوص میوه هایی مانند زردآلو، هلو، کیوی، پرتقال، توت و … در ایران، میوه های خشک ایرانی در کشورهای خارجی نیز محبوبیت پیدا کرده اند. از این رو صادرات میوه خشک به کشورهای مختلف نیز سودآوری بالایی را برای واحدهای فعال در این بخش رقم می زند.

چرا قبل از سرمایه گذاری نیاز به طرح توجیهی میوه خشک داریم؟

 قبل از راه اندازی هر کسب و کاری لازم است، استراتژی ها و رویکردهای این کسب و کار مدنظر قرار گیرند. داشتن دانش فنی برای خرید تجهیزات و زیرساخت ها از ضروریات است. افزون بر آن کارآفرینان باید اطلاعات بازار و رقبا را نیز بررسی کرده و سیستم بازاریابی مناسب را پیاده سازی نمایند. برآوردهای مالی و اقتصادی پروژه نیز از موضوعات اصلی هستند که تضمین کننده موفقیت کسب و کار می باشند.

طرح توجیهی میوه خشک در بردارنده تمام اطلاعات فنی، مالی و بازار بوده و کارآفرینان را از ایده گرفته تا اجرای پروژه هدایت می کند. این طرح توجیهی توسط مهندسان و متخصصان مجرب و با کمک گرفتن از نرم افزارهای پیشرفته تدوین و نگارش می شود.

 

پیشنهاد به مطالعه : تولید و بسته بندی انواع سبزی خشک

هزینه مورد نیاز برای تولید میوه خشک چقدر است؟

راه اندازی خط تولید میوه خشک نیازمند صرف هزینه های قبل از بهره برداری است. هزینه زمین از جمله هزینه های اصلی است. خوشبختانه تولید میوه خشک با هزینه های متفاوت قابل انجام است. شما می توانید، از یک زمین کوچک 30 متری و یا سوله بزرگ 1000 متری کار خود را آغاز کنید. همه چیز به میزان بودجه و امکانات شما بستگی دارد. سایر هزینه ها نیز به همین نحو متغیر می باشند.

مهندسان در طرح توجیهی میوه خشک به تمامی هزینه های موجود در این کسب و کار اشراف داشته و آنها را فهرست بندی و مبلغ گذاری می کنند.

طرح توجیهی تولید میوه خشک - استارت وی

تجهیزات مورد نیاز طرح توجیهی میوه خشک

همانطور که در بالا گفتیم، یکی از اهداف طرح توجیهی میوه خشک ارائه دانش فنی و تجهیزات مورد نیاز خط تولید میوه خشک است. مراحل تولید میوه خشک به ترتیب عبارتند از: شستشو، هسته گیری، برش و لپه کردن، دود گوگرد زنی، سولفوره کردن، خشک کردن، سورت، بسته بندی. بر این اساس تجهیزات مورد نیاز در خط تولید میوه خشک عبارتند از:

  • وان شستشوی اتومات میوه
  • تجهیزات سورتینگ
  • دستگاه اسلایسر
  • دستگاه پوست گیر
  • تجهیزات تثبیت کننده رنگ میوه
  • دستگاه های خشک کن (خشک کن کابینتی، خشک کن تونلی)
  • نوار نقاله
  • تجهیزات بسته بندی
  • دستگاه تاریخ زن

تجهیزات آزمایشگاهی و کنترل کیفیت محصول نیز شامل موارد زیر می باشند:

  • آون
  • ترازوی دیجیتالی
  • PH متر
  • کوره الکتریکی
  • انکباتور

درآمد تقریبی تولید میوه خشک چقدر است؟

بر اساس مطالعات صورت گرفته، بازده داخلی تولید میوه خشک 30 تا 40 درصد و دوره بازگشت سرمایه نیز یک تا سه سال برآورد شده است. تولید کنندگان موفق میوه خشک برای افزایش درآمد خود به نکاتی چون تهیه میوه به صورت مستقیم از باغداران و تاسیس کارخانه در نزدیکی باغات می اندیشند.

با ارتباط مستقیم و بدون واسطه با باغداران هزینه های تولید کاهش پیدا کرده و سود حاصل از فروش افزایش پیدا می کند.

محاسبه سود و درآمد حاصل از تولید میوه خشک در ابتدای کار می تواند، افق دید سرمایه گذاران را باز کند. بدین ترتیب آنها مدیریت بهتری بر منابع مالی کسب و کار خود خواهند داشت. در طرح توجیهی میوه خشک سود سرمایه گذاری توسط مهندسان مجرب پیش بینی می شود.

طرح توجیهی میوه خشک - استارت وی

طرح توجیهی میوه خشک چه کمکی به شما می کند؟

آیا قصد راه اندازی خط تولید میوه خشک و دستیابی به سود بالا را دارید؟ آیا نگران ضررهای مالی و از بین رفتن سرمایه خود می باشید؟ طرح توجیهی میوه خشک تمامی اطلاعات و باید و نبایدهای این پروژه را به شما ارائه می کند. با کمک گرفتن از این اطلاعات، آینده روشنی را برای کسب و کار خود رقم خواهید زد.

استارت وی همیار شما در تولید میوه خشک است

ما در مجموعه استارت وی تیمی متخصص و توانمند را تشکیل داده ایم تا با نگارش طرح توجیهی میوه خشک گره از کار شما باز کنیم. طرح های توجیهی در این مجموعه با اعداد و ارقام به روز و مطابق با استانداردهای بانکی تدوین و نگارش می شوند.

دانلود نمونه پروژه های انجام شده

با ما در ارتباط باشید…

با استفاده از طرح توجیهی می توانید کلیه هزینه ها و درامدهای این کسب و کار را برآورد کنید

4.5/5 - (15 امتیاز)

تماس با کارشناسان سایت استارت وی

اگر زمان مناسبی برای برقراری تماس نیست، فرم زیر را پر کنید. در فرصت مناسب با شما تماس می گیریم.

طرح های توجیهی آماده و قابل دانلود

شروع گفتگو
Scan the code
سلام
جهت مشکلات دانلود و یا سفارش طرح توجیهی اختصاصی در واتساپ با ما در ارتباط باشید.