طرح توجیهی تولید نبات شاخه و نی دار 🌟 (pdf+doc)

آنچه می خوانید...

در قدم اول، در طرح توجیهی تولید نبات باید به مراحل تهیه تجهیزات اصلی این کار فکرکنیم و برنامه­ریزی انجام شود تا برآورد مالی صورت گیرد و  بودجه‌های لازم در نظر گرفته شود. از دستگاه‌های مهم تولید نبات باید به: لوله‌های چوبی، پلاستیکی و نخی، تجهیزات بسته بندی، دیگ‌های بخار مخصوص، قالب‌ها، و پاتیل‌ها اشاره کرد. لازم به ذکر است  باتوجه به اینکه، معمولا از نبات در نوشیدنی‌های گرم استفاده می­شود؛ استفاده از لوله‌های پلاستیکی برای قالب‌گیری نبات، خیلی مناسب نیست. در صورتی که مصرف کننده از نبات‌های با قالب پلاستیکی استفاده کند، برای سلامتی اش مضر خواهد بود. همچنین استفاده از نخ هم آنچنان توصیه نمیشود چرا که احتمال بلعیده شدمن و خوردن نخ­ها همراه با نبات وجود دارد ؛ پس بهتر است که  از چوب‌های بهداشتی در تولید نبات استفاده کنید. پس در این مرحله لازم است شما برآورد هزینه کنید.

تماس با کارشناسان سایت استارت وی

طرح توجیهی، بررسی اولیه مراحل کاری است که شما قصد انجامش را دارید.

در واقع، می­توان گفت طرح توجیهی، به این سوال شما پاسخ می­دهد که آیا ایده مورد نظر شما قابلیت اجرا دارد یا خیر؟ شما در پاسخ به این سوال باید موارد زیادی را بررسی نمایید از جمله: شناخت رقبای موجود در بازار کار،گزینه‌های مالی که میتوان روی آنها حساب کرد، بررسی موارد فنی و تولیدی، و هرگونه عاملی که برای کسب و کار تازه شما میتواند مهم و تاثیرگذار باشد.

طرح توجیهی تولید نبات - استارت وی

کارگاه تولیدی نبات و هزینه ­های لازم

ابتدا باید درد نظر بگیرید که روزانه چند تن نباید میخواهید تولید کنید؟ به طور مثال، شما برای تولید روزانه هر یک تن نبات، مبلغی حدود یک میلیون تومان سرمایه نیاز دارید. اما در صورتی که هدف شما احداث یک کارخانه بزرگ تولید انواع مختلف نبات باشد، میلغی مابین صد میلیون تا پانصد میلیون تومان برای هزینه­های اولیه در نظر بگیرید، مواردی که در طرح توجیهی تولید نبات لازم است شما بررسی کنید به این شرح است:

  1. میزان سرمایه اولیه برای شروع
  2. برآورد میزان درآمد و فروش.
  3. نقطه سر به سر.
  4. میزان سودی که حدودا میتوانید پیش بینی کنید.
  5. پیش بینی حدودی دوره برگشت سرمایه.
  6. بررسی تجهیزات موردنیاز.
  7. تامین نیروی انسانی و برآورد هزینه­ های آن.
  8. پیش بینی حدودی میزان سود سالیانه.
  9. هزینه احداث کارگاه.
  10. هزینه های جانبی و جاری مثل هزینه برق و آب مصرفی.
  11. برآورد هزینه خرید مواد اولیه.

تهیه زمین و یا کارگاه برای تولید نبات

به طور معمول و منطقی، برای شما دو راه وجود دارد: میتوانید یک کارگاه را بخرید و یا کارگاه را به صورت سالیانه اجاره کنید. اگر هدف شما تولید تعداد بالای نبات است، بهتر است تصمیم بگیرید که کارخانه تولید نبات را احداث کنید. در این مرحله از طرح توجیهی تولید نبات به این نکته توجه داشته باشید که این انتخاب هزینه تهیه مکان را برای شما به شدت افزایش می­دهد. پس باید میزان بودجه خود را افزایش بدهید.  

این نکته را فراموش نکنید که بودجه احداث از سرمایه اولیه شما برای شروع کار کاملا جدا است.  این موضوع را هم در نظر بگیرید که مساحتی در حدود ۱۰۶۳ متر مربع با زيربناي ۳۰۰ متر برای تولید نبات فضایی است که می‌تواند سوددهی بالایی را برای شما همراه داشته باشد،  همچنین  در نظر داشته باشید که با توجه به نوسانات شدید ارزی، کلیه هزینه‌های گفته شده، متغیر هستند. پس منطقی است که شما حداکثر بودجه را در نظر بگیرید تا ضرر و خسارتی در این راه متوجه شما نباشد.

 

تامین نیروی انسانی و احداث مکانی برای تولید نبات، از مراحل اولیه کار شماست.

مواد اولیه تولید نبات کدامند؟

در طرح توجیهی تولید نبات باید برای تهیه مواد اولیه هم برنامه­ ریزی کنید و هم برآورد هزینه کنید. واضح است که اصلی­ترین ماده تشکیل دهنده نبات، شکر است.  پس شما باید خرید عمده شکر را در اولویت قرار دهید. جدیدا، کارخانه‌ها برای تهیه و تولید نبات‌ از شکر قهوه ای استفاده می­کنند که البته توجه داشته باشید که هزینه شکر قهوه‌ای از شکر سفید بالاتر است، اگر هدف شما تولید نبات­های زعفرانی است شما باید برای خرید سالیانه زعفران از رعفران­کاران هم برنامه ریزی کنید و در ادامه به انبارکردن مواد اولیه و همچنین نبات‌های تولید شده هم فکر کنید.

بررسی انبار نگهداری مواد اولیه و نبات­های تولید شده

حتما در نظر داشته باشید که انبار نزدیک کارگاه شما باشد. درباره وسعت انبار هم در نظر داشته باشید که حدود معقول و منطقی داشته باشد که اگر تولیدات شما بیشتر شد و به فضای بیشتری نیاز داشتید؛ مشکلی پیش نیاید. به تهویه انبار توجه کنید. قفسه‌های فلزی بزرگ با فاصله مناسب در انبار تعبیه کنید. محیط انبار رطوبت نداشته باشد.سمپاشی و ضدعفونی کردن انبار را قبل از چیدمان مواد اولیه و نبات­ها انجام دهید.

کارگاه تولیدی نبات - استارت وی

حتما یک مسئول ناظر برای انبار داشته باشید که بتواند دقیق و منظم شرایط انبار را از نظر دما، میزان رطوبت، وضعیت‌ نبات‌ها و مواد اولیه بررسی کند.

بسته بندی نبات چگونه باشد؟

در ادامه طرح توجیهی تولید نبات باید حتما به نوع و روش بسته بندی نبات‌های تولید شده توجه ویژه داشت، بسته بندی ها باید از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند. و طراحی آنها به گونه ای باشد که عوامل آلوده کننده و یا آب به نبات‌ها آسیب نرساند. این نکته را هم در نظر داشته باشید که به طور کلی برای هرگونه فعالیت در صنعت خوراکی، حتی بسته بندی، شما باید مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کنید، به شما پیشنهاد میکنیم که بهترین بسته بندی را با بالاترین کیفیت در نظر بگیرید چرا که روی فروش شما و بلد شدن برند شما تاثیر زیادی دارد، پس بهتر است برای بسته بندی، ثبت برند و دریافت مجوز هم برآورد هزینه کنید و در بودجه مدنظر آن را لحاظ کنید.

کنترل کیفی نبات‌

وقتی نبات‌ها را تولید کردید، باید آن‌ها را از نظر کیفیت مورد بررسی قرار دهید. کیفیت نبات‌های تولید شده باید از نظر طعم، بود، مواد به کار رفته و آلودگی‌ها مورد بررسی قرار بگیرد. بعد از اینکه کیفیت نبات‌ها تأیید شد می‌توانید آن‌ها را برای فروش به واحد بسته بندی ارسال کنید، در طرح توجیهی تولید نبات باید یک آزمایشگاه تخصصی را در مکان کارخانه و یا کارگاه تولیدی نبات خود داشته باشید. این مهم نیازمند در نظر گرفتن هزینه و استخدام نیروی متخصص است.

نبات زعفرانی این روزها بسیار پرطرفدار است.

تامین نیروهای انسانی

در طرح توجیهی تولید نبات مساله ی کارآفرینی و اشتغال زایی هم در نظر گرفته شده است پس شما در ادامه باید به استخدام نیروی انسانی هم فکر کنید. و این نکته را در نظر بگیرید که تمامی  افرادی که در کارگاه شما مشغول به کار هستند، حتما باید کارت بهداشت داشته باشند. تعداد نیروی انسانی که شما برای یک کارگاه کوچک نیاز دارید، حداقل ۱۰ نفر است. پس طبیعتا  هر چه وسعت کار شما بیشتر و بزرگتر شود، باید این امکان افزایش نیروس انسانی و پرداخت حقوق طبق قانون کار به آن‌ها وجود داشته باشد.

بازار هدف تولیدی نبات

برای یک کارآفرین موفق مهم است که از قبل، نیازهای بازار در کشوری محل زندگی خود را بررسی کند و پس از بررسی های لازم سرمایه گذاری برای راه اندازی یک کسب و کار جدید را انجام دهد. درباره تولید نباید می­شود گفت که خوشبختانه بازار خرید نبات در کشور ما همواره داغ است و در لیست خریدهای اصلی عطاری‌ها، شیرینی‌پزی‌ها، آجیل فروشی‌ها است. البته خریدار اصلی نبات­های شما خانواده­ها خواهند بود.

با، بالابردن کیفیت محصول خود، میتوانید بازار جهانی را به تصرف خود درآورید.

تولید مرحله به مرحله تولید نبات

صادرات نبات

در طرح توجیهی تولید نبات؛ شما باید تک تک راه­های درآمدزایی را بررسی کنید تا بتوانید سود بیشتری کسب کنید.  یکی از راه‌های دست­یابی به سود بیشتر، صادرات نبات به کشورهای خارجی است. هرچند در دنیای امروز اکثر کشورها توانایی تولید نبات مصرفی خود را دارند و شاید حتی کشورهایی در این میان باشند که نام خود را به عنوان تولید کننده نبات در عرصه جهانی ثبت و پرآوازه کرده باشند؛ اما برای شما هم این امکان وجود دارد که اگر نباتی با کیفیت مطلوب و بالا عرضه کنید، بتوانید در زمینه صادرات و در عرصه جهانی گوی سبقت را بربایید و صادر کننده نبات به سایر کشورها شوید که این امر در بلند مدت و یا حتی کوتاه مدت می­تواند سودآوری کلانی برای شما داشته باشد. ، کشورهای منطقه، از جمله: پاکستان، سوریه، لبنان، امارات و ترکیه از جمله کشورهایی هستند که میتوانند بازار هدف شما در عرصه جهانی شوند.

با استفاده از طرح توجیهی می توانید کلیه هزینه ها و درامدهای این کسب و کار را برآورد کنید

دریافت طرح توجیهی تولید نبات 1401

4.5/5 - (29 امتیاز)

تماس با کارشناسان سایت استارت وی

اگر زمان مناسبی برای برقراری تماس نیست، فرم زیر را پر کنید. در فرصت مناسب با شما تماس می گیریم.

طرح های توجیهی آماده و قابل دانلود