طرح توجیهی پرورش عقرب (ویرایش سال 98) pdf منتشر شد. طرح توجیهی عقرب براساس قیمت ها و هزینه های سال 1398.
آیا می دانید نحوه پرورش عقرب و میزان سود و هزینه های آن چگونه است؟ در طرح توجیهی پرورش عقرب یا کژدم که بصورت pdf و doc آماده شده شما را با پر سود ترین طرح کسب و کار آشنا خواهیم کرد.
در صورتی که اطلاعات کمی در رابطه با طرح پرورش عقرب دارید بهتر است تا انتهای مطلب با ما همراه شوید. چون قصد داریم اطلاعات با ارزشی را در اختیارتان قرار دهیم.
آنچه در ادامه می خوانید...
طرح توجیهی پرورش عقرب 98
طرح توجیهی پرورش عقرب براساس قیمت ها و هزینه های اردیبهشت سال 98 می باشد.
طرح توجیهی پرورش عقرب براساس قیمت ها و هزینه های مهر سال 98 می باشد.
محتویات طرح توجیهی پرورش عقرب
- زمین
- ساختمان سازی و بنا
- ماشین آلات و تجهیزات(22 مورد حیاتی)
- تاسیسات
- مواد اولیه
- غذای عقرب
- آب و برق مصرفی
- برآورد هزینه های تعمیرات و نگهداری
- حقوق و دستمزد نیروی انسانی
- برآورد هزینه های ثابت و متغیر
- هزینه های قبل از بهره برداری
- جمع کل سرمایه گذاری
- سرمایه در گردش
- هزینه های جاری سالیانه
- قیمت فروش محصولات
- محاسبه نقطه سربسر
- برآورد هزینه های عملیاتی و غیرعملیاتی
- پیش بینی مالی طرح
- نرخ بازگشت سرمایه
- محاسبه جریان نقدی
- محاسبه نرخ بازدهی سرمایه
- و … .
این طرح توجیهی با کلیه طرح های توجیهی دیگر متفاوت است و آن هم محاسبه ریزترین موارد است.
هزینه های مربوط به خرید غذای عقرب ها از جمله مواردی است که کمتر طرحی بصورت واقعی به آن پرداخته است.
در این طرح سه غذای اصلی شامل؛ جیرجیرک، ملخ و میلورم با قیمت های سال 98 مورد بررسی قرار گرفته است.
خلاصه طرح توجیهی پرورش عقرب
مبلغ کل سرمایه گذاری | 160 میلیون تومان |
درآمد در سال مبنا | 400 میلیون تومان |
برگشت سرمایه | 11 ماه |
سود خالص در سال مبنا | 152 میلیون تومان |
بر اساس طرح امکان سنجی پرورش عقرب انجام شده، این طرح کاملاً اقتصادی و بصرفه است.
خرید و دانلود فوری طرح توجیهی عقرب 98
چگونه زهر عقرب را بفروشیم
آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که ما در مقاله ای جداگانه به این موضوع پرداخته ایم و یکی از مراکز مهم خرید زهر عقرب را معرفی نمودیم.
دوره پرورش عقرب
در پایان دوره آفلاین پکیج طلایی پرورش عقرب شما می توانید با خیال آسوده و بدون نگرانی کسب و کار پرورش عقرب را استارت بزنید. این پکیج شامل بهترین دوره های برگزار شده در کشور می باشد. بطوریکه حتی اگر در دروه های پرورش عقرب هم شرکت نکرده باشید، در مقایسه با قیمت بالای دوره هایی که در سطح کشور برگزار می شود، می توانید با هزینه بسیار ناچیز اطلاعات خود را 100 درصد بالا ببرید و همانند یک فرد باتجربه در این مسیر قدم بردارید.
📌محتویات پکیج طلایی(آپدیت شد)؛
✅ 3 طرح توجیهی ( 100.000 تایی، 150.000 تایی و 180.000 تایی سال 97)
✅ 6 کتاب آموزشی ( آموزش جامع؛ هر آن چیزی که نیاز به یادگیری دارید موجود است)
✅ 5 فایل پاورپوینت آموزشی ( دوره های پرورش عقرب بصورت جامع)
✅ 9 فیلم آموزشی برای یادگیری و فهم بیشتر
✅ طرح توجیهی پرورش عقرب سال 98
تجهیزات طرح پرورش عقرب
- محفظه ی نگهداری پلاستیکی (باکس)
- الکترو شوک قابل تنظیم
- ماسه مرغوب
- لوله های آزمایشگاهی
- مینی ترازوی دیجیتالی
- ph متر
- چراغ قوه uv
- دما و رطوبت سنج
- دستگاه فریز
- دستگاه دیسیکاتور
- آکواریوم زایشگاه
- پنس بلند
- قفسه ( ساخت با توسط نبشی)
- جعبه کمک های اولیه (1 جعبه کامل)
- پلیت پلاستیکی ۸ سانتیمتری
- پلیت شیشه ای ۱۵ سانتیمتری
- آب پاش
- صندوق چرخ دار
- وسایل تنظیف وان و جارو
- کفپوش عرض ۱۷۰
- دستگاه فریز درایر
- تانک ازت ۳ لیتری
- ابزار الات کارگاهی دیگر
در ادامه برای شناخت بهتر ما به طور مفصل شما را با این موجود ارزشمند آشنا می سازیم.
از شما انتظار دارم با اطلاعات کامل از کژدم یا عقرب گام های خود را در این راه محکمتر بردارید.
مشکلات پرورش عقرب
از جمله مشکلات پرورش عقرب عدم شفافیت بازار فروش سم عقرب است و برای کسانی که تازه کار هستند یک مشکل اساسی و مسئله ای ریسک پذیر است. از دیگر مشکلات پرورش عقرب نحوه گرفتن مجوز است.
شرکت سرم سازی رازی یکی از گزینه های بازار فروش سم است پیشنهاد می شود با این گونه مراکز ارتباط بگیرید.
کژدم یا عقرب چیست؟
کژدم یا عقرب یا درازدم نام یکی از گونههای بندپایان رده عنکبوتیان است که دارای ۸ پا و نیشی با زهر کشنده میباشد. نیش عقرب در نوک دم آن قرار دارد. عقربها شبها به آرامی به فعالیتهای زیستی خود میپردازند و بیشتر در آب و هوایی گرم فعال هستند.
این جانوران چنگالهای خارداری دارند که در واقع قسمتی از دهان آنها محسوب میشوند. آنها قادرند که مادهٔ سمی خطرناکی از قسمت عقب بدنشان به طرف مهاجمین بپاشند. این جانور بیشتر در شب شکار میکند و پاهای بلند جلویی خود را برای پیدا کردن غذا بهکار برده و پس از یافتن غذا آن را با چنگالهایش میگیرد. کژدمها اغلب در طول روز در زیر سنگها یا در حفرههای به نسبت خنک زیر زمین پنهان میگردند.
شکل و محل زندگی عقرب
کژدمها رنگهای مختلفی مثل زرد مایل به قهوهای، قهوهای، خاکستری و سیاه دارند و اندازه آنها بین ۵٫۱ تا ۱۸ سانتیمتر مختلف است ولی بواسطه شکل بدنی خود که حالتی تخت و صاف دارد، میتوانند از شکافهایی به عرض ۳ میلیمتر نیز عبور کنند و خود را وارد خانه انسانها سازند.
کژدمها در محیط خارج از خانه در شکاف و درز بین سنگها، زیر پوست درختان، بین هیزمها و مانند آن یافت میشوند و در محیط خانه در حمام، دستشوئی، آشپزخانه و محیطهای مرطوب دیده میشوند. این جانوران در طول روز در گوشهای بیحرکت و پنهانند و در طی شب فعالیت خود را آغاز میکنند و بهدنبال شکار خود میروند و سم خود را از طریق نیش که در انتهای دم آنها وجود دارد به شکار خود تزریق میکنند.
طرح توجیهی پرورش عقرب در انتهای همین مطلب قرار داده شده است.
عقرب ها چگونه شکار می کنند؟
کژدمها اغلب حشرات موذی را به دام میاندازند و از این نظر اهمیت دارند. آنها اغلب سوسکهای سیاه و اگر بتوانند، قورباغهها را نیز شکار میکنند. آنها پس از شکار، طعمه را ابتدا نیش میزنند. سپس با حرکات کلیسر یا به عبارتی آروارههای خود شروع به خرد کردن بدن طعمه میکنند و در این موقع بر اثر ترشح آنزیمی آن را به صورت مایع در میآورند.
در ناحیه دهان پرزهایی دارند که به صورت فیلتر عمل میکنند و از ورود ذرات غذایی کوچک به مری جلوگیری میکنند؛ زیرا مواد غذایی فقط باید به صورت مایع وارد شوند. بنابراین، مواد سفت را به صورت تفالههای گلوله شده به دور میاندازند. به همین دلیل است که عمل خوردن غذا در عقربها به طول میانجامد و گاهی تا ۲۴ ساعت طول میکشد.
همچنین، عقربها به آب نیاز دارند و عقربهای نواحی مرطوب معمولاً آب را به صورت جداگانه مینوشند و عقربهای نواحی خشک نیز آب مورد نیاز را از بدن طعمه فراهم میکنند. عقربها پس از غذا خوردن، ساعتها به تمیز کردن خود میپردازند و به وسیله مایعی که از دهان ترشح میکنند، به تمیز کردن پاها و کلیسرهای خود میپردازند. عقربها در گرسنگی و تشنگی مقاومت زیادی دارند؛ بهطوریکه میتوانند ماهها بدون آب و غذا زنده بمانند.
انواع گونه های عقرب
از حدود ۲۰۰ گونه متفاوت عقرب که در سراسر دنیا پراکندهاند فقط حدود ۲۰ گونهٔ آنها سمی هستند و در میان آنها نوعی عقرب قرمز هندی کشندهترین گونه میباشد که میزان کشندگی آن در ایالتهای هند بین ۴۰ تا ۳۰ درصد گزارش شدهاست.
کژدم گونههای زیادی دارد که در ایران دو گونه ایرانوس و خوزستانوس در ایران کشف و نام عقرب ایرانی به ثبت رسیدهاند. در ایران سه گونه کژدم خطرناک وجود دارد که گزارشهایی از مرگ بر اثر گزش آنها وجود دارد:
۱. «همی سکورپیوس لپتوروس» که عقربی زرد رنگ و کوچک است. نرها دمی بلند دارند. این عقرب در نواحی جنوبی و جنوب غربی بسیار فراوان است و در خوزستان به آن «گادیم» میگویند.
۲. «کمپسوبوتوس ماتهیزنی» که دارای اندازهای بسیار کوچک و بدنی باریک به رنگ زرد یا آجری است. این گونه هم در نواحی جنوبی به ویژه در خوزستان فراوان است. سم این دو گونه عقرب میتواند گلبولهای قرمز خون را تخریب کند.
۳. «آندرکتونوس کراسیکودا» که جثهای درشتتر از دو گونه قبلی دارد و رنگ آن سیاه یا قهوهای تیره است.
دشمنان طبیعی کژدم
کژدمها دو دشمن طبیعی دارند: یکی از آنها یک نوع سار است و دیگری مگس. عقربها تنها موجوداتی هستند که اشعه رادیو اکتیو تأثیری به آنها ندارد. ضعیفترین عقربها ۴۰۰۰۰ راد (واحد اندازهگیری تشعشعات تولیدکننده یون جذب شونده) را تحمل میکنند؛ این عدد در مورد انسان کمتر از تنها ۶۰۰ راد میباشد و بدین گونه حتی از انفجار اتمی هم جان سالم بهدر میبرند.
خطرناکترین انواع عقرب ها
برخلاف شایعهای که میگوید خطرناک بودن عقرب به رنگ آن بستگی دارد و در برخی از نقاط ایران معتقدند که عقرب زرد خطرناک است و در برخی از نقاط دیگر عقرب سیاه را خطرناک میدانند، این ارزیابی قابل قبول نیست و رنگ عقرب هیچ نقشی در غلظت سم یا خطرناک بودن آن ندارد. میتوان گفت که سم عقربهای نواحی خشک و گرمسیر در ایران دارای غلظت بالایی است. خوشبختانه خطرناکترین عقربها هم هنگام گزش انسان معمولاً تمامی سم خود را تزریق نمیکنند؛ زیرا عقرب در مصرف سم صرفهجویی میکند و همیشه در گزش اول با تزریق مختصری آنزیم سعی در دور کردن دشمن دارد ولی چنانچه اسیر شود و راه فراری نداشته باشد، مجبور به تزریق سم اصلی خود میشود. عقرب برای جایگزینی سم خود نیاز به تغذیه بیشتر دارد و برای همین زیاد مایل نیست که سم خود را هدر دهد.
سم نوعی کژدم به نام سنتروروئید اسکالپچراتوس (Centruroides Sculpturatus) شدیداً کشندهاست که عقربی کوچک و زرد رنگ است، با یک توبرکول کوچک روی پشت. طول این جانور ۲٫۵ تا ۷٫۵ سانتیمتر است و به آن «عقرب جرار» نیز گفته میشود.[۴] خطرناکترین نوع عقرب در ایران عقرب گاردیوم است که در منطقه خوزستان یافت میشود و سمی کشنده دارد. سم سایر عقربها کشنده نیست.
سم و زهر عقرب ها
زهر کژدم مایعی بیرنگ و شفاف است که خاصیت قلیایی تا خنثی دارد و در واقع نوعی پروتئین است. سم از عناصری مانند کربن، ئیدروژن، ازت و گوگرد تشکیل شدهاست. سم شامل پروتئینهای مختلفی از قبیل توکسین و آنزیم میشود. توکسینها یا فاکتورهای سمی شامل نورووکسین (سم عصبگرا)، هموتوکسین و کاردیوتوکسین است. آنزیمها که باعث سهولت تأثیر سم میشوند، شامل لستیناز، هیالورونیداز، فسفولیپاز، پروتئیناز و آنزیمهای انعقادی یا ضدانعقادی است. زهر کژدمها بیشتر بر بند پایان و جانوران کوچک مؤثر است اما بعضی گونههای آن مانند «عقرب قاتل» برای انسانها هم کشنده هستند. این معلوم نیست که یک عقرب پس از مردن تا چند دقیقه میتواند بگزد.
زهر اکثر کژدمهای سمی باعث نابودی گلبولهای قرمز خون میشود و در محل گزش نیز تغییر رنگ موضعی و تورم دردناک ایجاد میکند. گرچه بطور متناقص سم بعضی از انواع کشنده باعث علائم موضعی و تورم زیاد نمیشود ولی حتماً باید توسط پزشک معاینه شده و با تزریق سرم ضدعقرب درمان شود. کودکان و افراد سالمند نیز نسبت به سم عقرب آسیب پذیرتر بوده و نیازمند توجه بیشتری میباشند. علاوه بر آسیب به گلبولهای قرمز، زهر عقرب علائم عصبی نیز ایجاد میکند که شامل بیقراری، تشنج، راه رفتن نامتعادل، آبریزش از دهان، حساسیت شدید پوست به لمس، انقباضات ماهیچهای، درد شکم و کاهش کارکرد سیستم تنفسی میباشد که در اکثر موارد این علائم در عرض ۴۸ ساعت فروکش میکنند.
عقرب گزیدگی
کژدمهای ایران بالاترین میزان گزیدن را در دنیا به خود اختصاص دادهاند. طبق نتایج بررسیها، افرادی که ۶ ساعت پس از گزش به مراکز درمانی مراجعه میکنند، ۲ برابر کسانی که بین ۶ تا ۱۲ ساعت و ۵ برابر کسانی که بیش از ۱۲ ساعت به مرکز درمان میروند، شانس زنده ماندن بیشتری دارند.
از آنجایی که کژدمها بیشتر در مناطق گرم و شبها فعال هستند، رعایت نکات ایمنی در مورد جلوگیری از عقربگزیدگی بخصوص در مناطق گرمسیری و به هنگام تاریکی هوا اهمیت دارد. مثل پوشیدن جوراب، شلوار و کفش مناسب، تکان دادن کفش و لباس قبل از پوشیدن و غیره.
پس از چند دقیقه از گزش عقرب که اغلب در ناحیه دست و پا اتفاق میافتد، علایمی چون درد، تاول، قرمزی و تورم مشاهده میشود. سپس با گذشت چند ساعت از گزش ممکن است علایم زیر در فرد مشاهده شود: تند شدن نبض، بالا رفتن فشار خون، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ، بیاختیاری ادرار و مدفوع، تنگی نفس، تشنج و افزایش ترشح بزاق. عقرب گزیدگی اغلب خطرناک نیست و تنها باعث بروز علایم و نشانههای موضعی در محل گزش میگردد. با این وجود، باید کمکهای اولیه ضروری را برای مصدومین انجام داد و خطرناک بودن یا نبودن عقرب و شدت مسمومیت را به کادر درمانی و پزشک واگذار کرد.
شستشوی محل زخم با آب و صابون، بیرون آوردن وسایل تزئینی و جواهرات، استفاده از کمپرس سرد برای کاهش درد و تورم باید در وهله اول مورد توجه قرار گیرد؛ بدین منظور میتوان از یک تکه یخ استفاده کرد ولی هرگز نباید اندام گرفتار را در آب یخ غوطهور ساخت.
برای کمکهای اولیه مؤثر باید به این نکات پرداخت: ارزیابی صحنه حادثه، دور کردن یا پرهیز از خطر، در خواست کمک در صورت لزوم؛ سپس ارزیابی اولیه مصدوم و انجام مراحل ABC و دیگر کمکهای اولیه ضروری در صورت لزوم؛ بی حرکت نگه داشتن مصدوم و ثابت نگه داشتن عضو گزیده شده؛ کمپرس سرد البته از گذاشتن یخ به صورت مستقیم بر روی اندام باید خودداری شود؛ استفاده از دستگاه مکنده مخصوص جهت خارج کردن سم، در صورت عدم وجود دستگاه مکنده مخصوص، استفاده از ساکشن یا مکیدن محل گزش توسط دهان انجام میشود. در مورد بریدن و مکیدن محل زخم با دهان توافق نظر وجود ندارد. بعضی صاحب نظران با این کار مخالف هستند و عدهای استفاده از این روش را مجاز میدانند و سپس انتقال سریع به مرکز درمانی. باید توجه داشت که بهتر است بدون فوت وقت و انجام اقدامات اضافی مصدوم را هر چه سریعتر به مراکز درمانی منتقل کرد. علایم گزیدگی با عقرب «گاردیم» در ابتدا بسیار خفیف و ناچیز است و همین مسئله اغلب باعث عدم مراجعه به موقع فرد به مراکز درمانی میگردد. اما مراجعه به مراکز درمانی لازم و ضروری است و تاخیر میتواند منجر به بروز علایم مختلف مسمومیت، از بین رفتن بافتهای بدن در محل گزش یا حتی در موارد شدید منجر به مرگ فرد گردد. گزیدگی عقرب در افراد پیر، کودکان، نوزادان و افراد مصدوم خطرناکتر است. همچنین اگر گزش متعدد یا نزدیک سر و صورت یا گردن مصدوم باشد، خطزناکتر از گزش اندام (دست و پا) خواهد بود.
در برخی موارد و در صورت شدید بودن مسمومیت در مراکز درمانی از پادزهر سم عقرب برای خنثیسازی سم و درمان فرد استفاده میشود؛ البته این کار باید با دستور پزشک و تحت نظارت مستقیم او انجام شود.
در برخی منابع بستن بالای محل گزش با هدف تاخیر در جذب سم توصیه شدهاست. برای این کار باید: ابتدا از پارچه، باند یا یک وسیلهٔ مناسب دیگر با عرض حداقل چهار تا پنج سانتیمتر استفاده کرد. سپس آن را حدود پنج سانتیمتر بالاتر از محل گزش (یعنی قسمتی از اندام که به تنه مصدوم نزدیکتر است) بست. پارچه یا باند باید به حدی محکم بسته شود که تنها باعث کند شدن جریان لنف و خون سیاهرگی در اندام مربوطه گردد. توجه داشته باشید که این کار به هیچ وجه نباید باعث اخلال در جریان خون سرخرگی اندام مبتلا گردد. به این منظور، پارچه یا باند باید به صورتی بسته شود که یک انگشت به راحتی از زیر آن عبور کند و همچنین باعث قطع نبض در نقاط انتهایی اندام مبتلا نگردد.
روش های سمگیری از عقرب
از رایجترین روشهای سمگیری از کژدمها، استفاده از غده سمی عقرب یا به عبارتی بند انتهایی دم عقرب است. این بند انتهایی را غده سمی میگویند و نباید با دیگر بندهای دم عقرب که پنج عدد هستند، اشتباه شود. برای سمگیری ابتدا غده سمی را از محل اتصال با آخرین بند دم (بند پنجم) قطع میکنند و آن را شستشو میدهند. سپس در دستگاههای خشککننده حدود یک ماه قرار میگیرد تا بهطور کامل خشک شود. پس از آن غدهها را در هاونهای بلورین میکوبند تا خرد شوند سپس با آب مقطر حل میکنند. محلول بهدست آمده را در سانتریفوژ قرار میدهند تا مایع محتوی سم جدا شود
روش دیگر برای تهیه سم که به وسیله آن سم خالصتری تهیه میشود، استفاده از دستگاه شوک الکتریکی است. به این ترتیب که با استفاده از دو سر الکترودی که در طرفین غده سمی قرار میگیرند، شوک الکتریکی به جانور وارد میکنند که باعث میشود سم خالص به بیرون بریزد.
نحوه تکثیر و تولید مثل در عقرب ها
کژدمها زندهزا بوده و اغلب از نیمه تابستان تا نیمه پاییز میزایند و تعداد نوزادها بسته به نوع عقرب از ۲ تا ۹۰ عدد متغیر است. در برخی از انواع عقربها، نوزادان از سر خارج میشوند و در برخی دیگر نوزادان از دم. نوزادان پس از تولد خود را به سطح پشتی بدن مادر میرسانند و دست کم تا زمان نخستین پوستاندازی نوزادان بر پشت کژدم مادر جابجا میشوند. در این هنگام اغلب به علت گرسنگی و نبود غذا، عقرب مادر از چند نوزاد خود به عنوان غذا استفاده میکند و بالعکس تغذیه بچهها از مادرشان.
تنفس عقرب ها چگونه است؟
نیاز کژدمها به اکسیژن بسیار کم است؛ بهطوریکه میتوانند تا یک شبانه روز در عمق آب زنده بمانند یا این که ماهها در یک بطری در بسته زنده بمانند.
قلب عقرب
کژدمها قلبی لولهای شکل و دراز در سطح پشتی تنه دارند که تعداد انقباضهای آن بسته به گونه عقرب متفاوت است و از ۶۰ تا ۱۸۰ بار در دقیقه میزند.
خون عقربها
خون عقربها دارای هموسیانین میباشد که به صورت مایعی روشن و حاوی مقدار زیادی مس است. خون کژدمها به علت وجود مس در مجاورت هوا اکسید میشود و از این رو به رنگ آبی یا سبز دیده میشود. خون عقربها سمی است؛ بهطوریکه اگر آن را به یک موش تزریق کنند موجب مرگ آن میشود.
بینایی عقرب / عقرب چگونه می بیند؟
برخلاف تصور عدهای که کژدمها را کور میپندارند، این جانوران دارای قدرت بینایی هستند ولی فقط میتوانند اجسام را در فواصل چند سانتیمتری تشخیص دهند. کژدمها دارای یک جفت چشم میانی و ۲ تا ۵ عدد چشم جانبی هستند. چشمهای جانبی با وجود داشتن عصب بینایی فاقد قدرت دید هستند و به احتمال فقط میتوانند نور را تشخیص دهند.
نماد عقرب
کژدمها تقریباً در تمامی اسطورههای ملل مختلف نقش دارند و در نقش و نگارههای باستانی اغلب کشورهای مختلف با نقش عقرب برخورد میکنیم. این موجودات عجیب به دلیل ظاهر ترسناکی که دارند به عنوان نمادهای گوناگون کاربرد داشته و دارند. اما بیش از همه انسان کنجکاو است که درباره جانوران خطرناک به ویژه عقرب بیشتر بداند و چه بسا که همین کنجکاوی باعث شده که شایعات زیادی در رابطه با کژدمها پدید آید. این شایعات بیشتر به علت نبود اطلاعات رواج پیدا میکند و تقریباً تمامی آنها از نظر علمی بیاساس هستند.
خودکشی کژدمها
برخی تصور میکنند زمانی که عقرب در میان آتش محصور میشود یا در شرایط سخت قرار میگیرد، دم خود را بر بالای سرش میبرد و نیش را درون سرش فرو کرده و خودکشی میکند. اما این باوری غلط و فقط یک افسانه است و پایه علمی ندارد. در حقیقت، عقرب وقتی در میان آتش محصور میشود، با حرکات نیش زدن به اطراف میخواهد از خود دفاع کند و به عبارتی هر آنچه که در مقابلش است را نیش بزند و در این موقع نیز میخواهد آتش را نیش بزند که این تصور را پدید آورده که خودش را نیش میزند.
عقربها همانند جانوران دیگر در برابر هر شرایط سختی تا لحظه مرگ مقاومت میکنند و این شرایط بوجود آمدهاست که جان آنها را میگیرد؛ نه این که خودشان به ناچار خودکشی کنند. اما این که چرا عقربها در میان حلقه آتش میمیرند، به میزان مقاومت عقرب در برابر گرما بستگی دارد و علت آن بالا رفتن درجه حرارت اطراف است. به عبارت دیگر عقربها دمای بالا را نمیتوانند تحمل کنند و بیشتر آنها در دمای ۴۰ درجه به بالا میمیرند ولی در عوض دمای بسیار پایین و در حد صفر درجه را به خوبی تحمل میکنند. علت مرگ عقرب در حرارت بالا به دلیل از دست دادن سریع آب بدن، انعقاد همولنف و انسداد عروق و مجاری است.
سود پرورش عقرب
چند سالی است که موج پرورش عقرب براه افتاده است. هرچند از سم ارزشمند آن می توان سرمایه میلیاردی بهم زد، اما پرورش عقرب به همین سادگی نیست و بایستی با تمام ابعاد پرورشی آن آشنا بود.
یک گرم سم خشک عقرب حدود 80 میلیون تومان است.
یکی از کاربردهای شگفت انگیز سم عقرب در صنعت داروسازی و پزشکی است.
این سم خطرناک هنگامی که وارد بدن می شود باعث مرگ و نابودی سلول ها می شود.
از این رو، یکی از موارد کاربرد آن می تواند مبارزه با سلولهای سرطانی بدخیم باشد.
پرورش عقرب و سود سرشار آن باعث شده است تا افراد زیادی برای کسب اطلاعات در این زمینه دست بکار شوند.
ناگفته پیداست که راه اندازی هر کسب و کاری مشکلات و سختی های خود را دارد.
مرگبار ترین عقرب پنهان جهان چیست؟
اسکورپیون قرمز هند به عنوان مرگبار ترین اسکورب های در نظر گرفته شده است. اما با وجود شهرتش، از زهر خود فقط برای تنها راه چاره استفاده می کند.
خطرناک ترین عقرب ایران
خطر ناک ترین عقربهای ایران در خوزستان هستند و کمپسوبوتوس ماتهیزنی یکی از آنهاست؛ رنگ این عقرب زرد یا آجری است و محل زندگی آن نیز بیشتر در نواحی جنوبی مخصواً استان خوزستان می باشد.
سم آن به گونه ای است که قادر است گلبول های قرمز خون را تخریب کند.
زیستگاه و محل زندگی عقرب
با شبیه سازی مکان و محل زندگی عقرب می توان آن را پرورش داد. این موجود خطرناک شب زی است و شبها برای شکار بیرون می آید. بدن عقرب توانایی مقاومت در برابر گرمای 40 درجه به بالا را ندارد، ولی در دمای پایین و نزدیک صفر هم می تواند دوام بیاورد. علت بیرون زدن شبانه آن هم همین است.
آیا پرورش عقرب توجیه اقتصادی دارد؟
با توجه به بررسی های انجام شده در طرح توجیهی پرورش عقرب کنونی، مشخص شد که می توان در کمتر از 1 سال سرمایه 160 میلیونی را برگشت داده و سود اقتصادی ایجاد کرد.
[alert-success]شاید باور این نکته که زهر عقرب دوای موثری برای بسیاری از بیماری ها نظیر ام اس، دیابت و سرطان است، کمی دشوار باشد.
اما هم اکنون به همین منظور در بسیاری از کشورهای جهان عقرب ها پرورش داده می شوند و اخیراً در کشور ما نیز اقداماتی برای پرورش این موجود سودمند انجام شده است.[/alert-success]
عقرب های منطقه کویری ایران
عقرب های منطقه های کویری ایران به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
عقرب های دم طلایی و عقرب های سیاه. از خطرناک ترین نوع عقرب های ایران عقرب گاردیوم است
که در منطقه خوزستان یافت می شود و سمی کشنده دارد.
[alert-announce]دشمنان واقعی عقرب ها یک نوع سار و دیگری مگس است.[/alert-announce]
[alert-success]ضعیف ترین عقربها تحمل 40000 راد(واحد اندازه گیری تشعشعات تولید کننده یون جذب شونده) را دارد.[/alert-success]
[alert-note]این عدد در مورد انسان کمتر از 600 راد است.[/alert-note]
[alert-announce]با این توانایی خیره کننده عقرب ها در برابر حملات اتمی هم مقاومت می کنند.[/alert-announce]
سرم ضد گزدم
برای تهیه ی سرم ضد گزدم گزیدگی از پودر سم استفاده می شود. سم مورد نظر بر حسب درجه سمیت درمحلول استریل نمک طعام به رقت 10 میلی گرم در میلی لیتر حل می شود. از این محلول در شروع کار مقادیر کم سپس با افزایش پلکانی زیرجلد اسب تزریق می شود.
کلیه هزینه ها در طرح توجیهی پرورش عقرب به تاریخ نگارش مهر 98 می باشد.
یک هفته پس از پایان دوره ایمن سازی و پس از اطمینان از ایمنی کافی،
سه بار (فاصله ی 4-3 روز) و هربار متناسب با بزرگی جثه اسب، حدود 6-4 لیترخون گیری می شود.
این خون درظرف شیشه ای محتوی سیترات سدیم جمع می شود.
پس از جداکردن سلولهای خونی، پلاسما را تصفیه و آلبومین حذف می شود.
سرم حاصل را با گذراندن از روی صافی مناسب استریل
و پس از آزمایش های لازم به صورت مایع یا خشک در شیشه های مناسب بسته بندی می کنند.
چرا که این موجود بسیار کم مصرف و کم فعالیت بوده و طول عمر بالایی دارد
همچنین در مکان های بیابانی و کویری یعنی اکثر مناطق کشور یافت می شود و زیست بوم این جانور محسوب می شود.
بر اساس گزارش در گونه های ایرانی شایع در کشور به طور متوسط از هر نمونه گزدم
1 صدم میلی گرم تا حدود 2 میلی گرم زهر خشک با روش الکتروشوک بدست می آید.
یعنی این که برای تهیه یک گرم زهر خشک از گونه های مختلف
از حدود 500 نمونه تا 100 هزار نمونه گزدم مورد نیاز است.
برای مثال برای تهیه یک گرم زهر خشک “ادنتوبوتوس دوریه” 2000 نمونه باید به روش الکتروشوک دوشیده شود.
که قیمت هر گرم بر اساس گزارش های غیر مستند
و در دسترس از آن 8 تا 12 هزار دلار هم خریداری می شود.
البته باید توجه داشت قیمت ممکن است برای هر گونه متغیر باشد لذا از نظر اقتصادی خیلی ارزشمند است.
ولی صبوری، بردباری و ظرافت در استحصال آن بسیار اهمیت دارد.
اهمیت اقتصادی زهر گزدم
موضوع اهمیت اقتصادی(توجیه اقتصادی پرورش عقرب) زهر گزدم ها، موضوع نسبتاً جدیدی است و نیاز است که مسئولان در سطح کلان مانند وزرات بهداشت و وزرات کشاورزی بدان توجه کنند و شرایط را به گونه ای فراهم کنند تا کسانی که دانش و آگاهی لازم را دارند، بتوانند استفاده از این موهبت خدائی را توسعه دهند.
نتیجه گیری
پرورش عقرب از جهاتی سخت و از جهاتی هم آسان تر از خیلی مشاغل است. هر کسب و کار دغدغه های خود را دارد. با داشتن اطلاعات کامل از تمامی جوانب پرورشی این موجود، می توان به درآمد میلیونی ان دست یافت.
به قول ادیسون؛ نور آفتاب وقتی میتواند سوازن باشد که در یک جا متمرکز شود.
نیروی خود و تمام تمرکز خود را بر روی هر کاری که قصد انجامش دارید بگذارید، معجزه می کند.
پیشنهاد ما این است که ابتدا اطلاعات خود را پیرامون این حرفه بیشتر کنید
و برای شروع با تعداد کمتری کار خود را استارت بزنید
و سود دیوانه کننده این کسب و کار باعث غفلت و گمراهی نشود.
از گرانقیمت ترین مایعات جهان، زهر عقرب است که یک گرم آن چیزی حدود 80 میلیون ارزش دارد.
چند سالی است که پرورش عقرب (کژدم) در ایران شروع شده و کسب و کار پر سودی برای پرورش دهندگان این موجود خطرناک و سمی بوجود آمده است.
زهر عقرب دارای کاربردهای فراوانی است و در درمان بسیاری از بیماری ها نظیر؛ رماتیسم مفصلی، التهاب روده، بیماری اسکلروز متعدد( ام اس)، سرطان و… بکار می رود.
سم عقرب دوای ام اس، دیابت و سرطان می باشد و ایران بهترین منطقه در خاورمیانه برای پرورش عقرب است.
استانهای تهران، شیراز، اصفهان، یزد، کرمان و هرمزگان بیشترین متقاضیان برای پرورش عقرب را دارد.
راهنمای جامع و کتاب آموزشی پرورش عقرب
با استفاده از راهنمای جامع و کتاب آموزشی پرورش عقرب می توانید اطلاعاتی پیرامون پرورش اصولی عقرب همچون؛
روشهای سم گیری، آماده سازی و نگهداری از سم خام، آشنایی با کاربردهای سم عقرب، قدرت شفابخشی، کاربرد در صنعت کشاورزی و صنعت پزشکی، آشنایی با دستگاه های و تجهیزات مختلف سم گیری، معرفی انواع عقرب ها و توضیحات مربوط به هر نژاد، آموزش ایجاد زیستگاه مصنوعی عقرب و موارد پرورشی و ….
شما هم می توانید این کار را استارت بزنید البته با آگاهی و دانش کافی از این حرفه.
طرح توجیهی پرورش عقرب نگارش مهر 1398 آماده دانلود می باشد.
خرید و دانلود فوری طرح توجیهی عقرب 98
12 Comments
مصطفی فرجی
جناب حاجی پور سلام
تشکر ویژه بخاطر پکیج طلایی
عالی بود
من سال گذشته در یک دوره پرورش عقرب شرکت کرده بودم. اما بعضی نکات هیچ وقت به ما یاد ندادند.
یکی از آنها این بود که اصلا حرفی از میزان ولتاژ برای سم گیری به ما نگفتند و این همچنان برای من جای سوال بود که چرا کلیدی ترین مسئله که همان مقدار ولتاژ برای سم گیری به ما آموزش ندادند.
من این دوره آموزشی پکیج طلایی را دانلود کردم حقیقتشو بخواید خیلی چیزای دیگه یاد گرفتم. تازه جالب اینجا بود که میزان ولتاژی که من دربدر دنبالش بودم کاملا آموزش داده بود.
خیلی از شما ممنونم. راضی بودم از خریدم یک دنیا ممنون.
علی حاجی پور
سلام
سپاس از لطفتون
mohammad
سلام . من پیام شما خوندم . میخواستم برای پرسش چند سوال باهاتون در ارتباط باشم .
ایمیل : mohammadkarimaaan@gmail.com
تلگرام : Gamaaaa
تشکر
محمد
سلام من پکیج طلایی رو خریداری کردم فایل با پسوند rar بود چطوری باید بازش کنم؟
با تشکر
علی حاجی پور
با سلام و عرض ادب خدمت شما
می توانید از برنامه Winrar برای باز کردن پکیج استفاده کنید.
*لازم به توضیح است که هر پکیج آموزشی از چندین فایل و پوشه تشکیل شده که دانلود تک تک آنها برای کاربران و مشتریان سایت مشکل است و از سوی دیگر وقتی فایلها جدا از هم باشند ممکن است پس از دانلود آنها را بین پوشه ها گم کنید و این بی نظمی از طرف ماست.
بهترین راهکار گذاشتن آنها در یک پوشه و نظم بخشیدن به این فایل ها می باشد که به راحتی قابل دانلود است.
مهدی
سلام من پکیج طلایی پرورش عقرب را خریداری کردم. خیلی خوب بود من تونستم اطلاعات زیادی در رابطه با پرورش عقرب بدست بیارم و سعی دارم با توجه آموزش هایی که در پکیج گذاشتین کارمو بزودی شروع کنم. باز هم ممنونم از تیم استارت وی.
مهدی قربانزاده از مشهد
علی حاجی پور
با سلام و عرض ادب
خیلی ممنونم از پیام های مثبت شما. امیدورام موفق باشید.
ناشناس
امتیاز بینندگان:3 Stars
علی حاجی پور
امتیاز بینندگان:5 Stars
ناشناس
امتیاز بینندگان:5 Stars
ناشناس
امتیاز بینندگان:5 Stars
علی حاجی پور
Visitor Rating: 5 Stars