احداث کارخانه قندطرح توجیهیکارآفرینی

طرح توجیهی کارخانه قند کله و شکسته (سال 98)+فرآیند تولید

احداث کارخانه قند

در طرح توجیهی کارخانه قند کله و شکسته کلیه هزینه های تولید قند در سال 98 گنجانده شده است. سود میلیاردی و برگشت سرمایه در 2 سال.


صنعت قند و شکر، پس از نساجی، دومین صنعت قدیمی ایران به حساب می­ آید. صنعت قند و شکر، با توجه به استراتژیک بودن و منبع ارزان تامین انرژی نسبت به سایر مواد غذایی، همواره مورد توجه و حمایت دولت بوده است.

شکر از اساسی ترین مواد تشکیل دهنده در تولیدات صنایع مواد غذایی است. تقریباً تمامی خوراکی های مصرفی که در طول روز استفاده می کنیم، یکی از مواد تشکیل دهنده آن شکر است.

مصرف مستقیم قند و شکر نیز در خانوارهای ایرانی رتبه بالایی دارد. تقریباً در هیچ خانواده ایرانی مصرف چای قطع نمی شود، مگر در موارد خاص.

با اینکه مصرف قند و شکر سفید مضرات فراوانی برای بدن دارد و زمینه ساز بسیاری از بیماریهاست، اما قند و شکر همچنان آمار مصرف بالایی در ایران دارند.

آیا تولید قند کله و شکسته صرفه اقتصادی دارد؟

با توجه به آمارهای موجود، تقاضا برای خرید قند همچنان رو به بالاست و بازار آن داغ است. از سوی دیگر مابه التفاوت قیمت شکر و قند و هزینه تولید آن، حاشیه سود خوبی برای تولید قند کله و شکسته ایجاد کرده است. به جرأت می توان گفت که طرح تولید قند کله و شکسته یکی از بهترین طرح های سرمایه گذاری بوده که برگشت سرمایه آن  در حدود 2 سال تحقق می یابد.

یکی از مهمترین مسائل در این کسب و کار تأمین شکر است.

فرآیند تولید قند کله پرسی

برای تولید قند کله به روش پرسی ابتدا شکر را آسیاب کرده تا تمامی کریستال های شکر به پودر تبدیل شوند. در مرحله بعد، شکر و آب را در مخزن میکسر دار ریخته و آنها را با هم میکس می کنیم تا به غلظت مورد نظر دست یابیم.

مواد ترکیب شده را در مخزن دستگاه پرس کله قند ریخته و دستگاه را روشن می کنیم.

دستگاه تولید کله قند پرسی اتومات با استفاده از فشار هیدرولیکی کله قند را تولید می کند.
کارگران کله قندهای تولید شده را که هنوز مرطوب هستند، برای قرار دادن در گرمخانه حمل می کنند.

فرآیند تولید قند شکسته

پس از خشک شدن کامل کله قند و برای تبدیل به قند شکسته، کله قندها به سمت خط تولید قند شکسته حمل می شوند. بوسیله دستگاه قندشکن صنعتی، کله قند برش خرده و در گام بعد بوسیله گیوتین به اندازه تقریبی 1 تا 1.5 در 1 تا 1.5 به قند شکسته تبدیل می شوند.

قند شکسته شده هم اکنون آماده بسته بندی است و می توان با استفاده از دستگاه های پرکن و توزین دار در اوزان مختلف 3، 5 و 10 کیلویی نایلونی یا کارتنی و همچنین در بسته بندی های 700 یا 900 گرمی بسته بندی نمود.

نکته: غبار تولید شده در این مرحله توسط دستگاه غبارگیر مکیده و ذخیره می شود و قندهای ریزتر از حد مجاز توسط دستگاه سرند جدا می شوند.

راهنمای راه اندازی کارگاه تولید قند

هزینه تولید قند کله و شکسته

برای تولید قند کله و شکسته هزینه هایی صورت می گیرد که بخشی از آن ثابت بوده و با کم یا زیاد شدن میزان تولید، تغییر نمی کنند. بخشی از هزینه ها هم متغیر بوده و با افزایش و یا کاهش سطح تولید تغییر می کنند.

هزینه های ثابت تولید قند: هزینه های همچون ساخت سوله و ساختمان سازی، خرید دستگاه های تولید و بسته بندی، هزینه های قبل از بهره برداری و … جزء هزینه های ثابت یک کارخانه تولید قند کله و شکسته می باشد.

هزینه های متغیر تولید قند: هزینه های همچون؛ خرید شکر سفید، خرید بسته بندی های نایلونی و کارتنی و پلاستیکی و … .

برگشت سرمایه طرح احداث کارخانه قند

از کلیدی ترین مولفه ها برای تصمیم گیری در یک طرح اقتصادی، تعداد سالهای برگشت سرمایه آن طرح است. برگشت سرمایه در طرح توجیهی کارخانه قند به روش پرسی و تولید قند شکسته آن حدود 2 سال است.

محتویات طرح توجیهی کارخانه قند

در طرح توجیهی کارخانه قند موارد زیر بررسی شده است؛ مطابق با قیمت ها و هزینه های سال 1398

  • مقدمه ای بر صنعت تولید قند
  • روند تولید، واردات و مصرف شکر
  • تولیدکنندگان
  • مصرف کنندگان
  • مصرف قند و شکر در ایران
  • مراحل و فرآیند تولید قند کله و شکسته
  • هزینه زمین
  • هزینه ساختمان و محوطه
  • تجهیزات و ماشین آلات
  • هزینه استهلاک
  • هزینه تعمیر و نگهداری
  • هزینه های قبل از بهره برداری
  • هزینه های خرید مواد اولیه و نهاده های تولید
  • هزینه نیروی انسانی
  • هزینه سوخت و انرژی
  • تأسیسات اداری
  • وسایل نقلیه
  • تأسیسات
  • سرمایه در گردش
  • تولید در نقطه سربسر
  • دوره بازگشت سرمایه
  • محاسبه اقساط وام بلندمدت
  • و….

راهنمای راه اندازی کارگاه تولید قند

طرح توجیهی احداث کارخانه قند

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره ( تعداد رأی: 2 و امتیاز: 5٫00 از 5)
Loading...
برچسب ها

علی حاجی پور

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت EMBA و لیسانس مدیریت صنعتی. گواهینامه ها: گواهینامه مدیریت استراتژیک از دانشگاه تهران، گواهینامه تبلیغات و بازاریابی دیجیتال از موسسه آموزش عالی آزاد بهار. کسب و کار من: تولیدکننده قند

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن