چرا باید کارخانه رب گوجه را راه اندازی کنیم؟
یکی از مواد غذایی رایج در سبد غذایی ایرانیان رب گوجه فرنگی است. امروزه تولید رب گوجه در کارخانه های رب سازی و به شیوه های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک انجام می پذیرد. در طول سال هنگام برداشت گوجه فرنگی معمولاً قیمت این خوراکی کمتر است، در نتیجه سود کارخانه های رب سازی در این زمان به اوج خود می رسد. به طور کلی تولید و فرآوری مواد غذایی مثل گوجه از فعالیت های اقتصادی پرسود در سال های اخیر به شمار می رود.
تاسیس کارخانه تولید رب گوجه با چه میزان سرمایه امکان پذیر است؟
هزینه هایی که برای تاسیس و راه اندازی کارخانه رب سازی برآورد می شود، بسته به ظرفیت خط تولید دارد. در واحد های صنعتی و کارخانه های تولید رب گوجه، میزان تولید کارخانه در هر روز به واحد تن محاسبه می شود. برای مثال چنانچه ظرفیت تولید یک کارخانه رب سازی 300 تن در روز باشد. یعنی اگر همه تجهیزات و ماشین آلات کارخانه به طور 24 ساعته در چرخه تولید استفاده شوند، کارخانه 300 تن گوجه فرنگی در روز تولید می کند. برای تاسیس یک کارخانه تولید رب با ظرفیت 300 تن حداقل می بایست حدود 5 میلیارد سرمایه اولیه در دست داشت.
هزینه های تاسیس کارخانه رب گوجه فرنگی
برخی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در میزان هزینه های تاسیس کارخانه رب گوجه عبارت از موارد زیر است:
- ظرفیت خط تولید رب گوجه فرنگی
- تعداد نیروی انسانی مشغول به کار در خط تولید رب گوجه فرنگی
- اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک بودن خط تولید رب
- نوع بهره برداری از خط تولید رب گوجه فرنگی
- محل و موقعیت اجرای خط تولید
سود حاصل از کارخانه رب گوجه
سود حاصل از کارخانه رب گوجه بستگی به ظرفیت خط تولید و فرایند استریلیزاسیون و بسته بندی توسط ماشین آلات پاستوریزاتور بستگی دارد. با تاسیس و راه اندازی خط تولید رب گوجه در همان ماه های نخستین سرمایه اولیه تامین می شود. مواد غذایی تولید شده در ایران قابلیت های زیادی برای ارسال به سایر کشورها و صادرات دارد. رب گوجه فرنگی نیز از جمله مواد غذایی صادراتی به شمار می رود که سالانه هزاران تن از این ماده غذایی به کشورهای همسایه ارسال می شود.
تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس کارخانه رب گوجه
برخی از مهمترین تاسیسات و تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس کارخانه رب گوجه فرنگی عبارت از موارد زیر است:
- ماشین آلات آماده سازی از قبیل سورتینگ گوجه، صافی آب گوجه، پری هیتر، کراشر
- دستگاه کانتینیوس برای تغلیظ
- ماشین آلات استریلیزاسیون
- ماشین آلات پاستوریزاتور
- خط تولید اسپتیک
آیا تاسیس کارخانه رب گوجه از نظر اقتصادی توجیه پذیر است؟
به طور کلی امروزه تاسیس کارخانجات مواد غذایی از امور اقتصادی سودمند به شمار می رود. البته موفقیت در تولید و عرضه مواد غذایی مستلزم نکات مدیریتی مهمی از جمله اخذ مجوزهای لازم و انجام تبلیغات مناسب است. رب گوجه فرنگی از جمله مواد غذایی به شمار می رود که همه روزه در خانه های ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این محصول تنها برای گروه سنی خاص یا افراد متعلق به دسته اجتماعی خاصی رایج نیست بلکه همه گروه های سنی و شغلی از رب گوجه فرنگی استفاده می کنند. بنابراین یکی از ویژگی های تاسیس کارخانه تولید رب گوجه فرنگی این است که این محصول همیشه و در هر مکان مصرف کنندگان مخصوص به خود را دارد.
طرح توجیهی یک طرح هدایت بخش
طرح توجیهی کارخانه رب گوجه دربردارنده موضوعاتی از قبیل چرایی و چگونگی راه اندازی خط تولید رب گوجه فرنگی است. پیش از تاسیس کارخانه رب سازی می بایست مولفه های متعددی از قبیل هزینه های تولید، تجهیزات مورد نیاز و چگونگی فروش محصولات مورد بررسی قرار گیرد. طرح توجیهی به معنای یک طرح هدایت بخش، تولید کنندگان و سرمایه گذاران را در خصوص چگونگی راه اندازی و تاسیس کارخانه رب گوجه فرنگی راهنمایی می کند.
شیوه تنظیم طرح توجیهی کارخانه رب گوجه با توجه به ظرفیت تولیدی که برای کارخانه مورد نظر پیش بینی می شود متفاوت است. امروزه تجهیزات اتوماتیک و نیمه اتوماتیک قابل استفاده در صنعت تولید رب گوجه فرنگی با ظرفیت های تولید مختلف از جمله 50 تن، 100 تن، 300 تن و 500 در دسترس است. در طرح توجیهی کارخانه رب گوجه اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت از تاسیس واحد صنعتی تعیین و اجراء می گردد. یکی از موضوعات تعیین کننده در طرح توجیهی کارخانه رب، شیوه و مراحل دریافت مجوزهای قانونی لازم برای تاسیس واحد صنعتی می باشد.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی
امروزه بانک ها، موسسات اعتباری، شرکت های سرمایه گذاری و سایر مراجع قانونی برای ارائه وام و تسهیلات بانکی در زمینه اشتغال زایی طرح توجیهی کارخانه رب گوجه را از متقاضی مطالبه می کنند. همانطور که اشاره شد در طرح توجیهی موضوعاتی از قبیل میزان سرمایه اولیه و تعداد نیروی کار مورد استفاده، میزان سود قابل پیش بینی و … مورد بررسی قرار می گیرد. برای سفارش طرح توجیهی اختصاصی در زمینه های اقتصادی گوناگون می توانید با متخصصین گروه استارت وی در تماس باشید. ب
پروژه های مرتبط
امروزه طرح های توجیهی در زمینه های گوناگونی تنظیم می شوند. برخی از طرح های توجیهی مرتبط به طرح توجیهی کارخانه رب گوجه عبارت از موارد زیر است:
- طرح توجیهی بازیافت پلاستیک
- طرح توجیهی بازیافت زباله
- طرح توجیهی بازیافت قطعات الکترونیکی
- طرح توجیهی کارخانه تولید اکسیژن
- طرح توجیهی کارخانه لبنیات
- طرح توجیهی کارخانه ایزوگام
- طرح توجیهی کارخانه اسکلت سازی
3 پاسخ
انتهای متن خیلی به من امید دادین،ممنونم
ممنونم از محبتتون