طرح توجیهی تولید زغال فشرده چینی سال 99(pdf.doc)

با توجه به بحرانهای اقتصادی در ایران کارآفرینان زیادی هستند که میخواهند وارد کسب و کارهای پُربازده شوند. تدوین طرح توجیهی تولید زغال فشرده ، این امکان را برای شما فراهم میکند که با فعالیت در زمینه صنعت زغال، به درآمد و سود بلندمدتی دست پیدا کنید.
آنچه در ادامه می خوانید...
- زغال فشرده چیست؟
- دانلود طرح توجیهی زغال فشرده 99(pdf.doc)
- امتیاز شما
زغال فشرده چیست؟
در صنعت تولید زغال، زغال فشرده و یا چینی یکی از رایجترین و پُراستفادهترین زغالهای صنعتی است. برای تهیه زغال فشرده از مواد اولیه مخصوصی مانند خاک اره، خاک زغال و پوست گردو استفاده میشود. البته تولید کنندگان در گذشته برای تولید زغال از چوبهای درختان باغی و یا جنگلی استفاده میکردند، اما امروزه برای حفظ محیط زیست روشهای جدیدی را به کار میگیرند.
کاربردهای زغال فشرده
- در شومینهها از زغال فشرده استفاده میشود.
- میتوان از آن برای پخت غذا استفاده کرد.
- انواع مختلفی از ماسکهای ضد گاز با زغال فشرده ساخته میشود.
- در پزشکی به عنوان قرص و یا پودر به کار میرود.
- همچنین در آثار هنری نیز به شکل پودر استفاده میشود.
- مورد استفاده برای قلیان، کبابی ها و قهوهخانهها است.
توجیه اقتصادی تولید زغال فشرده
مصرف زغال در ایران به خصوص در زمینه استفاده از دخانیات همچنان روند افزایشی به خود گرفته است. به خصوص بخش مهمی از موارد استفاده از زغال در رستورانها قرار دارد. از این رو صنعتی است که میتواند همیشه زنده و پویا باشد.
از طرف دیگر تولید زغال فشرده در همه فصلها صورت میگیرد و برای این مهم محدودیتی ندارید. در واقع تا زمانی که مصرف کننده زغال وجود داشته باشد، تولید کننده میتواند به تولید زغالهای فشرده خود ادامه دهد و این چرخش را حفظ کند. به همین دلیل در طرح توجیهی زغال فشرده باید منطقی بودن طرح مورد نظر را از نظر اقتصادی مورد بررسی قرار دهید.
ویژگیهای مثبت تولید زغال فشرده چینی
- زغالهای فشرده بدون بو، دود و گاز هستند و این مهم به خصوص برای مصارف خانگی مزیت بزرگی محسوب میشود.
- از ویژگی برتر زغالهای فشرده این است که سرعت داغ شدن آنها بالا است و همچنین دیرتر از سایر زغالها خاموش میشوند.
- زغالهایی که از چوب درختان تهیه میشوند معمولاً در هنگام داغ شدن و بعد از خاک شکسته میشوند، اما این زغالها شکسته و پودر نمیشوند.
- این زغالهای خاکسترهای زیادی از خود تولید نمیکنند.
- قیمت آن پایین بوده و از نظر صرفه اقتصادی خوبی را برای تولید کننده و خریدار به همراه دارد.
- مواد اولیه برای شروع به کار تولید زغال فشرده ارزان است و به راحتی میتوانید به آن دسترسی داشته باشید.
معایب تولید زغال فشرده
- در صورتی که تولید کننده از ماسکهای مخصوص در کارگاه تولیدی خود استفاده نکند، این مهم سلامت او را به خطر میاندازد. متأسفانه افرادی بودند که به خاطر عدم رعایت نکات ایمنی به بیماریهای سخت ریوی دچار شدند.
- در جامعه مردم بیشتر تمایل دارند از زغالهایی چون نارنج، لیمو، پرتقال و لیموشیرین استفاده کنند. به همین دلیل اگر نتوانید بازار خوبی را برای فروش زغالهای خود به کار بگیرید، ممکن است سرمایهگذاری شما با مشکل مواجه شود.
- دستگاههای تولید زغال سر و صدای زیادی دارند، از این رو اگر از گوشیهای مخصوصی برای اینکار استفاده نکنید، در طولانی مدت به شنوایی شما آسیب وارد میشود.
- این کار زحمت فیزیکی فراوانی دارد، از این رو بهتر است قبل از اینکه سرمایههای خود را در این راه صرف کنید، در مورد سختیهای احتمالی آن، تحقیقات لازم را انجام دهید.
- واسطههای زیادی در تولید زغال فشرده وجود دارد که میتواند سد راه بزرگی برای شما باشد. از طرف دیگر قاچاق زغال فشرده نیز موانع بزرگی را در راه صنعت زغال فشرده ایران ایجاد کرده است.
طرح توجیهی تولید زغال فشرده
در طرح توجیهی تولید زغال فشرده باید موارد و فاکتورهای مهمی را در نظر بگیرید تا طرح شما بتواند توجه سرمایهگذاران و کارشناسان را به خود جلب کند. در ادامه به مهمترین این موارد خواهیم پرداخت.
مکان و سرمایه اولیه مورد نیاز برای تولید زغال فشرده
از جمله موارد مهمی که در طرح توجیهی تولید زغال فشرده باید به آن توجه داشته باشید، مکان فعالیت است. به عنوان مثال اگر میخواهید 132 تن زغال فشرده تولید کنید به 450 متر مربع زمین نیاز دارید.
میتوانید مکان مورد نیاز را خریداری کنید. اما اگر بودجه شما اجازه این کار را نمیدهد، واحد تولیدی خود را اجاره کنید. این مهم نیازمند پرداخت هزینه است.
اگر فرض را بر این بگیریم که شما سوله مورد نیاز خود را اجاره کردهاید، به 266 میلیون تومان سرمایه اولیه نیازمند هستید. البته اگر وسعت کاری شما کمتر است، طبیعتاً سرمایه اولیه شما برای شروع فعالیت هم کم خواهد بود.
نکته:
«مکان مورد نظر شما باید برق و گاز(گازوییل)داشته باشد. از طرفی دیگر به خاطر سر و صدای زیادی که دستگاهها به هنگام کار کردن ایجاد میکنند، باید کارگاه تولیدی خود را خارج از مناطق مسکونی تأسیس کنید»
درآمد حاصل از تولید زغال فشرده
همانطور که قبلتر هم اشاره کردیم، فعالیت در زمینه تولید زغال فشرده درآمد خوبی دارد. اگر واحد تولیدی شما 8 ساعت و بدون مشکلی به کار بپردازد، پیش بینی میشود که بتوانید حداقل ماهی 15 میلیون تومان درآمد کسب کنید.
سود حاصل از تولید زغال فشرده
اصولاً درآمد و به خصوص سود حاصل از تولید زغال فشرده به موقعیت مکانی شما بستگی زیادی دارد. اگر سوله شما متعلق به خودتان باشد، هزینهای برای پرداخت اجاره نخواهید داد. این مهم میتواند برای شما سودآوری خوبی داشته باشد.
به طور کلی حداقل سود حاصل از تولید زغال فشرده در کشور میتواند از یک میلیون تا ده میلیون تومان باشد. البته این کار به وسعت کاری شما بستگی دارد. هر چقدر وسعت تولید شما بالا باشد، سود بیشتری هم به دست میآورید.
تهیه مواد اولیه برای تولید زغال
از جمله موارد مهمی که در طرح توجیهی تولید زغال فشرده باید به آن توجه داشته باشید، تهیه مواد اولیه است. البته راه اندازی این کار در همه نقاط کشور امکانپذیر است، اما باید توجه کنید که در مناطق مرکزی و شمالی ایران بهترین مواد اولیه برای تولید زغال فشرده وجود دارد. در بین استانهای کشور، اردبیل توانسته قطب تولید زغال فشرده را به دست بگیرد.
بازگشت سرمایه در تولید زغال فشرده
یکی از موارد مهمی که در طرح توجیهی تولید زغال فشرده باید به آن توجه داشته باشید، بازگشت سرمایه است. پیش بینی میشود که فعالیت در این زمینه میتواند بعد از 10 ماه سرمایههای اصلی شما را بازگرداند. به همین دلیل دوره بازگشت سرمایه این صنعت از توجیه خوبی برخوردار خواهد بود.
خرید دستگاههای تولید زغال فشرده
یکی از موارد مهمی که باید در طرح توجیهی تولید زغال فشرده به آن توجه کنید خرید دستگاههای لازم برای شروع کار است. در ادامه مهمترین آنها را توضیح میدهیم.
- آسیاب: از جمله دستگاههای مهم در واحد تولیدی شما آسیاب خواهد بود. این دستگاه برای خرد کردن پوست گردو، خاک زغال و سایر ضایعات تولید شده، مورد استفاده قرار میگیرد.
- سرند: یکی از دستگاههای لازم در واحد تولیدی زغال فشرده شما سرند است. این دستگاه برای غربالگری مورد استفاده قرار میگیرد.
- سیستم خشک کن: از سیستم خشک کن برای کاهش رطوبت مواد اولیه استفاده میشود. این دستگاه از لوازم اصلی واحد تولیدی شما است.
- اکسترودر: این دستگاه کار فشرده سازی را انجام میدهد و باید در کارگاه شما وجود داشته باشد.
- کوره: مرحله آخر خط تولید زغال باید توسط کوره انجام شود که کار پخت زغالها را بر عهده دارد.
نکته:
«کلیه دستگاههای نام برده شده باید خریداری شوند. حداقل 204 میلیون تومان هزینه خرید این دستگاهها میشود. البته با توجه به عدم ثبات ارزی در کشور ممکن است این هزینهها کاهش و یا افزایش یابد»
آموزش کار با دستگاههای تولید زغال
کار کردن با دستگاههای تولید زغال نیازمند دریافت آموزش است. اگر دستگاههای تولید زغال را از مراکز معتبر خریداری کنید، بعد از نصب و قرار دادن دستگاهها در جایگاه مناسب، کارشناسی هم به همراه آنها در محل حضور پیدا میکند و نحوه کار کردن با دستگاه را به افراد آموزش میدهد.
البته با گذشت زمان این دستگاهها دچار خرابی نیز میشوند، برای این مهم کارشناس، روشهای تعمیر را هم به اپراتورها آموزش میدهد.
هزینه حمل و نقل زغالهای فشرده
وقتی زغالهای خود را تولید کردید باید برای حمل آن به بازارهای هدف ماشین آلات لازم را داشته باشید. در طرح توجیهی تولید زغال فشرده باید در نظر داشته باشید که این زغالها را به موقع و با ماشینهای مخصوص به خریداران تحویل دهید. تعیین بودجه برای حمل و نقل از مهمترین مواردی است که باید در طرح توجیهی خود برای آن برنامهریزی کنید.
یافتن بازارهای هدف
هر محصولی بازار خاص خود را دارد. اینطور نیست که با وجود گازهای شهری و برق نیازی به زغال وجود نداشته باشد. قهوهخانهها، رستورانها، منازلی که شومینه دارند و… میتوانند از مهمترین بازارهای هدف برای فروش زغالهای فشرده باشند.
البته زغالهای فشرده در سوپر مارکتها و فروشگاههای مواد غذایی نیز یافت میشود، از این رو میتوانید با توزیع زغالهای تولیدی کارگاه خود به این مراکز، به درآمد و سود خوبی برسید.
یکی از راههایی که میتوانید بازارهای هدف خود را به راحتی پیدا کنید استفاده از روشهای بازاریابی است. به خصوص تحقیقات میدانی در این خصوص بسیار کمک کننده خواهد بود.
نکته مهمی که در یافتن بازار هدف باید به آن توجه داشته باشید، منطقه فعالیت شما است. ممکن است در استان شما از زغال، بیشتر برای مصارفی چون قلیان استفاده شود و یا ممکن است رستورانها به خصوص کبابیها زغال بیشتری مصرف کنند. با تحقیقات در این موارد به راحتی میتوانید بازارهای هدف خود را پیدا کنید.
نکات مهم در تولید زغال فشرده
- در تولید زغال فشرده از مواد اولیه مرغوبی استفاده کنید.
- در حین تولید باید مقدار رطوبت را در پایینترین حد ممکن قرار دهید. در حقیقت رطوبت باید 10 تا 15 درصد باشد.
- باید میزان خاکستر موجود در زغالهای تولید شده کم باشد. برای اینکه از این مهم جلوگیری کنید باید دمای کورهها را در حد استانداردی قرار دهید.
- برای مراقبت از کارگاه، تجهیزات و سرمایههای خود، بهتر است که آنها را بیمه کنید. حوادث غیرمنتظرهای مانند زلزله، آتش سوزی، خرابی دستگاهها و… میتواند آسیبهای زیادی به کسب و کار شما وارد کند. اما زمانی که کار خود را اصولی پیش ببرید و همه چیز را بیمه کنید، در صورت بروز خسارت، میتوانید دوباره چرخ تولیدات خود را به گردش درآورید.
نکته:
«اگر میخواهید که زغالهای شما با قیمت خوبی به فروش برسند باید کیفیت آنها را در حد بالایی قرار دهید»
استخدام نیروهای انسانی
یکی از موضوعات مهمی که در طرح توجیهی تولید زغال فشرده باید به آن توجه داشته باشید، استخدام نیروهای انسانی است. البته از آنجایی که بیشتر وظایف تولید زغال را دستگاهها انجام میدهند، حداقل 4 اپراتور برای واحد تولیدی زغال فشرده شما کافی خواهد بود.
البته اگر در وسعت زیادی میخواهید کار خود را آغاز کنید، بهتر است که تعداد افراد استخدامی خود را افزایش دهید. لازم به ذکر است که برای این موضوع باید هزینههایی را تعیین کنید و برای افراد حقوق ماهیانه و مزایایی را در نظر بگیرید.
مجوزهای لازم برای فعالیت
در طرح توجیهی تولید زغال فشرده باید به مجوزهای لازمی که این طرح نیاز دارد، بپردازید. برای اینکه اجازه فعالیت و راه اندازی کارگاه تولید زغال را داشته باشید، باید مجوز رسمی از وزارت صنعت، معدن و تجارت را دریافت کنید.
صادرات زغال فشرده
خوشبختانه تولید زغال فشرده کسب و کاری پُر سود است. این محصول ضمن اینکه در بازارهای داخلی ایران از تقاضای خوبی برخوردار است، در بازارهای خارجی نیز خریداران خود را دارد. کشورهای عراق، ترکیه، امارات، لبنان، کویت و افغانستان مهمترین درخواست کنندههای زغال فشرده ایرانی هستند.
البته لازم به ذکر است که در ابتدا باید نیاز داخلی را مورد توجه قرار دهید و بعد برای صادرات محصولات برنامهریزی کنید. صادرات به کشورهای دیگر نیز نیازمند پرداخت هزینههایی است که باید به آن توجه کنید.
نکته:
«اگر قصد دارید که زغالهای فشرده خود را صادر کنید، حتماً با متخصصان و کارآفرینانی که از قبل در این حوزه فعالیت کردهاند، مشورت کنید»
سخن پایانی…
صنعت تولید زغال در کنار مزایای بی شماری که دارد، میتواند مشکلاتی را نیز با خود به همراه داشته باشد. از این رو باید در طرح توجیهی خود به کلیه جزئیات راه اندازی این کسب و کار بپردازید، تا در میانه راه درگیر مشکلات نشوید.
البته بهترین کار برای اینکه در کسب و کار تولید زغال فشرده موفق ظهور کنید، این است که روی فرهنگ سازی مردم فعالیت داشته باشید. از طریق به کارگیری تبلیغات مختلف میتوانید مردم را به سمت استفاده از زغالهای سالم و دوستدار محیط زیست جذب کنید و خودتان هم به سود و درآمد بالایی برسید.
پیشنهاد به مطالعه: طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا
سلام. من موفق به دانلود طرح نشدم. مرورگر گوشیم فکر کنم مشکل داره. ممکنه چک بکنید، مبلغ رو پرداخت کردم برای همین طرح توی قسمت محصولات، اگه ممکنه طرح رو توی واتساپ برام بفرستید.
ممنون می شم.
سلام براتون ارسال شد
سلام. من از اعضای ثابت سایت هستم. یه طرح رو هم قبلا خرید کرده ام. لطفا یه کد تخفیف هم در اختیارمون بزارید، چند تا از طرح ها رو لازم داشتم.
دستتون درد نکنه.
راستی با ذکر منبع اجازه دارم این مقالات رو توی وبلاگ خود منتشر کنم؟
سلام و عرض ادب
کد تخفیف به ایمیل شما ارسال شد.
با ذکر منبع مشکلی ندارد.
سلام. من روی لینکی که توی کانالی در تلگرام بود کلیک کردم و به این سایت بر خوردم. شما فقط توضیحات مقاله ایی در این مورد دارید یا خود طرح روهم به فروش می رسونید. زیاد از سایت واینا سر در نمیارم. ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام
توضیحات ما جنبه آگاهی و آموزش داره.
بله طرح توجیهی هم موجوده.
برای مشاهده طرح توجیهی زغال کلیک کنید