برنج یکی از مواد غذایی اصلی در اغلب کشورهای جهان می باشد. مناطق شمالی و مرکزی ایران، زمین های مناسبی برای کشت و زرع برنج دارند و از دیرباز برنج ایرانی با کیفیت بسیار بالایی کشت می شود. در قدیم پس از برداشت شالی برنج از مزرعه، عمل شالیکوبی یا برنجکوبی به شیوه سنتی و صرفاً با دخالت نیروی انسانی انجام می شد. در حال حاضر با توجه به پیشرفت دانش و فناوری، شیوه های مدرن و اتوماتیک برنجکوبی ایجاد شده است. در طرح توجیهی احداث کارخانه برنجکوبی کلیه هزینه های شالیکوبی را با جزئیات کامل بررسی می کنیم. جهت اخذ مجوز و وام بانکی به طرح توجیهی عالی نیاز دارید برای اطلاعات بیشتر حتماً با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
چرا باید کارخانه برنجکوبی را راه اندازی کنیم؟
با تاسیس کارخانه برنجکوبی محصول برداشت شده از شالیزار، با استفاده از تجهیزات اتوماتیک به برنج خشک و قابل پخت و پز تبدیل می شود. سپس برنج تولید شده در اوزان مختلف بسته بندی شده و در بازارهای متنوع داخلی و خارجی عرضه می شود. تاسیس کارخانه برنجکوبی به عنوان یکی از صنایع سودآور مربوط به مواد غذایی می باشد. تاسیس این کارخانه از یک سو مالکان آن را به سود می رساند و از سوی دیگر موجب اشتغال زایی و افزایش تولید می گردد.
تاسیس کارخانه برنجکوبی با چه میزان سرمایه امکان پذیر است؟
با توجه به مولفه هایی از قبیل مجوز های مورد نیاز، تجهیزات مورد استفاده و ظرفیت خط تولید، میزان سرمایه مورد نیاز برای تاسیس کارخانه برنجکوبی متفاوت است. برای تاسیس و راه اندازی خط برنجکوبی با ظرفیت یک تن در روز حدود 50 میلیارد تومانی سرمایه اولیه لازم است. این هزینه صرف دریافت مجوزهای مورد نیاز، خرید تجهیزات و پرداخت درآمد نیروی انسانی می شود.
هزینه های تاسیس کارخانه برنجکوبی
مطابق با طرح توجیهی کارخانه برنج کوبی برخی از مهمترین هزینه های تاسیس و راه اندازی خط برنجکوبی از قرار زیر است:
- هزینه های مورد نیاز برای دریافت مجوزهای لازم برای راه اندازی کسب و کار. با توجه به این که کارخانه برنجکوبی از جمله کارخانجات تولید محصولات غذایی به شمار می رود، متقاضیان نخست می بایست کارت بهداشت و سایر مجوزهای مربوط را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت نمایند.
- هزینه های مربوط به فراهم آوردن مکان مناسبی با کاربری صنعتی و مساحت کافی. برای نصب تاسیسات و تجهیزات خط برنجکوبی.
- هزینه های مربوط به حمل محصول برداشت شده به کارخانه
- درآمد نیروی کاری که در کارخانه اشتغال دارند.
- هزینه چاپ و بسته بندی
- هزینه عرضه و فروش
سود حاصل از تاسیس کارخانه برنجکوبی
شکی نیست که در صورت مدیریت درست خط تولید برنج، این کسب و کار یکی از فعالیت های سودرسان از جهات گوناگون است. همانطور که اشاره شد برنج ایرانی از جمله مرغوب ترین برنج های قابل عرضه در بازار جهانی است. از همین رو برای محصولات غذایی مثل برنج، بازار های خوبی در سطح بین المللی خصوصاً در کشورهای همسایه وجود دارد. با توجه به مصرف همیشگی برنج و این موضوع که برنج قوت غالب بسیاری از ایرانیان را تشکیل می دهد، بازارهای دائمی این محصول در نقاط مختلف کشور موجود است.
تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس کارخانه برنجکوبی
برخی از مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس کارخانه برنجکوبی عبارت از موارد زیر است:
- دستگاه خشک کن شالی
- دستگاه رطوبت سنج غلات
- دستگاه سنگ گیر
- دستگاه پوست کن شالی
- ماشین سفید کننده برنج
- دستگاه پولیشر
- الک دو طبقه برنج
- دستگاه مکنده و خاک کش
- دستگاه سورتینگ
- تجهیزات مورد استفاده برای بسته بندی
آیا تاسیس کارخانه برنجکوبی از نظر اقتصادی توجیه پذیر است؟
همانطور که اشاره شد از نظر طرح توجیهی کارخانه برنجکوبی، تاسیس و راه اندازی خط تولید برنج، به عنوان یک فعالیت پر سود اقتصادی در زمینه تولید می باشد. معمولاً دولت ها توسط وزارت جهاد و کشاورزی تسهیلات مالی و امتیازات گوناگونی را برای تاسیس کارخانجات تولیدی خصوصاً در زمینه مواد غذایی مثل برنج و غلات ارائه می کنند. به طور کلی در از نظر اقتصادی در سطح خرد و کلان تاسیس و راه اندازی خط برنجکوبی از جمله فعالیت های ارزشمند اقتصادی به شمار می رود.
طرح توجیهی شالیکوبی
طرح توجیهی کارخانه برنجکوبی به عنوان یک طرح هدایت بخش دربردارنده موضوعات مهمی از قبیل هزینه های تولید، میزان حداقل سرمایه مورد نیاز، سود قابل پیش بینی، مجوزهای مورد نیاز و … می باشد. طرح توجیهی به عنوان یک طرح هدایت بخش، مالک کسب و کار را از همان ابتدای راه اندازی کسب و کار تا تاسیس کارخانه و رسیدن به فروش راهنمایی می کند. در واقع در طرح توجیهی کارخانه برنج کوبی مهمترین مسائل اطلاعاتی و آماری در مورد چگونگی تاسیس و راه اندازی خط برنجکوبی مورد بررسی قرار می گیرد.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی
برای دریافت وام و سایر تسهیلات مالی در جهت تاسیس کارخانه برنجکوبی، بانک یا موسسه اعتباری که از آن درخواست تسهیلات شده است، اصولاً طرح توجیهی کارخانه برنجکوبی را از متقاضی مطالبه می نماید. برای سفارش طرح توجیهی کارخانه برنجکوبی و سایر طرح های توجیهی اختصاصی می توانید با موسسه استارت وی در تماس باشید. این موسسه با عضویت بهترین کارشناسان راه اندازی کسب و کار، آماده ارائه خدمات مشاوره در زمینه طرح توجیهی اختصاصی می باشد. برای ارتباط با این موسسه کافی است به نشانی اینترنتی www.startway.ir وارد شوید.
پروژه های مرتبط
برخی از پروژه های مرتبط با طرح توجیهی کارخانه برنجکوبی عبارت از موارد زیر است:
- طرح توجیهی کارخانه پنیر پیتزا
- طرح توجیهی کارخانه بسته بندی حبوبات
- طرح توجیهی کارخانه پنل خورشیدی
- طرح توجیهی کارخانه تولید بستنی
- طرح توجیهی کارخانه تزریق پلاستیک
- طرح توجیهی کارخانه تن ماهی
- طرح توجیهی کارخانه تولید ثعلب
- طرح توجیهی کارخانه پودر میکرونیزه
- طرح توجیهی کارخانه پوشک بچه